Sometähti otti osaa ”koronavirushaasteeseen”, joka herätti silmittömän raivon – julkaisi videon sairaalasta vain muutama päivä myöhemmin - Viihde - Ilta-Sanomat

Sometähti otti osaa ”koronavirushaasteeseen”, joka herätti silmittömän raivon – julkaisi videon sairaalasta vain muutama päivä myöhemmin

Kalifornialaistubettajan videota ilmiannettiin niin monen käyttäjän toimesta, että hänen Twitter-tilinsä jäädytettiin.

25.3. 17:47

Kalifornialainen tubettaja Larz kertoo joutuneensa sairaalaan koronaviruksen vuoksi. Larzin ilmoitus tuli vain päiviä sen jälkeen, kun 21-vuotias sometähti julkaisi TikTokissa videon itsestään ottamassa osaa ”koronavirushaasteeseen”. Tapauksesta ovat uutisoineet lukuisat kansainväliset mediat ympäri maailmaa, muun muassa Daily Mail.

Runsaasti kohua herättäneen haasteen aloitti sometähti Ava Louise, 22, joka kuvasi itsestään videon nuolemassa vessanpönttöä lentokoneessa. Sittemmin – niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin – nuoret ovat seuranneet hänen esimerkkiään tykkäysten ja huomion toivossa.

Näin teki myös Larz. TikTokin lisäksi Twitterissä julkaisemallaan videolla Larz nuoli antaumuksella vessanpöntön reunaa lentokentän vessassa.

Video keräsi hetkessä satoja raivostuneita viestejä ja uudelleenjakoja. Vain muutama päivä myöhemmin Larz julkaisi itsestään kuvan sairaalassa.

– Minulla todettiin koronavirus, hän kirjoitti julkaisemansa videon yhteydessä.

Sosaalisessa mediassa oltiin pöyristyneitä miehen käytöksestä. Monet myös kertoivat ilmiantaneensa hänen sometilinsä vastuuttoman sisällön vuoksi. Sittemmin Larzin Twitter-tili on jäädytetty.

Keskustelu aiheesta käy silti edelleen kuumana. Larz on saanut muun muassa Twitterissä niskaansa täyslaidallisen raivoa.

– Poika, joka nuoli vessanpönttöä osana ”koronavirushaastetta” kertoo olevansa nyt sairaalassa koronaviruksen vuoksi. Myös hänen twitter-tilinsä jäädytettiin juuri, muun muassa bloggaaja Pardes Seleh kommentoi.

– Eli... Voittiko hän haasteen? Vai hävisikö hän sen? Nämä somehaasteet ovat niin hämmentäviä nykyään.

– Laittakaa hänet eteenpäin ja antakaa hengityskone sen ansaitsevalle.

– Luonnonvalintaa parhaimmillaan.

Monet ovat myös kyseenalaistaneet, onko Larz oikeasti sairastunut koronavirukseen vai yrittikö hän hakea tempulla huomiota. Larz on muun muassa aiemmin vieraillut toisen sometähden, Bameron Kallin kanssa Dr Philin ohjelmassa puhumassa siitä, kuinka epätoivoisia asioita he ovat tehneet viraalivideoiden toivossa.

Larz on aiemmilla videoillaan muun muassa nuollut jäätelöpurkkeja ja sylkenyt suuvettä takaisin pulloihin kauppareissuillaan. Hän on myös kertonut, ettei pidä perheeseensä yhteyttä, sillä heillä ei ole someseuraajia.

– Jos heillä olisi seuraajia tai he olisivat rikkaita, puhuisin ehkä heille jälleen, mies kommentoi ohjelmassa.

Miehen Instagram-tilillä ei olla vielä jäädytetty. Siellä hän muun muassa poseeraa kalliiden autojen ja supertähtien kanssa yhteiskuvissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?