19-vuotias nainen lopetti karvojensa ajelun kokonaan – kuvat saivat rajun vastaanoton - Viihde - Ilta-Sanomat

19-vuotias nainen lopetti karvojensa ajelun kokonaan – kuvat saivat rajun vastaanoton

Macey Duff päätti vastustaa perinteisiä kauneusihanteita ja lopetti sheivauksen kokonaan.

24.2.2020 22:19

Yhdysvaltalainen tanssija Macey Duff teki neljä vuotta sitten päätöksen antaa karvojensa kasvaa luonnollisesti. Ihmisten kritisoinnista huolimatta hän on päättänyt pysyä valinnassaan ja esitellä ylpeästi kasvaneita karvojaan.

19-vuotias yhdysvaltaisnainen aloitti käsi- ja jalkakarvojensa ajelemisen jo 10-vuotiaana, koska hän koki yhteiskunnan painostusta siihen.

– Aloitin sheivauksen, koska kaikki muutkin naiset tekivät niin. Minut opetettiin siihen, että kaikkien naisten pitäisi ajella karvansa, nainen kertoi The Sunille.

Duff häpesi karvojaan ja pelkäsi edes ajatusta siitä, että joutuisi menemään julkiselle paikalle ja joku näkisi hänen karvansa. Duff oli muuttanut perheensä kanssa Havaijille, kun eräänä päivänä rannalla hänen siskonsa huomasi naisen, jolla oli runsaasti karvoja jaloissaan ja käsissään.

Kun Duff kuuli kyseisestä naisesta, hän innostui välittömästi ja ryhtyi seuraamaan samankaltaisia naisia sosiaalisessa mediassa. Pian hän teki päätöksen ryhtyä samaan.

– En edes voi kuvailla kuinka helpottavaa oli huomata, että on olemassa naisia, jotka uskaltavat uhmata yleisiä kauneusihanteita.

Duff ei ole katunut päätöstään, vaan hän kertoo oppineensa hyväksymään itsensä sellaisena kuin hän on. Hänen päätöksensä inspiroi myös hänen perhettään.

– Opin luomaan hyvin henkilökohtaisen yhteyden omaan kehooni, hän kuvaili.

Raju reaktio

Macey Duffin pitkät karvat ovat herättäneet huomiota, ja häneen on kohdistunut myös kritiikkiä. Hänelle tuli shokkina, miten paljon erääseen Facebook-kuvaan kertyi negatiivia kommentteja.

– Aluksi olin surullinen ja hämmentynyt. Lopulta kuitenkin ymmärsin, että olin saanut aikaan jotain suurempaa. Kaiken kaikkiaan olen kiitollinen, että kuvani on levinnyt niin laajalle.

Ihmiset ovat myös heittäneet hänelle kommentteja julkisesti.

– Kerran kadulla täysin tuntematon ihminen sanoi ääneen, kuinka karvani kuvottivat häntä.

Yhdysvaltalaisnainen haluaa esimerkillään rohkaista muita olemaan aidosti omia itsejään.

– Ole se aito versio itsestä ja anna sen vapauttaa sinut yhteiskunnan luomista kauneusnormeista. Kun löydät sisäisen kauneutesi, näet kauneuden kaikessa, Duff tiivisti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?