Nikke Ankaralle kova sakkorangaistus seksuaalirikoksesta, joka tapahtui miesten vessassa

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi räppäri Nikke Ankaran 100 päiväsakkoon pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Se tekee hänen tuloillaan 2900 euroa.

Räppäri Nikke Ankara, oikealta nimeltään Niiles Hiirola Helsingin käräjäoikeudessa 27. helmikuuta 2020.

12.3.2020 10:03

Rikos tapahtui helsinkiläisen anniskeluravintolan vessassa 30. heinäkuuta 2017.

Helsingin käräjäoikeuden torstaina antaman tuomion mukaan räppäri otti entuudestaan tuntematonta naista käsivarsista kiinni ja vei tämän ravintolan vessatilaan. Siellä muusikko työnsi naisen vessakopin seinää vasten ja suuteli naista vastoin tämän tahtoa.

Nainen pyysi lopettamaan, mutta räppäri jatkoi suutelua ja esti naisen lähdön. Ankara myös kosketteli naista vaatteiden päältä rintojen, takapuolen ja haarojen alueelta.

Tämän jälkeen räppäri laittoi kiellosta ja vastustelusta huolimatta kätensä naisen paidan alle ja kosketteli tämän paljaita rintoja. Räppäri yritti myös suudella ja vetää naisen housut alas. Ankara ilmoitti suusanallisesti haluavansa yhdyntään naisen kanssa. Kumpikin oli tapahtuman aikaan päihtynyt.

Nainen oli tilanteessa ”lukossa”. Hän toisteli sanoja: ”lopeta”, ”ei”, ”älä” ja ”mun pitää mennä”. Nainen ei uskaltanut kuitenkaan huutaa apua, koska hän oli shokissa.

Lopulta tilanne keskeytyi, kun nainen ehdotti, että hän voisi nähdä muusikkoa valomerkin jälkeen. Nainen pääsi pois vessasta. Koko tapahtuma kesti noin kymmenen minuuttia. Nainen oli tapahtumien jälkeen järkyttynyt ja hän kärsi muun muassa univaikeuksista ja keskittyminen töihin on ollut vaikeaa.

Hän lähetti myös ystävilleen WhatsApp-ryhmään tuoreeltaan järkyttyneen oloisen viestin.

– Nikke melkee teki mulle tosi pahoja.

– Ei oo mikää läppä, nainen kirjoitti.

Nikke Ankara, oikealta nimeltään Niiles Ilmari Hiirola, 28, kiisti oikeudessa tehneensä naiselle mitään. Hän väitti istuskelleensa muiden julkisuuden henkilöiden kanssa pöydässä. Samalla nautittiin alkoholijuomia. Räppäri ei ollut kertomansa mukaan missään kontaktissa naiseen.

Käräjäoikeus ei pitänyt räppärin väitettä kuitenkaan uskottavana. Sen sijaan naisen kertomus oli oikeuden mielestä johdonmukainen ja luotettava. Käräjäoikeuden mukaan räppäri syyllistyi pakottamiseen seksuaaliseen tekoon, josta hän sai 100 päiväsakkoa, joka teki hänen tuloillaan 2900 euroa.

– Teko on olennaisesti loukannut asianomistajan seksuaalista itsemääräämisoikeutta, Helsingin käräjäoikeus totesi.

Räppäri joutuu maksamaan naiselle 1 200 euron kärsimyskorvaukset ja tämän lähes 3 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Käräjäoikeuden torstaina antama tuomio ei ole lainvoimainen, sillä osapuolet voivat halutessaan valittaa siitä Helsingin hovioikeuteen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?