Se mieletön remppa -elokuvan tähti Kiti Kokkonen sortui itsekin remonttivirheeseen – idyllisen omakotitalon ulkoseinään ilmestyi hometta - Viihde - Ilta-Sanomat

Se mieletön remppa -elokuvan tähti Kiti Kokkonen sortui itsekin remonttivirheeseen – idyllisen omakotitalon ulkoseinään ilmestyi hometta

Sami Hedbergin ja Kiti Kokkosen surkuhupaisa remonttikomedia Se mieletön remppa saa ensi-iltansa keskiviikkona.

Sami Hedberg ei tuntenut entuudestaan näyttelijäpariaan Kiti Kokkosta, mutta komediatähdet hitsautuivat nopeasti yhteen kuvausten aikana.­

19.2.2020 10:35

Stand up -koomikko Sami Hedbergin, 38, ja näyttelijä Kiti Kokkosen, 45, tähdittämä Se mieletön remppa -elokuva nähdään valkokankailla 19. päivä helmikuuta.

Hedbergillä itsellään ei ole elokuvassa nähdystä kauhuremontista henkilökohtaista kokemusta, vaikka hän on itse remontoinut jopa viisi asuntoa.

– Ei ole ihan noin kovia kokemuksia. Yllätyksiä tulee aina, rahaa palaa ja aikataulut venyy, mutta eivät ne koskaan parisuhteeseen ole vaikuttaneet onneksi, Hedberg naureskelee.

Idyllisessä omakotitalossa asuvalle Kokkoselle sen sijaan oli lähellä tulla tutuksi remppaelämän nurja puoli.

– Talomme ulkoverhouksessa oli käytetty väärää maalia. Maalin pintaan ilmestyi pintahometta, joka onneksi lähti pyyhkimällä pois, eikä talomme vahingoittunut. Kommelluksen jälkeen päätimme kääntyä ulkomaalauksessa ammattilaisten puoleen, Kokkonen muistelee.

Sami Hedberg poseerasi Se mieletön remppa -elokuvan kutsuvierasensi-illassa yhdessä kumppaninsa Saija Tuupasen kanssa.­

Yleensä Kokkosella onkin aina joku projekti käynnissä.

– Jätän asioita ympäriinsä. Ruokapöydällä on tällä hetkellä mun mekkoprojekti ja keittiönpöydällä on siemenidätysprojekti. Inspiraatio voi siirtyä toisaalle milloin vaan. Siinä mielessä olen varmaan jännä kumppani.

– On käynyt hyvä tuuri, että ollaan miehen kanssa hyviä käsistämme, ei pelätä tarttua toimeen. Me ei myöskään ryhdytä sellasiin projekteihin, jotka ovat riski. Sitten teetetään ammattilaisilla, sen verran järkeviä ollaan, Kokkonen nauraa.

Remonttikomedia on Hedbergin uran tähän asti suurin roolitus. Elokuvan toisen päähenkilön Jalmarin lisäksi Hedberg näyttelee useita eri hahmoja elokuvan varrelta, joten kesäiset kuvaukset olivat miehelle varsin rankka puristus.

– Tää oli työllisesti isoin kokemukseni ja tosi raskas duuni. Huomasi tehneensä yhden pitkän elokuvan. Aamu kuuden maskista saatoimme kuvata iltakymmeneen saakka, Hedberg kertoo.

Elokuvan ohjaa Taneli Mustonen, joka tunnetaan menestyskomedioiden Luokkakokous ja Luokkakokous 2 – Polttarit ohjaajana. Hedberg teki elokuvadebyyttinsä Luokkakokouksessa.

Ohjaaja Taneli Mustonen (oik), tuottaja Aleksi Hyvärinen (vas) sekä näyttelijät Sami Hedberg ja Kiti Kokkonen.­

Mustosen uutuuselokuva kuvattiin viime kesänä Suomessa ja Virossa vuoroviikoin. Virossa kuvaukset sijoittuivat muun muassa Tallinnaan ja Viljandiin.

– Siinä oli paljon hommaa, että siirryttiin sinne viikoksi, sitten kotiin ja sitten taas Viroon. Olimme siellä melkein kuukauden päivät. Meillä oli tällainen ”multilingual” kuvausryhmä, Hedberg kertoo.

Kokkonen puolestaan nautti runsaasti Virossa työskentelystä, mutta hän myöntää, että pitkät ajat pois kotoa olivat toisinaan haastavia.

– Se oli aivan ihanaa. Rakastuin Viroon täysin. Tykkäsin lyhyillä tauoilla kuljeskella paljon ympäriinsä ja nauttia ympäristöstä, Kokkonen muistelee.

– Kun kuvattiin Virossa, niin kotiin pääsi vain viikonlopuksi. Se oli mulle uusi kokemus, sillä en ole ollut pois kotoa näin pitkiä aikoja perheen luota. Se oli vähän haastavaa, hän jatkaa.

Sympaattisia elokuva-aviomiehiä

Elokuvassa Kokkosen ja Hedbergin esittämä pariskunta, Maija ja Jalmari, perii unelmiensa talon. Hetken aikaa he elävät siinä uskossa, että onni potkaisi heitä oikein kunnolla, mutta talovanhus vaatiikin pientä remppaa. Pian pariskunta huomaakin olevansa keskellä kaikkien aikojen remonttisoppaa.

Hedberg ei tuntenut entuudestaan näyttelijäpariaan Kokkosta, vaan kaksikko tapasi ensimmäistä kertaa kuvauksissa. Komediatähdet hitsautuivat nopeasti yhteen kesän kuvausjakson aikana.

– Oli erittäin luontevaa näytella Samin kanssa, sillä meillä synkkasi alusta saakka niin hyvin. Näyttelijäntyöllinen rytmitaju ja kemia synkkasi heti. Ei olla edes tunnettu aiemmin, Kokkonen kertoo.

Kiti Kokkonen teki debyyttinsä valkokankaalla Swingers-elokuvassa.­

Kokkonen näytteli viimeksi Swingers-elokuvassa, jossa hänen aviopuolisoaan roolitti Janne Kataja. Katajalla ja Hedbergillä on Kokkosen mukaan yllättävän paljon yhteistä.

– Molemmat elokuva-aviomieheni ovat olleet sympaattisia. Se heitä yhdistää. Lisäksi he ovat molemmat hirveän hauskoja, Kokkonen ylistää vastaparejaan.

Artikkelia muokattu 19.2.2020 klo 15.58: Muokattu otsikkoa ja tarkennettu Kiti Kokkosen sitaattia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?