Mikko Koivu rakastui ensisilmäyksellä hotellissa työskennelleeseen kaunottareen – näin Helena muisteli suhteen roihahtamista perhelehdelle - Viihde - Ilta-Sanomat

Mikko Koivu rakastui ensisilmäyksellä hotellissa työskennelleeseen kaunottareen – näin Helena muisteli suhteen roihahtamista perhelehdelle

Helena Koivu muisteli vuonna 2014 Kaksplus-lehdelle hänen ensitapaamistaan kiekkotähti Mikko Koivun kanssa. Rakkaus roihahti hotellin aulassa, jossa Helena työskenteli vastaanottovirkailijana. Nyt unelmaliitto on kariutumassa.

Koivut NHL Awardseissa Las Vegasissa vuonna 2017.­

20.2.2020 9:13

NHL-tähti Mikko Koivu, 36, on hakenut avioeroa vaimostaan Helena Koivusta. Asia vahvistettiin IS:lle Varsinais-Suomen käräjäoikeudesta. Hakemus on jätetty 4. helmikuuta. Pariskunnan erosta uutisoi ensimmäisenä Seiska.

Pohjois-Amerikassa asuvat Mikko ja Helena Koivu menivät naimisiin vuonna 2014. Heillä on kolme yhteistä lasta.

Minnesota Wildin riveissä vuodesta 2005 asti pelannut Mikko rakastui Helenaan ensisilmäyksellä. Tuore aviovaimo muisteli romanttista ensikohtaamista Kaksplus-lehdessä esikoistyttären Sofien synnyttyä vuonna 2014.

Rakkaus eteni pikavauhtia, sillä Mikko ja Helena kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa vain muutama vuosi ennen esikoistyttären syntymää. Hotellin vastaanotossa työskennellyt virolaissyntyinen Helena, silloin vielä sukunimeltään Kipper, ei aluksi edes tunnistanut aulaan marssivaa jääkiekkotähteä.

Koivut NHL Awardseissa Las Vegasissa vuonna 2017.­

Hotellissa majoittunut Mikko oli kohtelias vieras, mutta iski heti silmänsä tummapiirteiseen vastaanottovirkailijaan. Mikko väitti hukanneensa vierailun aikana paitansa, joten hän kirjoitti puhelinnumeronsa lapulle, ojensi sen Helenalle ja pyysi soittelemaan, jos paita löytyisi. Samalla hän kysyi lähtisikö Helena hänen kanssaan kahville. Helena lupasi lähteä. Myöhemmin selvisi, ettei mitään paitaa ollut olemassakaan.

Työkaveri valisti Helenaa, että hän oli lähdössä kahville Suomen jääkiekkomaajoukkueen kapteenin ja Yhdysvalloissa menestyneen NHL-kiekkoilijan kanssa. Helena häkeltyi niin, että meinasi jo perua tapaamisen. Kaksplus-lehden haastattelussa hän kertoi epäilleensä Mikkoa nimenomaan hänen ammattinsa takia.

Jääkiekkomaajoukkueen kapteeni Mikko Koivu ja vaimo Helena Koivu vuonna 2016.­

Treffit kuitenkin toteutuivat, ja loppu onkin historiaa.

– Vaikka olemme Mikon kanssa erilaisista lähtökohdista, meillä oli hyvin samanlaiset, perhekeskeiset arvot. Ensimmäisillä treffeillä ajattelin, että aivan kuin olisin tuntenut tämän miehen aina. Muutaman viikon kuluttua tiesin, että halusin viettää hänen kanssa loppuelämäni, Helena hehkutti Kaksplus-lehdelle.

Pari muutti Pohjois-Amerikkaan Mikon töiden perässä. Pian Helena tuli raskaaksi. Alkuraskaus ei ollut helppo, varsinkaan vieraassa maassa. Elämä ”kiekkovaimona” alkoi kuitenkin rullata pian omalla painollaan.

– Mikko kosi kun olin viimeisilläni raskaana. Minusta avioliitto oli luonnollinen jatke perheen perustamiselle, Helena kertoi Kaksplus-lehdelle.

Sofie syntyi 2013. Koivu hehkutti perheonneaan IS:lle seuransa Minnesota Wildin haastattelussa vuotta myöhemmin. Hän kertoi olleensa itse mukana esikoislapsensa synnytyksessä, minkä takia joutui jättämään väliin yhden harjoitusottelun.

– Olin hermostunut, mutta se on varmaan luonnollista, hän sanoi.

– Helena varmasti tiesi paremmin kuin minä, mitä tehdä, Koivu vitsaili.

Naimisiin pari meni esikoistyttären synnyttyä, kesällä 2014. Häitä tanssittiin Turussa ja vihkiminen suoritettiin elegantissa Mikaelinkirkossa.

Vuoden päästä häistä perhe täydentyi Kasper-pojalla. Lokakuussa 2018 pariskunta sai kolmannen lapsensa, Oskar-pojan. He ovat asuneet pääasiassa Yhdysvalloissa.

Unelmaliitto tuli kuitenkin tiensä päähän vain kuusi vuotta häiden jälkeen. Mikko päätyi hakemaan avioeroa yksin tammikuussa 2020.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?