Anne ”Heinäsirkka” Taskisen kuolinsyy selvisi – laulajaa odotettiin äitinsä syntymäpäiville, jonne hän ei koskaan saapunut - Viihde - Ilta-Sanomat

Anne ”Heinäsirkka” Taskisen kuolinsyy selvisi – laulajaa odotettiin äitinsä syntymäpäiville, jonne hän ei koskaan saapunut

Joulukuussa kuolleen laulaja Anne ”Heinäsirkka” Taskisen uurna laskettiin maahan eilen.

Anne ”Heinäsirkka” Taskinen menehtyi joulukuussa 61-vuotiaana.­

21.2.2020 6:01

Laulaja, kulttuuripersoona Anne Taskinen kuoli keuhkoveritulppaan 61-vuotiaana. Kuolinsyyn kertoi IS:lle Taskisen äiti Anja Repo.

Hän toivoo, että kuolinsyy kerrotaan julkisuuteen. Näin asiasta kiinnostuneet saavat tietää oikean kuolinsyyn eikä asiaa tarvitse arvailla.

– Kuolema oli yllätys. Annella oli ollut jalka kipeä ja sitä oli tutkittu ja hoidettu. Mutta hän itse sanoi, että asia on kunnossa, Repo kertoo.

Hän itse löysi tyttärensä tämän asunnosta Helsingin Pikku-Huopalahdesta 7. joulukuuta.

Taskista oli odotettu Revon syntymäpäiville, mutta hän ei tullut paikalle eikä häneen saatu puhelimitsekaan yhteyttä.

Laulajan kuoleman jälkeen Repo lähestyi Ilta-Sanomia ja toivoi, että kuolema uutisoidaan.

– Hänellä oli niin laaja tuttavapiiri, Repo sanoi IS:lle joulukuussa.

Taskinen siunattiin Pyhän Laurin kappelissa läheisten ja ystävien läsnä ollessa.­

Repo, 82, kertoo yllättyneensä, kuinka pitkään kuolinsyyn selvittämiseen meni aikaa. Taskinen kuoli 4. joulukuuta. Repo sai selvityksen oikeustieteellisestä tutkimuksesta tammikuun puolivälissä.

– Se tuntui pitkältä ajalta odottaa kuolinsyytä.

Hautajaiset järjestettiin 13. helmikuuta Vantaan Pyhän Laurin kirkossa. Paikalla oli paljon Heinäsirkka-taiteilijanimellä tunnetun Taskisen muusikkokavereita ja muita ystäviä.

– Tilaisuus oli oikein kaunis, Repo sanoo.

– Erityisesti haluan mainita Annen siunanneen pappi Jaana Rantalan. Hän otti yhteyttä ja kertoi tunteneensa Annen. Hän puhui oikein sydämellisesti.

Taskisen uurna laskettiin maahan eilen torstaina Honkanummen hautausmaalle Vantaan Hakkilaan.

– Siellä on sukuhautamme. Halusin Annen sinne.

Anne Taskinen toimi kulttuurin kentällä monessa roolissa, mutta ennen kaikkea hänet muistetaan rocklaulajana.­

Anne Taskinen, eli Heinäsirkka, tuli tunnetuksi ennen kaikkea rocklaulajana.

1970-luvun lopulla hän lauloi yhdessä Suomen suosituimmista yhtyeistä, räväkkänä show-bändinä huomiota herättäneessä Sleepy Sleepersissä.

1980-luvulla hän aloitti soolouran. Hänen tavaramerkkinsä oli voimakas, ainutlaatuinen lauluääni, jossa yhdistyi klassinen laulajakoulutus ja kiinnostus rock- ja soul-tulkitsijoihin.

Taskista voidaan pitää myös naisartistien uranuurtajana.

– Hän halusi yhdistää naisartisteja. Se oli erityisominaisuus, sillä useimmilla artisteilla ei riitä energia kuin oman uransa ajattelemiseen, Outi Popp kuvaili ystäväänsä IS:lle joulukuussa.

Taskinen vaikutti kulttuurin kentällä monessa muussakin roolissa kuin mikrofonin varressa. Hän työskenteli toimittajana, näytteli, toimi aktiivisesti järjestötyössä sekä järjesti konsertteja ja kirjoitti kirjoja.

Kesken jäi romaani ja suunnitelma oman värikkään tarinan tallentamisesta elämäkerraksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?