Hollywoodin eturivin tähdiltä poikkeuksellinen kannanotto Johnny Deppin pahoinpitelyskandaaliin – julkaisivat näkemyksensä kohun todellisesta laidasta - Viihde - Ilta-Sanomat

Hollywoodin eturivin tähdiltä poikkeuksellinen kannanotto Johnny Deppin pahoinpitelyskandaaliin – julkaisivat näkemyksensä kohun todellisesta laidasta

Amber Heard ja Johnny Depp menivät naimisiin helmikuussa 2015. Liitto kesti vain vuoden.

Julkaistu: 17.3. 17:52

Penélope Cruz ja Winona Ryder vakuuttavat Johnny Deppin olevan syytön ex-puolisonsa Amber Heardin väittämään pahoinpitelyyn.

Hollywoodin suosikkinäyttelijä Johnny Depp, 56, on käynyt pitkään tulista oikeustaistelua ex-vaimoaan Amber Heardia vastaan. Heard ja Depp olivat naimisissa vain vähän yli vuoden. Pariskunta erosi toukokuussa 2016.

Heardin mukaan Depp pahoinpiteli häntä toistuvasti. Mirrorin ja Peoplen mukaan Herd on aiemmin väittänyt oikeuden dokumenteissa, että Deppistä tuli ”hirviö” ollessaan päihtynyt ja alkoholin, lääkkeiden tai huumeiden vaikutuksen alaisena Depp löi, pahoinpiteli ja kuristi ex-vaimoaan.

Johnny Deppin menestysura ajautui syöksykierteeseen pahoinpitelykohun myötä. Hän nosti pari vuotta sitten ex-puolisoaan vastaan syytteen kunnianloukkauksesta.

Nyt julkisuudesta tutut näyttelijät ovat ottaneet kantaa velloviin huhuihin tapahtumien kulusta.

Peoplen mukaan Oscar-palkittu näyttelijä Penélope Cruz ja Stranger Things -sarjasta tuttu Winona Ryder ovat asettuneet puolustamaan rajujen syytösten kohteeksi joutunutta Deppiä toimittamalla kannanotot oikeuskanteeseen.

– Olen tietoinen väkivaltaväitteistä, joita Johnny Deppin entinen vaimo Amber Heard on kertonut viime vuosina, Ryder kirjoittaa asiakirjoissa.

Stranger Things -sarjasta tuttu Winona Ryder on Deppin ex-kumppani.

Hän oli neljän vuoden ajan suhteessa Deppin kanssa 90-luvulla. Pari kihlautui viisi kuukautta ensitreffien jälkeen, mutta he päätyivät eroon vuonna 1993.

– En halua kutsua ketään valehtelijaksi, mutta kokemukseni perusteella Johnnysta on mahdotonta uskoa, että tällaiset kauhistuttavat väitteet ovat totta. Väitteet ovat järkyttäviä siihen nähden, millä tavoin minä tunnen hänet, Ryder jatkaa.

Ryder on antanut samanlaisia kommentteja jo vuonna 2016, kun hän kertoi TIME-lehdelle, että Depp ei koskaan ollut väkivaltainen heidän parisuhteessaan.

– Tunnen hänet todella hyvänä, rakastavana, välittävänä ihmisenä, joka on erittäin, erittäin suojeleva niitä ihmisiä kohtaan, joita hän rakastaa, Ryder on kommentoinut aiemmin vellovaa oikeustaistelua.

Penélope Cruz on tuntenut Deppin jo vuosikymmenien ajan. Töiden kautta tutustuneet tähdet ovat läheisissä väleissä.

Penélope Cruz kirjoitti omassa asiakirjassaan, että hän ei ollut koskaan nähnyt Deppin käyttäytyvän väkivaltaisesti. Kaksikko on tuntenut toisensa siitä saakka, kun Depp oli vasta 19-vuotias.

– Vuosia on kulunut, ja sen lisäksi, että olen tehnyt kolme elokuvaa hänen kanssaan, luotan häneen myös hyvänä ystävänä. Olen vaikuttunut kerta toisensa jälkeen hänen ystävällisyydestään, terävästä mielestään, lahjakkuudestaan ja erikoisesta huumorintajustaan, Cruz kirjoitti.

Peoplen mukaan Depp syyttää Heardia kunnianloukkauksesta ja vaatii tältä 50 miljoonan dollarin korvauksia perheväkivaltasyytöksistä. Deppin mukaan syytökset ovat tekaistuja ja väittää joutuneensa itse sairaalaan sen jälkeen, kun Heard poltti hänen kasvojaan palavalla savukkeella. Deppin mukaan Heard heitti häntä lasipullolla, joka katkaisi hänen sormensa.

Ex-vaimo Amber Heardin mukaan alkoholin, lääkkeiden tai huumeiden vaikutuksen alaisena Depp löi, pahoinpiteli ja kuristi.

Heardin ja Deppin liitto kesti vain 15 kuukautta. Heard lahjoitti avioeron yhteydessä saamansa 7 miljoonan dollarin rahasumman hyväntekeväisyyteen. Heard jakoi seitsemän miljoonaa dollaria tasan American Civil Liberties Unionin ja Los Angelesin lastensairaalan kesken.

Heard on näytellyt muun muassa elokuvissa Rommipäiväkirja ja Zombieland. Heardia yli 20 vuotta vanhempi Depp on kolminkertainen Oscar-ehdokas ja näytellyt monissa menestyselokuvissa, kuten Saksikäsi Edward, Pirates of the Caribbean ja Gilbert Grape.

Juttua täsmennetty 17.3. klo 23.41: Heardin eikä Deppin toisilleen esittämiä syytöksiä ei ole toistaiseksi todistettu suuntaan tai toiseen.

Juttua muokattu 18.3. klo 7:22: Täsmennetty artikkelin lähteitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?