Anna: Lotta Hintsa lipsautti pakistanilaisessa teltassa arkaluontoisen lauseen – ”Minut tulkittiin vapaaksi riistaksi”

Miss Suomena julkisuuteen ponnahtanut Lotta Hintsa on nykyään vuorikiipeilijä. Naisena hän on joutunut kuitenkin kohtaamaan mitä erikoisimpia ennakkoluuloja.

19.3.2020 9:38

Entinen Miss Suomi Lotta Hintsa, 31, on hurahtanut vuorikiipeilyyn ja alkanutkin tehdä extremeharrastuksesta itselleen jo ammattia. Vuorikiipeilyyn maailmaan hänet on tutustuttanut hänen kiipeilyparinsa ja valmentajansa Don Bowie.

Nyt Hintsa paljastaa Anna-lehden uusimmassa numerossa olevansa täysin kypsä ennakkoluuloihin, joita ihmisillä on hänestä ja kiipeilystä. Hän kertoo saaneensa viestejä, joissa väitetään, että ”juokset miehen perässä ja olet ihastunut valmentajaasi. Rahoitat matkasi panemalla”.

– Minun väitetään maksavan kiipeilyni seksillä. Valmentajani muka ottaa minut reissuille mukaan ulkonäköni takia. Se on todella seksististä ja ärsyttää aivan valtavasti. Jos olisin mies, ei kukaan ajattelisi näin, Hintsa napauttaa Annassa.

– Minut lokeroidaan tytönhempukaksi, joka tekee juttuja miehen perässä. Nainenhan ei voi tehdä itse sitä, mihin on paloa, vaan kuvitellaan, että vaarantaisin jatkuvasti henkeni miehen vuoksi, Hintsa hämmästelee haastattelussa.

Pakistanissa Hintsa ja Bowie joutuvat kuitenkin teeskentelemään pariskuntaa maan kulttuurin vuoksi, entinen Miss Suomi sanoo lehden haastattelussa. Anna-lehden artikkelissa kerrotaan, että Hintsan kokemuksen mukaan Pakistanissa nainen ei saa liikkua yksin, vaan tarvitsee joka paikassa itselleen ”valvojan”. Hintsa paljastaa haastattelussa erehtyneensä erään kerran tokaisemaan armeijan tukikohdan teltassa, etteivät hän ja Bowie ole pariskunta.

– Saman tien lauma miehiä oli ihollani ja kutsui minua tulevaksi vaimokseen. Minut tulkittiin vapaaksi riistaksi. Pääsimme jatkamaan matkaa, mutta Don vannotti, etten enää koskaan sano niin. Sinkkunaisena ei ole turvallista olla Pakistanissa yksin, Hintsa myöntää lehdessä.

Hintsa innostui vuorikiipeilystä kertaheitolla, kun hän vuonna 2016 kiipesi Kilimanjarolle. Nyt hänet nähdään TV5:n uudessa Extremepäiväkirjat-ohjelmassa.

Huhut Hintsan ja hänen valmentajansa Don Bowien väleistä on ollut liikkeellä jo pitkään. Hintsa on kuitannut huhut perättöminä.

– Huhuissa ei ole mitään perää. Itse en kyllä haluaisi seurustella kiipeilijän kanssa, vaikka tiedän että se on huono asia itselleni, hän nauraa.

– Kyseessä on aikamoiset riskit. En suosittele kenellekään. Olemme puhuneet tästä aiheesta aika paljon. Meidän perheellä on pala kurkussa ihan päivittäin ja kun palaan, reaktiot ovat aina että ihanaa, kun olet hengissä.

Hintsa kertoi alkuvuonna IS:lle rakkaudestaan vuorikiipeilyyn. Vuorikiipeilyreissut mahdollistuvat sponsoreiden takaamien rahojen turvin. Hintsa kertoo yhden kolme kuukautta kestävän talvireissun vuorille kustantavan yhtä henkilöä kohden noin 25 000 euroa.

– Tämä ei todellakaan ole mitään halpaa hommaa. Olen tosi kiitollinen ihmisille ja yrityksille, jotka ovat tämän mahdollistaneet tämän ja uskoneet minuun.

Hintsa tienaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa julkaisemiensa yhteistöiden avulla. Esimerkiksi Instagramissa hän mainostaa eri yritysten tuotteita.

– Nyt minulla on sponsorien suhteen murrosvaihe menossa, koska jotkut ovat ehkä ajatelleet palkanneensa luonnosta kiinnostuneen ”influencerin”, eivätkä oikeaa kiipeilijää. Touhuni menee koko ajan enemmän ammattimaiseksi, jolloin myös vaatimukset sponsoreille kasvavat.

Artikkelia muokattu 20.3.2020 kello 08:41: Juttua täsmennetty sen osalta, että Hintsa puhuu omista kokemuksistaan Pakistanissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?