Laulaja Anna Hanski kertoo sairastuneensa koronaan – nostaa esiin taudin vaietun puolen - Viihde - Ilta-Sanomat

Laulaja Anna Hanski kertoo sairastuneensa koronaan – nostaa esiin taudin vaietun puolen

Anna Hanski kertoo sairastuneensa viikko sitten koronaan.

Julkaistu: 25.3. 15:58

Anna Hanski kertoo, että diagnoosin saaminen aiheutti hänelle paniikkihäiriön oireita.

Iskelmälaulaja ja näyttelijä Anna Hanski, 49, kertoo Facebook-tilillään sairastuneensa koronavirukseen. Julkisessa päivityksessään Hanski kertoo, että sairastuminen on laukaissut hänellä muun muassa paniikkihäiriön oireita.

– COVID19-positiivinen. Haluaisin nostaa esille asian, jonka kanssa olen kamppaillut viikon: henkinen ahdistus, epätietoisuus ja pelko. Kuten meidän yhteiskunnalla on tapana, nämä asiat jäävät huomiotta koronakeskustelussa, Hanski kirjoittaa.

Hän huomauttaa, että maailmanlaajuisen pandemian aiheuttaneesta sairaudesta on liikkeellä runsaasti ristiriitaista tietoa, joka sotkeutuu helposti faktoihin. Hanski kertoo, että sairastuttuaan hän jäi pelottavassa tilanteessa ilman tukea.

– Olen elämäni ensimmäistä kertaa kamppaillut paniikkihäiriö- tilan kanssa ja olisin todella kaivannut siihen tukea, hän tunnustaa päivityksessään.

Nyt Hanski kertoo kuitenkin olevansa jo paranemaan päin. Päivityksessään hän kertoo vastaavansa mielellään kysymyksiin viruksesta.

– Tauti on hiipumassa ja olen valmis vastaamaan kaikkiin kysymyksiin ja juttelemaan, jos tahdot. Autan kaikin keinoin, hän päättää.

Julkaisu on kerännyt runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa. Hanski on saanut pelkästään päivitykseensä satoja viestejä, joista monet ovat konkreettisia kysymyksiä koronavirukseen ja siihen liittyviin pelkoihin liittyen.

Ihmiset ovat myös kiitelleet laulajaa hänen avoimuudestaan ja auttamisenhalustaan. Moni on tarjonnut myös apua paniikkihäiriön kanssa pärjäämiseen.

Anna Hanskilla on takanaan yli 30-vuotinen ura musiikin parissa. Hän on laulaja Seppo Hanskin tytär ja hänen sisaruksiaan ovat Pinja, Janus ja Petra Hanski.

Hanskilla on kaksi tytärtä, vuonna 1994 syntynyt Nenna ja 2000 syntynyt Alina. Hanskista tuli isoäiti 47-vuotiaana keväällä 2018, kun hänen ensimmäinen lapsenlapsensa syntyi.

Hanski tyttärensä Nennan ja lapsenlapsensa Kasperin kanssa lokakuussa 2019.

Hanski kertoi kuulumisiaan viime vuoden lokakuussa muun muassa IS:n Rita Tainolan podcastissa. Haastattelussa hän kertoi, kuinka vuodet ovat tuoneet mukanaan platina- ja kultalevyjen lisäksi teatteria, josta Hanski erityisesti pitää.