Teuvo Loman tuomittiin 13-vuotiaan pojan seksuaalisesta hyväksikäytöstä – nyt asianajaja kommentoi tuomiota - Viihde - Ilta-Sanomat

Teuvo Loman tuomittiin 13-vuotiaan pojan seksuaalisesta hyväksikäytöstä – nyt asianajaja kommentoi tuomiota

Lomanin asianajaja kertoo, että tuomiosta aiotaan hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

28.2. 10:36

Tänään perjantaina kerrottiin, että sisustus- ja vaatesuunnittelija Teuvo Tapani Lomanin, 57, saama vankeusrangaistus pysyi ennallaan Helsingin hovioikeudessa.

Helsingin hovioikeus tuomitsi käräjäoikeuden tavoin Teuvo Lomanin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lomanin asianajaja Minna Pilviö kertoo nyt Ilta-Sanomille, että Loman haluaa viedä jutun korkeimpaan oikeuteen.

– Tästä haetaan valituslupaa korkeimmalta oikeudelta, Pilviö kertoo IS:lle.

– En kommentoi nyt muuta, hän jatkoi.

Korkein oikeus päättää myöhemmin, myöntääkö se valitusluvan vai ei.

Hovioikeus piti ennallaan Lomanin saaman 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Sen ohella Loman tuomittiin 90 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Loman joutuu maksamaan uhrille 10 000 euron kärsimyskorvaukset

Rikos tapahtui vuoden 1999 tammi–kesäkuun välisenä aikana. Uhri oli tapahtumien aikaan 13-vuotias poika. Loman oli tapahtumien aikaan yli 20 vuotta poikaa vanhempi.

Oikeuden mukaan Loman harrasti molemminpuolista oraaliseksiä pojan kanssa. Seksuaalisissa teoissa oli kyse myös suutelusta, koskettelusta ja sukupuolielinten hyväilystä.

Teuvo Loman aikoo hakea tuomiosta valituslupaa.­

Loman yritti hovioikeudessa vedota siihen, että pojalla olisi niin sanottuja ”valemuistoja”. Hovioikeuden mielestä näin ei kuitenkaan ollut, vaan asiassa esitetty näyttö puhui Lomanin syyllisyyden puolesta.

– Hovioikeus katsoi, ettei asiassa syntynyt epäilyä, että asianomistajan kertomus perustuisi niin sanottuihin valemuistoihin. Näin ollen hovioikeus piti käräjäoikeuden tavoin asianomistajan kertomusta uskottavana ja luotettavana.

– Myöskään hovioikeudessa esitetty uusi todistelu ei merkityksellisesti horjuttanut syytettä tukevaa näyttöä. Näin ollen hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että syytteen tueksi oli esitetty riittävä näyttö, Helsingin hovioikeus totesi.

Tapahtuma-aikaan, 1990-luvun lopussa Loman tunnettiin eritoten julkkisten suosimana kampaajana ja hän suunnitteli muun muassa Suomen Miss Universum -edustajien asut.

Loman on tehnyt töitä julkisuudessa myös trendi- ja sisustussuunnittelijana, mallina ja laulajana. Hän on esiintynyt muun muassa MTV:n Pientä pintaremonttia -ohjelmassa.

Loman on tehnyt töitä myös laulajana. Hänen käsialaansa on muun muassa Helsinki City Boy -hitti.

Käräjäkäsittelyn aikoihin Lomanin suosittu Instagram-tili katosi yllättäen kuvapalvelusta. Lomanin tilillä oli yli 10 000 seuraajaa, joille hän jakoi runsaasti kuvia arjestaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?