Muistatko olympialaisissa villinneen öljytyn tongalaisen? ”Internetin rikkonut” lihaskimppu pisti jumppasession pystyyn koronakaranteenissa - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko olympialaisissa villinneen öljytyn tongalaisen? ”Internetin rikkonut” lihaskimppu pisti jumppasession pystyyn koronakaranteenissa

Pita Taufatofua teki tv-katsojiin lähtemättömän vaikutuksen vuoden 2016 olympialaisissa.

Muutaman sekunnin esiintyminen tv-kameroissa teki Pita Taufatofuasta Rion olympialaisten sensaation.­

25.3. 11:24

Tongalainen Pita Taufatofua, 36, nousi maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen muutamassa sekunnissa elokuussa 2016.

Taufatofua käveli Rio de Janeiron olympialaisten avajaisiin Tongan lipunkantajana ylävartalo paljaana. Lihaskimppu asteli stadionille kansallispuvussa, lanteilla roikkuneessa tongalaisessa ta’ovalassa ja koristeellisessa vyössä. Yleisö mylvi, kun öljytty komistuksen johtama joukkue esiteltiin stadionilla.

Parin sekunnin esiintyminen tv-kameroissa nosti Pita Taufatofuan kuuluisuuteen ja kuvat paidattomasta urheilijasta levisivät niin vauhdilla, että miehen julistettiin ”rikkoneen internetin”.

Taufatofuan piti edustaa Tongaa syksyllä Tokion olympialaisissa, mutta eilen tiistaina Kansainvälinen olympiakomitea ilmoitti, että kisat siirtyvät koronavirusepidemian takia vuodelle 2021.

Pita Taufatofua kuvattuna Pyeongchangin olympiastadionilla helmikuussa 2018.­

Taufatofua ei ole jäänyt toimettomaksi, vaan tongalainen ilmoittaa Instagramissaan aikovansa käyttää koronakaranteenissa viettämänsä ajan treenaamiseen. Samalla hän haluaa jakaa treenivinkkejä sosiaalisessa mediassa.

– Se tapahtuu. Olen livelähtetyksessä olympialaisten Instagramissa seuraavat viisi päivää. Vedän lyhyitä, 10 minuutin treenituokioita, joita kaikki voivat tehdä omissa olohuoneissaan, tongalainen kirjoittaa ja vitsailee, että koronaton vesipullo on tärkeä varuste treenisessioon.

Sosiaalisessa mediassa ilmoitus on otettu riemuiten vastaan ja monet naiset kyselevät olympiaurheilijalta, että onko treeni myös naisille soveltuva.

– Treeni sopii kaikille. Jokaisessa treenissä on eri vaativuustasoja, Taufatofua vastaa.

192-senttinen komistus toimii myös Unicefin lähettiläänä ja hän onkin hyödyntänyt saamaansa julkisuutta saadakseen näkyvyyttä järjestön toiminnalle.­

Urheilijan Instagramiin on tulvinut myös kysymyksiä siitä, aikooko Taufatofua vetää treenin ilman paitaa ja öljyttynä.

– Olet suosikki olympiaurheilijani. Muistan kun kannoit lippua, sait huomioni, naiset muistelevat Instagramissa.

– Kai opimme oikean tavan levittää kookosöljyä? somessa leukaillaan.

– Tuo on hyvä idea, Taufatofua vastaa pilke silmäkulmassa.

Taufatofua edusti Tongaa olympialaisissa taekwondossa 2016. 2018 hän kisasi olympialaisissa lajinaan maastohiihto. Hän toimi lipunkantajana molempien kisojen avajaisseremoniassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?