Poliisi pysäytti prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian kesken öisen ajomatkan – virkavallalta uskomaton heitto - Viihde - Ilta-Sanomat

Poliisi pysäytti prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian kesken öisen ajomatkan – virkavallalta uskomaton heitto

Menestysyrittäjä Gunilla von Platenista kertovassa kirjassa kerrotaan prinssiparin ikimuistoisesta ajomatkasta.

Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia joutuivat poliisin pysäyttämäksi.­

21.2.2020 20:36

Edes kuninkaalliset eivät välty virkavallan kanssa asioimiselta. Ruotsin prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian tavanomainen automatka sai varsin erikoisen käänteen, kun poliisi pysäytti heidät.

Yrittäjä Gunilla von Platenissa kertovassa kirjassa Draken i rummet (suom. Lohikäärme huoneessa) Gunilla kertoo ikimuistoisesta tilanteesta Carl Philipin ja Sofian kanssa.

Gunilla oli tavannut prinssiparin illallisella, jonka jälkeen Carl Philip ja Sofia tarjosivat hänelle kyydin kotiin. Leppoisa automatka keskeytyi yllättävällä tavalla.

– Carl Philip ajoi autoa ja minä istuin takapenkillä. Jutustelin kuluneesta illasta, kuten ruoasta ja ihmisistä, kunnes yhtäkkiä kuulimme poliisiauton sireenit ja meidät käskettiin pysähtymään, Gunilla kertoo toimittaja Malin Roosin kirjoittamassa teoksessa.

Autossa vallitsi hetken aikaa varsin stressaantunut tunnelma.

– Prinssi oli varma, että hän oli ajanut nopeusrajoitusten mukaan. Siitä huolimatta hermostuminen ei ollut ihme, sillä auto pysäytettiin keskellä yötä, hän jatkoi.

Prinssi nousi ulos autosta ja kysyi virkavallalta, kuinka hän voisi auttaa. Tilanne muuttui hulvattomaksi, kun poliisi vastasi Philipin kysymykseen huvittavalla kommentilla.

– Kappas, se oletkin sinä. Kuulin, että tiellä voisi tulla vastaan kuninkaallinen ja luulin, että se olisi Zlatan, poliisi totesi ja repesi nauruun.

Kuningas-titteliä käyttää nimittäin myös jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovic. Häntä on usein kutsuttu jalkapallokenttien kuninkaaksi.

Myös Ibrahimovic on tituleerannut itsensä kuninkaaksi useaan kertaan. Vuonna 2016 hän julkaisi Instagramissa kuvan, jossa hän poseerasi Ruotsin kuningatar Silvian kanssa. Kuvatekstiin hän oli kirjoittanut ”kuningatar ja kuningas”.

Aiheesta kertonut ruotsalaislehti Svensk Dam ei kerro, milloin tilanne tapahtui. Gunillan mukaan ajomatka tapahtui kuitenkin ennen prinssi Alexanderin ja prinssi Gabrielin syntymiä.

Kuninkaallisperhe kesäisessä potretissa kesällä 2018.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?