Muistatko hittiyhtye Paramoren? Laulaja Hayley Williams avautuu nyt syöksykierteestään: rankka avioero vei pohjalle - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko hittiyhtye Paramoren? Laulaja Hayley Williams avautuu nyt syöksykierteestään: rankka avioero vei pohjalle

Teini-ikäisenä maailmantähteyteen ponnahtanut Hayley Williams on taistellut läpi rankkojen vuosien.

15.3. 12:34

Rockyhtye Paramore nousi supersuosioon vuonna 2007 julkaistulla RIOT!-albumillaan. Samalla se nosti laulaja Hayley Williamsin tähteyteen, jota hän ei olisi voinut kuvitellakaan. Asiaa ei helpottanut se, että Williams oli suurimman menestyksen aikaan vain 17-vuotias.

Vuonna 2007 Paramoreen kuuluivat Josh Farro, Hayley Williams, Jeremy Davis ja Zac Farro.­

Nyt 31-vuotias Williams on kertonut kuulumisiaan The Guardian -lehdelle. Edelleen Paramoren riveissä laulava Williams paljastaa viime vuosien olleen erityisen vaikeita hänelle.

Williams oli yhdessä kitaristi Chad Gilbertin kanssa vuosina 2008–2017. He menivät naimisiin vuonna 2016, mutta liitto päättyi katkeraan eroon heinäkuussa 2017. Williams myöntää nyt lehdelle, että hän oli erittäin heikossa hapessa avioeron aikoihin.

– Suhde ei ollut terve, mutta luulin, että voisin korjata sen, Williams sanoo.

Williams kertoi häkeltyneensä nähdessään kuvia itsestään vuodelta 2017. Kuva elokuulta 2017, jolloin yhtye esiintyi New Yorkissa.­

Hän myöntää myös avioitumisen olleen huono idea, koska suhde ei voinut hyvin.

– Halusin sen kaiken perinteisen, kuten perheen. Ajattelin jopa, että jättäisin musiikin siksi aikaa, Williams paljastaa.

Liitto päättyi kuitenkin väistämättömään eroon. Avioeron aikana ja sen jälkeen Williamsin suurimmaksi ongelmaksi muodostui syömättömyys. Williams kertoo olleensa noihin aikoihin painoindeksin mukaan pahasti alipainoinen.

– En tajunnut asiaa, ennen kuin näin kuvia itsestäni noilta ajoilta. Kaikesta näkee, etten ole ok, hän myöntää nyt.

– Osa minusta nautti siitä. Jos ihmiset tietävät, että en ole kunnossa, he eivät tule liian lähelle, Williams kuvailee.

Hayley Williams ja Chad Gilbert olivat yhdessä 10 vuotta.­

Pelastukseksi koitui lopulta laulajan bändikaverit, jotka saivat hänet takaisin terveellisen ruokavalion ja syömisen pariin. Parantumisprosessi oli kuitenkin pitkä, kuten yleensäkin syömishäiriöiden kanssa.

Lääkkeeksi Williams kokeili myös alkoholia, mikä ei ollut missään nimessä hyvä idea. Asiaa pahensi se, että ex-mies Chad Gilbert ei ollut juonut alkoholia, joten myös Williams oli pidättäytynyt vuosia alkoholista.

– Hän varmaan ajattelee, että olen todellinen paholainen, kun kerron omaa versiotani tapahtumista kaikille, mikä ei ole ehkä reilua, mutta se on tavallaan hauskaa, koska minusta tämän ei välttämättä tarvitse olla reilua. Ei sen jälkeen, kun olen kestänyt kaiken sen p*skan.

Kesällä 2017 yhtye heitti useita keikkoja. Yhtyeen kokoonpanoon kuuluu nykyään Zac Farro, Hayley Williams ja Taylor York.­

Nyt Williams on löytänyt parempia tapoja parannella menneisyytensä haavoja. Hän käy terapiassa ja pyrkii elämään terveellisesti.

– Yksi suurimmista parantumisen hetkistäni oli, kun tajusin, että masennukseni oli väärinymmärrettyä vihaa. Pakotin sen pysymään sisälläni, itselläni, ja se sai minut tuntemaan häpeää koko ajan, Williams kertoo.

Williams on puhunut masennuksestaan ennenkin. Avioerosta ilmoittaessaan hän kertoi, että on sairastunut pahasti.

– En syönyt, en nukkunut, en nauranut. Pitkään aikaan, hän kertoi tällöin.

– Haluan kuitenkin sanoa, että jos olet keskellä pimeyttä, toivon, että odotat iloa. Se tulee, ja se on sen arvoista, Williams lupaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?