Mari Perankoski paljastaa Annassa kärsivänsä harvinaisesta geenivirheestä – syö elinikäistä lääkitystä - Viihde - Ilta-Sanomat

Mari Perankoski paljastaa Annassa kärsivänsä harvinaisesta geenivirheestä – syö elinikäistä lääkitystä

Näyttelijä Mari Perankoski paljastaa Annan tuoreessa haastattelussa kärsivänsä harvinaisesta veritulpille altistavasta geenivirheestä.

27.2.2020 9:17

Näyttelijä Mari Perankoski, 49, avautuu Anna-lehden tuoreessa haastattelussa rankasta vuodestaan, johon on kuulunut muun muassa rakkaan äidin kuolema.

Perankoski kertoo haastattelussa kohdanneensa elämän rajallisuuden itsekin jo teini-ikäisenä. Perankoski kantaa nimittäin harvinaista geenivirhettä, joka altistaa vaarallisille veritulpille.

Hän sai 15-vuotiaana ensimmäisen kerran syvän laskimotukoksen. Ylioppilaskirjoitusten aikaan tuli toinen ja myöhemmin kolmas. Lopulta diagnoosi selvisi sairaalan tutkimuksissa.

Perankoski onkin syönyt 19-vuotiaasta asti verenohennuslääkettä. Asian hyväksyminen ei ollut helppoa nuorelle naiselle.

– Taistelin diagnoosia vastaan, ja lääkityksen hyväksyminen oli ainoa myönnytykseni sille, Perankoski myöntää Anna-lehdessä.

Verenohennuslääkityksen vuoksi Perankoskelle tulee helpommin mustelmia ja onnettomuuksissa, kuten kaatumisissa, on suurempi sisäisen verenvuodon riski.

– Minun olisi pitänyt luopua rajusta liikunnasta, mutta sen sijaan aloin harrastaa sählyä. Halusin vain jatkaa elämääni eteenpäin, Perankoski kertoo Anna-lehdessä.

Perankoski on nähty poliisin roolissa Kontio ja Parmas -sarjassa.­

Viime vuosina Perankoski on nähty muun muassa sarjoissa Kummeli esittää: Kontio & Parmas sekä Roba.

Perankoskella on teni-ikäinen poika yhdessä ex-puolisonsa Jani Volasen kanssa. Perankoski asustelee nykyään Lappeenrannassa puolisonsa Jouni Hynysen kanssa. Pariskunta on ollut yhdessä vuodesta 2012.

Perankoski ja Hynynen avasivat suhdettaan ja elämäänsä äskettäin Kimpassa-ohjelmassa.

– Seksihommat toimii. Se homma on niin vahva, että se tuntuu ihan… Toivottavasti kaikilla olisi tällaista! Ei se kovin syvällinen vastaus ollu. Mie oon enemmän tämmönen luolamies, Hynynen nauroi ohjelmassa.

Mari Perankoski ja Jouni Hynynen vuonna 2018.­

Pari kertoi kameroille osoittavansa hellyyttä arjessa hyvin fyysisesti.

– Miulla on se ikävä tapa, että olen sellainen kähmijätyyppi. Saatan tarttua pepusta kiinni, Hynynen sanoi.

– Minä nappaan Jounin aina kiinni ja laitan sen pusutuomiolle. Silleen, että hyökätään kiinni ja pussaillaan, Perankoski kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?