Instagram-mallit ovat taloudellisessa ahdingossa, kun koronavirus vei tulovirran mukanaan – työtarjouksia ei tule enää lainkaan

Itsensä sosiaalisen median kaupallisilla yhteistöillä elättävät Instagram-kaunottaret ovat nyt ajautuneet taloudelliseen ahdinkoon.

Koronaviruspandemian aikana ei Instagram-malleillakaan ole helppoa.

Monet ovat koronaviruksen takia joutuneet kiristämään kukkaron nyörejä, sillä poikkeuksellisesta tilanteesta on seurannut yt-neuvotteluja ja lomautuksia. Nyt tilanne on käynyt myös Instagram-mallien lompakolle, kirjoittaa TMZ.

Kalifornialaisella Abigail Ratchfordilla on Instagramissa 9 miljoonaa seuraajaa. Tähän asti hän on tienannut lähes 470 000 euroa vuodessa kaupallisilla yhteistöillä ja suositteluilla.

TMZ:n haastattelema Abigail kertoo, että hänellä on yhä pitkäaikaisia sopimuksia, jotka tuovat leivän pöytään. Työskentely tämän hetkisissä olosuhteissa vaatii kuitenkin enemmän työtä kuin tavallisesti. Meikkitaiteilija, kampaajan tai valokuvaajan apu ei ole saatavilla, sillä Kaliforniassa ihmisiä on pyydetty pysymään kotona kolme viikkoa.

Paljon heikommin menee Ella Rosella, jolla on Instagramissa 811 000 seuraajaa.

TMZ:n haastattelema Ella kertoo, ettei hän ole saanut yhteen yhteydenottoja kaupallisiin yhteistöihin liittyen ainakaan viikkoon. Tavallisesti yhteydenottoja tulee useita päivässä.

Ella tekee töitä myös mallina ja tällä viikolla piti olla kahdet kuvaukset. Molemmat valokuvaajat kuitenkin ilmoittivat, että kuvaukset on peruttu.

Ellalla on lapsi ammatikseen amerikkalaista jalkapalloa pelaavan Julian Edelmanin kanssa.

Nimettömänä pysyttelevä Yhdysvalloissa asuva Instagram-vaikuttaja taas kertoo TMZ:lle, että monet hänen jatkuvista yhteistöistään ovat jäissä. Tämä taas johtuu siitä, että monet hänen mainostamistaan tuotteista tuotetaan kiinassa ja yhteistyöyritykset varjelevat imagoaan. Lisäksi monet vaikuttajan pitkäaikaisista yhteistöistä yritysten kanssa päättyvät lähiviikkoina. Uusia sopimuksia koskevia neuvotteluita yritykset taas haluavat lykätä ainakin huhtikuulle asti.

Nimettömän vaikuttajan TMZ:lle kertoman mukaan yritykset pelkäävät, että kiinalaisten tuotteiden myymisestä voi seurata negatiivinen palautemyrsky, sillä asiakkaat pelkäävät koronavirusta.

Desiree Schlotz puolestaan kertoo TMZ:lle, että sisällöntuottaminen on tällä hetkellä vaikeaa, sillä kuvata voi vain omassa kodissa. Tämän vuoksi sisällöntuotanto on työlästä ja vaatii tavallista enemmän luovuutta.

Desireellä on 423 000 Instagram-seuraajaa ja hän elättää itsensä sosiaalisen median kaupallisilla yhteistöillä.

Desireen mukaan jotkut yritykset ovat perääntyneet sovituista yhteistöistä virustilanteen takia. Toiset taas lykkäävät palkkion maksua, sillä yritysten taloustilanne on nyt epävarma.

TMZ:n mukaan Instagram-vaikuttajat ovat todella huolissaan vallitsevasta tilanteesta. Nähtäväksi jää, kauanko vaikeat ajat jatkuvat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?