Kirsi Alm-Siira teki viattoman huomion lasten kanssa matkustamisesta – pian kommenttikentässä puhkesi kiivas väittely - Viihde - Ilta-Sanomat

Kirsi Alm-Siira teki viattoman huomion lasten kanssa matkustamisesta – pian kommenttikentässä puhkesi kiivas väittely

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira kyseli Twitterissä seuraajiltaan, pääsevätkö he ikkunapaikalle lentokoneessa lasten kanssa matkustaessa. Kommenttikentässä alettiin pian väitellä lentämisen päästöistä.

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siiralla on kaksi alakouluikäistä tytärtä.­

28.2.2020 20:19

Uutisankkurina ja televisiopersoonana tunnettu Kirsi Alm-Siira, 45, on aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Alm-Siira päivittää ahkerasti muun muassa Instagram-, Facebook- ja Twitter-tilejään.

Torstaina Alm-Siira julkaisi Twitter-tilillään päivityksen, joka oli suunnattu pienten lasten vanhemmille. Päivityksessään uutisankkuri kysyi, onko kukaan hänen seuraajistaan saanut enää istua lentokoneessa ikkunapaikalla sen jälkeen, kun on saanut lapsia. Alm-Siiralla itsellään on kaksi alakouluikäistä tytärtä.

– Sen jälkeen, kun olette saanu lapsia, ootteko ikinä istunu lentokoneessa ikkunapaikalla? Alm-Siira kirjoitti.

Alm-Siiran päivityksestä on tykätty 668 kertaa ja siihen on jätetty yli sata kommenttia. Lukuisat Twitter-käyttäjät samaistuivat uutisankkurin päivitykseen ja totesivat, etteivät ole vanhemmiksi tultuaan istuneet ikkunapaikalla niin lentokoneessa, junassa kuin bussissakaan. Hissin nappia ei olla myöskään päästy enää painamaan.

– Sen jälkeen kun olen saanut lapsia en ole istunut, eräs kommentoi.

– Kyllä! Jätin lapsen tosin kotiin, vitsaili toinen.

– Siksi ei lapsia ole, saadaan vaimon kanssa vuorotella ikkunapaikalla. Välillä tulee riitaa silti, heitti kolmas.

Alm-Siiran viaton Twitter-päivitys poiki kiivaan väittelyn.­

Osa Twitter-käyttäjistä kuitenkin kommentoi Alm-Siiran päivitystä negatiivisemmalla otteella. Kommenttikentässä käytiinkin varsin nopeasti hyvin kiivasta keskustelua siitä, onko lentäminen tänä päivänä enää lainkaan hyväksyttävää. Kommenteissa viitattiin ilmastosyihin.

– En. 14 vuoden aikana lennetty 4 kertaa. Haluaisin lentää enemmän, mutta ilmastonmuutos... Päätettiin nyt silti lentää kesällä Namibiaan, jotta lapset ja mies saavat nähdä lapsuudenkotini ja lapsuudenkouluni. Ostettiin erikseen istumapaikat, jotta lapset varmasti pääsisivät ikkunan viereen, eräs Twitter-käyttäjä kommentoi.

– Eli kulutatte valtavat määrät polttoainetta. Ei tuo ole mikään peruste tuhlata tuhansia litroja kerosiinia. En itse kehtaisi törsätä tuolla tavalla, toinen vastasi kommenttiin.

– Mitäpä vanhempi ei tekisi lapsensa hyvinvoinnin takaamiseksi. Itse ajattelen pitemmänkin ajan hyvinvointia ja olen lentämättä, kolmas osallistui keskusteluun.

Alm-Siira on tullut tutuksi muun muassa uutisankkurina ja juontajana.­

Alm-Siira itse ei enää ottanut osaa lentopäästöjä koskeneeseen keskusteluun, vaan tyytyi ainoastaan vastaamaan päivityksensä poikimiin positiivisiin kommentteihin.

Kirsi-Alm Siira on työskennellyt MTV:llä jo vuodesta 2006 alkaen. Hän on suomalaisille tuttu näky niin Huomenta Suomessa kuin myöhäisillan uutisissakin. Koko kansan tietoisuuteen pirteä uutisankkuri nousi viimeistään kaksi vuotta sitten, kun hän osallistui Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan parinaan tanssija Marko Keränen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?