Jasper Pääkkönen: ”Olen ollut onnekas” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jasper Pääkkönen: ”Olen ollut onnekas”

- Olen iloinen saadessani olla osa sitä muutosta, joka on tapahtunut virtavesien ja kalakantojen hoidossa. Se on aidosti sellainen asia, jossa koen onnistuneeni, Jasper Pääkkönen pohtii..

Julkaistu: 24.2. 11:53

Näyttelijä Jasper Pääkkönen on kiitollinen siitä, että elämä on tuonut hänelle hyviä juttuja.

Maailma heräsi Jasper Pääkkösen kykyihin siinä vaiheessa, kun hän teki Spike Leen kanssa Cannesissakin palkitun Blackkkslasmanin.

Yhteistyö Spike Leen kanssa jatkui vielä syksyllä Netfixillä ensi-iltaan tulevan Da 5 Blood -leffan parissa.

– Spiken elokuva avasi ovia ja hänen ohjauksessaan sain myös arvokasta kokemusta. Ennen kaikkea sain mahdollisuuden kansainvälisille areenoille, Jasper Pääkkönen kiittelee Berliinissä.

Pääkköstä ei väsytä, vaikka hän on lentänyt Los Angelesista Saksaan Helsingin kautta.

Berliinissä vierähti runsaat kaksi päivää, sillä Pääkkönen ja ohjaaja Antti J. Jokinen kertoivat kansainväliselle lehdistölle Jokisen tulevista Omerta-trillereistä. Takaisin Argentiinan Patagoniaan kuvausreissulle Jasper matkasi jo sunnuntaina.

Näyttelijän työ on mahdollistanut sen, että Pääkkönen voi toimia niiden asioiden hyväksi, jotka ovat hänen sydäntään lähellä: ympäristö ja kalastus.

– Olen ollut onnekas, sillä olen saanut toteuttaa asioita, joihin minulla on suuri intohimo. Elämä on tuonut minulle hyviä juttuja, hän kuittaa.

Hän myöntää silti harmittelevansa sitä, että Amazonille kaavailtu, Stephen Kingin kirjoihin perustuva Dark Tower -sarja peruuntui yrityksen pääjohtajavaihdoksen takia.

– Olisin sen halunnut tehdä. Se olisi ollut unelmarooli, mutta hei, tällainen on Hollywood, sarjan toiseen pääosaan palkattu Jasper sanoo.

Jasper Pääkkönen vauhdissa elokuvan markkinointikuvassa.

Näyttelijä on ehtinyt jo kieltäytyä muutamasta kansainvälisestä roolista, sillä ne eivät ole tuntuneet omilta. Uraansa ajattelevat näyttelijät tietävät ettei pidä tehdä sellaista, jossa ei tunne olevansa täysillä mukana.

– Spiken elokuvan jälkeen minulle tarjottiin pahiksen rooleja, mutta en halunnut lähteä näyttelemään samanlaista hahmoa, hän huomauttaa.

Syksyllä Jasper ryhtyy filmaamaan Omerta-toimintaelokuvia Antti J. Jokisen ohjauksessa. Elokuvat perustuvat Ilkka Remeksen suosituimpiin teoksiin. Jasper kertoo lukeneensa kirjan jo aikoja sitten sitten ja jo tuolloin hän ajatteli, että kirjasta pitäisi tehdä elokuva.

– Budjetit tuohon aikaan eivät sitä mahdollistaneet. Ajat ovat nyt toiset ja kansainvälisyys tuo uusia mahdollisuuksia, niin budjetteihin kuin elokuvien tekoon, hän sanoo.

Tarkoitus olisi kuvata ensimmäistä Omerta-trilleriä Suomessa, Latviassa, Ruotsissa ja Virossa. Kuvaukset kestävät 80 päivää.

Ennen kuin filmaukset alkavat Pääkkösellä ei ole kalenterissa kuin luontodokumenttien tekoa ja Patagoniassa kalastukseen liittyviä kuvauksia.

– Minulle työ ja työt ovat toissijainen juttu elämän suuressa kokonaisuudessa. Olen iloinen saadessani olla osa sitä muutosta, joka on tapahtunut virtavesien ja kalakantojen hoidossa. Se on aidosti sellainen asia, jossa koen onnistuneeni, hän huomauttaa.

Markkinointialalla työskentelevän Alexandra Escatin kanssa seurusteleva Pääkkönen miettii elämänsä arvoasteikkoa ja on onnellinen siitä, että työ ja sen tuoma palkka mahdollistavat hänelle aidosti tärkeiden asioiden hoidon. Jasper Pääkkösen koti ja sydän ovat edelleen Suomessa. Hän perui aikanaan jopa erään filmaustyön Brasiliassa, jotta saisi olla kesän Suomessa läheisten kanssa

– En ole kauheasti kasvanut vanhemmaksi, eikä elämäni ole paljon muuttunut. Kotini on edelleen Helsingissä, mutta myönnän eläväni tällä hetkellä matkalaukkuelämää, hän naurahtaa vaikka pakaasit eivät Helsingistä ihan heti Berliiniin saapuneetkaan.