Näin yhteisen Teneriffan-loman seuraukset vaikuttavat Sami Kurosen ja Jenni Alexandrovan show’hun – radiopomo selventää tilannetta - Viihde - Ilta-Sanomat

Näin yhteisen Teneriffan-loman seuraukset vaikuttavat Sami Kurosen ja Jenni Alexandrovan show’hun – radiopomo selventää tilannetta

Radio Aallon aamujuontajat Jenni Alexandrova ja Sami Kuronen ovat tällä hetkellä kahden viikon kotikaranteenissa. Parhaillaan selvitetään, kuinka juontajien olisi mahdollista tehdä lähetyksiä etätyönä.

Sami Kuronen ja Jenni Alexandrova ovat Radio Aallon aamujuontajia. Kaksikko on aiemmin työskennellyt juontoparina myös Radio Suomipopilla.­

17.3.2020 14:02 | Päivitetty 17.3.2020 15:30

Radio Aallon aamujuontajat Sami Kuronen ja Jenni Alexandrova palasivat hiljattain Teneriffan-lomalta. Radiojuontajien kotiin paluuta varjosti koronavirus, sillä molemmat joutuivat jäämään varotoimena kahden viikon kotikaranteeniin reissun jälkeen. Matkalla mukana olivat myös Alexandrovan kymmenvuotias poika ja Kurosen kymmenvuotias tyttö.

Jenni Alexandrova ehti kuitenkin nauttia lämpöisestä lomastaan, vaikka koronatilanne näkyi myös matkakohteessa. Hän havaitsi, että joka paikassa oli tavallista rauhallisempaa.

– Aluksi korona ei näkynyt muuta kuin uutisissa ja sinne tänne sirotelluissa käsidesipulloissa, Alexandrova kertoo IS:lle.

Tilanne kuitenkin muuttui muutama päivä ennen kotiinpaluuta, kun ulkoministeriö antoi suosituksen, että matkalaisten olisi hyvä jäädä kotiin kahdeksi viikoksi reissun jälkeen. Samoihin aikoihin Espanja kiristi matkustuskäytäntöjä.

Alexandrovan mukaan matkailijat suhtautuivat tilanteeseen rauhallisesti.

– Luulen, että moni hotellin asukas halusi tietoisesti sulkea uutiset pois mielestään ja keskittyä lomaan. Altaalla muu maailma on helppo unohtaa. Huoli oli varmasti kova etenkin paikallisilla sen jälkeen, kun Espanja ilmoitti, ettei turisteja tule enää lisää. Se tarkoitti töiden loppumista, juontaja huokaa.

Epävarma tilanne herättää huolta myös Alexandrovassa.

– Pohdin, että mitä on vielä luvassa ja kuinka pitkään tämä kestää. Ajattelen varmasti samoin kuin suurin osa ihmisistä: nyt mennään hetki kerrallaan ja huolehditaan toisistamme.

Jenni Alexandrova ja Sami Kuronen ovat olleet ystäviä pitkään. Aiemmin kaksikko on ollut juontoparina myös Radio Suomipopilla. Kuva vuoden 2017 Helsinki-päivän konsertista.­

Alexandrova on suhtautunut kotikaranteeniin positiivisin mielin. Hän tilasi jo Teneriffalla ollessaan ruoat kotiinkuljetuksella ja käy kaupassa vain välttämättömillä ostoksilla. Alexandrova uskoo, että jokainen pystyy viettämään aikaa kotonaan tekemättä mitään sen kummempaa.

– Ei tässä kotona olemisessa ole mitään vaikeaa. Olen tehnyt töitä sen minkä pystyn, kirjoittanut ajatuksiani blogiin, tehnyt ruokaa ja jutellut ystävien kanssa puhelimitse sekä auttanut poikaa läksyissä.

Lisäksi hän on kuluttanut aikaa katsomalla elokuvia, järjestelemällä kaappeja. Hän pyrkii lukemaan uutiset vain pari kertaa päivässä.

– Ajattelin myös maalata tauluja. Siihen ei yleensä ole aikaa, Alexandrova pohtii.

Alexandrova lomaili Teneriffalla yhdessä juontajaparinsa Sami Kurosen kanssa. Yhteinen loma herätti huhuja kaksikon nykyisistä väleistä. Alexandrova on tyrmännyt suhdehuhut varsin selvästi.

– Lienee ihan normaalia, että naisen ja miehen välinen ystävyys herättää epäilyksiä. Tuskin olisi syntynyt haloo, jos matkustaisin ulkomaille naispuolisen ystäväni ja hänen lapsensa kanssa, hän toteaa ja jatkaa:

– Kyllä ne otsikot altaalla vähän naurattivatkin. Yhdessä otsikossa kerrottiin, että olimme lentokoneessa jopa samassa vessajonossa. Mutta niin se vaan on, että ei tästä suhdetta saa aikaiseksi, paistoi sen sitten millaisessa voissa tahansa.

Alexandrova ja Kuronen ovat ystäviä jo liki kymmenen vuoden takaa. Alexandrovan mukaan heidän ystävyydessään parhainta on heidän välinen luottamuksensa ja toistensa tukeminen.

Jenni Alexandrova kuvattuna Kultainen Venla -gaalassa tammikuussa.­

Tällä hetkellä radio Aallon aamussa jatkavat tuuraajat. Kaksikkoa tuuraa 20-30-40-niminen podcast, jonka juontajina ovat Ida-Liina Huurtela, Alina Kangasluoma ja Tuomas Rajala. Radio Aallon ohjelmapäällikkö Paula Niska kertoo kolmikon tuuraavan Radio Aallon aamua vielä tämän viikon ajan.

Alexandrova kertoo, että etästudion järjestämistä suunnitellaan parhaillaan.

– Ainakaan emme voi tämän kahden viikon aikana tehdä normaalia Radio Aallon aamua, koska emme ole fyysisesti samassa paikassa. Haasteena on myös tarvittavan tekniikan saaminen kotiin. Kaikki on siis vielä auki.

Ohjelmapäällikkö Paula Niskan mukaan tilannetta mietitään ja järjestetään kuumeisesti tällä hetkellä.

– Meillä on radioilla tällä hetkellä, plan A, plan B ja plan C sen suhteen, mitä teemme, Niska kertoo.

Nelonen Median radioihin Radio Aallon lisäksi kuuluvat Radio Suomipop, HitMix, Helmiradio, Radio Rock, Aito Iskelmä, Loop ja Groove FM.

– Toistaiseksi radioilla ohjelmat jatkuvat normaalisti, paitsi Jennillä ja Samilla. HitMixin puolelta Alma Hätönen on myös kotikaranteenissa, Niska sanoo ja lisää:

– Ohjelmat jatkuvat toistaiseksi normaalisti, koska meillä ei ole tällä hetkellä todettuja koronavirustapauksia.

Koronavirus vaikuttaa radioiden ohjelmasisältöön kuitenkin siten, ettei radio-ohjelmiin toistaiseksi oteta lainkaan vieraita. Niska harmittelee tilannetta, mutta kertoo radioiden tahtovan olla vastuullisia ja noudattaa hallituksen suosituksia.

– Yritämme rakentaa tällä hetkellä etästudioita ja selvittää, josko niistä pystyisi lähettämään etänä ohjelmaa.

Tällä hetkellä Nelonen Median radiot selvittävät, miten saada lähetykset toimimaan teknisesti etästudioista käsin.

– Tiedotamme ensi viikosta sitten, kun on selvää, pystymmekö tekemään etästudiosta hommia, Niska sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?