Brittikanava: Harry ja Meghan jättävät hovin virallisesti maaliskuun viimeisenä päivänä - Viihde - Ilta-Sanomat

Brittikanava: Harry ja Meghan jättävät hovin virallisesti maaliskuun viimeisenä päivänä

Sussexin herttuapari luopuu huhtikuussa toimistostaan Buckinghamin palatsissa. Sen jälkeen he edustavat oman hyväntekeväisyyssäätiönsä kautta.

Sussexin herttuapari Harry ja Meghan jättävät hovin tehtävät maaliskuussa.­

19.2.2020 18:49

Brittihovissa on viimein tehty lisää päätöksiä sen suhteen, miten hovin ydinpiiristä vetäytyvät prinssi Harry ja herttuatar Meghan jatkavat edustustehtävissään.

ITV:n kuninkaallislähteiden mukaan Harry ja Meghan edustavat hovia maaliskuun loppuun saakka. Huhtikuun ensimmäisestä päivästä lähtien herttuaparilla ei ole enää omaa toimistoa Buckinghamin palatsissa. Sen jälkeen he tekevät edustustöitä oman hyväntekeväisyyssäätiönsä kautta.

Kuninkaallistoimittaja Chris Ship kertoi uutisen virallisella Twitter-kanavallaan.

Daily Mailin tietojen mukaan herttuaparin odotetaan viettävän maaliskuun Iso-Britanniassa edustustehtävien parissa.

Helmikuun 28. päivä Harry osallistuu Invictus Games -urheilutapahtumaan yhdessä laulaja Jon Bon Jovin kanssa. Maaliskuun 5. päivä herttuapari edustaa Endeavour Fund -gaalassa ja seuraavana päivänä 6. maaliskuuta Harry on Silverstonen kilpa-autoradalla F1 -kuski Lewis Hamiltonin kanssa. Maaliskuun 7. päivä Harry ja Meghan osallistuvat Mountbatten Festival of Music -tapahtumaan.

Viime viikolla brittimedia uutisoi, että kuningatar Elisabet kutsui Harryn ja Meghanin takaisin Britanniaan viettämään Kansainyhteisön päivää, jota vietetään 9. maaliskuussa. Päivä on tärkeä kuninkaalliselle perheelle ja yleensä koko perhe osallistuu Kansainyhteisön päivänä jumalanpalvelukseen Westminster Abbeyssa.

Harry ja Meghan jättivät hovin ja muuttivat Kanadaan. Parin odotetaan kuitenkin saapuvat Britanniaan maaliskuussa, jolloin heillä on vielä viimeisiä sovittuja edustustehtäviä.­

People-lehti ja The Times kertovat viime viikolla, että herttuapari irtisanoi loput 15 työntekijäänsä, jotka työskentelivät parin toimistossa Buckinghamin palatsissa.

Lehtien mukaan Harry ja Meghan ilmoittivat irtisanomisista tammikuussa ja lähtöpassit saivat kaikki parin Britanniassa olevat työntekijät.

Harry ja Meghan ilmoittivat tammikuussa muuttavansa Kanadaan ja näin ollen parin lattiasta kattoon remontoitu koti Lontoossa, Frogmore Cottage, jää tyhjilleen.

Palatsista kantautuvien tietojen mukaan Elisabet aikoo kieltää Harrya ja Meghania käyttämästä sanaa royal markkinoinnissaan. Herttuapari on käyttänyt pitkään titteliä Sussex Royal eli Sussexin kuninkaalliset, joka on myös heidän Instagram-tilinsä nimi. Pariskunta on aiempien tietojen mukaan ehtinyt myös rekisteröidä itselleen”Sussex Royal” -tavaramerkin, jota he aikovat käyttää markkinointitarkoituksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?