Suosikkitubettaja Sonja Hämäläinen elää koronaviruksen jylläämässä Koreassa – karanteeniin joutunutta tähteä uhkaa kotiinpaluu - Viihde - Ilta-Sanomat

Suosikkitubettaja Sonja Hämäläinen elää koronaviruksen jylläämässä Koreassa – karanteeniin joutunutta tähteä uhkaa kotiinpaluu

Tällä hetkellä Etelä-Koreassa asuva tubetähti Soikkuu, eli Sonja Hämäläinen on huolissaan siitä, joutuuko hän palaamaan Suomeen jylläävän koronavirusepidemian vuoksi.

Soikkuu asuu tällä hetkellä Etelä-Koreassa.­

3.3.2020 10:45

Suosikkitubettaja Soikkuu, eli Sonja Hämäläinen, 28, asuu parhaillaan Etelä-Koreassa tekemässä vaihto-opintojaan. Naisen elämää Soulissa kuitenkin varjostaa jylläävä koronavirus, joka on äitynyt maassa todella pahaksi.

Koronaviruksen takia on epävarmaa, saako Hämäläinen jäädä Koreaan vai pitääkö hänen palata takaisin Suomeen ennenaikaisesti.

Tubetähti kertoo arjestaan Soulissa Youtube-kanavallaan. Tällä hetkellä nainen viettää aikansa pääasiassa asuntolahuoneessaan, sillä paikalliset viranomaiset ovat kehoittaneet välttämään turhaa ulkona liikkumista.

  • Voit katsoa Soikun tuoreen Youtube-videon yllä olevasta upotuksesta.

– Pahoittelen, että video tulee olemaan erilainen, koska tilanne on kärjistynyt koronaviruksen takia siihen pisteeseen, että asiat ovat sekaisin. En voi lähteä asuntolasta oikein mihinkään, Hämäläinen kertoo videolla tilanteestaan.

– En tiedä itsekään, mitä nyt tapahtuu, mutta toivon, että voisin jäädä tänne.

Hämäläisen vaihtokaupungissa Soulissa todetaan tällä hetkellä noin 500 uutta tartuntaa päivässä. Etelä-Korean pääkaupungin väkiluku on lähes 10 miljoonaa. Ulkoministeriön matkustustiedotteen mukaan alueella tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Varoituksista huolimatta tubetähti rohkenee ulkoilemaan ystäviensä kanssa. Kun Hämäläinen liikkuu kaupungissa ystäviensä kanssa, naiset ovat sonnustautuneet asianmukaisesti hengitysmaskeihin.

– Täällä ei ole melkein ketään tällä hetkellä, kun kaikki on sisätiloissa, Hämäläinen kertoo videollaan miljoonakaupungin muuttuneesta katukuvasta.

Hämäläinen saa videonsa aikana tietää, että koulun puolesta häntä ei velvoiteta palaamaan Suomeen, vaikka hänen suomalainen korkeakoulunsa vahvasti niin suositteleekin.

Samalla hän pohtii, ettei haluaisikaan palata kotiin terveysuhasta huolimatta.

– Mun koulu ei voi pakottaa mua palaamaan kotiin, koska olen maksanut kaiken itse. Syy, miksi en halua lähteä kotiin on se, että olen tehnyt valtavan paljon töitä sen eteen, että pääsen tänne, Hämäläinen sanoo.

– Toinen syy on se, että olen maksanut kaiken enkä saa rahojani takaisin. Jos Korea University ei peru kurssejaan, olen lähtenyt ihan turhan takia kotiin, hän jatkaa.

Moni hänen kanssaopiskelijoistaan on joutunut jättämään vaihdon kesken virustilanteen vuoksi.

– Jos nää on mun vikoja päiviä täällä, niin aion tuhlata kaikki rahani, koska mua ärsyttää niin paljon, Hämäläinen sanoo turhautuneena.

Sonja Hämäläinen on yksi Suomen tunnetuimmista Youtube-tähdistä.­

Soikkuu on yksi suomalaisen tubettamisen pioneereista 187 000 tilaajallaan, mutta viime aikoina hän on elänyt hiljaiseloa Youtubessa keskittyen opiskeluun. Instagramissa naista seuraa jopa 215 000 ihmistä.

Sonja Hämäläinen on tullut suurelle yleisölle tutuksi Tanssii tähtien kanssa -kisasta, johon hän osallistui vuonna 2014.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?