Aku Hirviniemi joutuu hovioikeuteen kahdesta seksuaalirikoksesta toukokuussa - Viihde - Ilta-Sanomat

Aku Hirviniemi joutuu hovioikeuteen kahdesta seksuaalirikoksesta toukokuussa

Aku Hirviniemi (kesk.) kuvattuna Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa 17.5.2019. Alustavan aikataulun mukaan hovioikeuskäsittely pidetään 19.5.–20.5.2020.

Julkaistu: 11.2. 14:58

Näyttelijä joutuu vastaamaan hovioikeudessa kahteen seksuaalirikossyytteeseen.

Oikeudenkäynti näyttelijä Aku Hirviniemeä vastaan on määrä jatkua 19.–20. toukokuuta, Turun hovioikeudesta kerrotaan IS:lle. Käräjäoikeudessa käsittely kesti vain päivän.

IS ei tavoittanut jutun syyttäjää tai hovioikeuden esittelijää kommentoimaan sitä, miksi hovioikeuskäsittelyyn on varattu kaksi päivää.

Käräjäoikeudessa Hirviniemen syytteet kaatuivat, mutta asian puinti jatkuu Turun hovioikeudessa, kun syyttäjä sai jatkokäsittelyluvan.

Syyttäjä vaatii Hirviniemelle vähintään 80 päiväsakkoa kahdesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oikeusjuttu liittyy tapahtumiin Hirviniemen asunnolla Riihimäellä kesällä 2018. Humalainen Hirviniemi tapasi uimahallin parkkipaikalla kaksi 17-vuotiasta tyttöä, jotka hän kutsui kotiinsa.

Tytöt kertoivat, että Hirviniemi olisi asunnolla kosketellut heitä epäasiallisesti muun muassa housujen päältä takapuolesta ja paidan alta selästä. Hirviniemi kiisti seksuaalisen koskettelun. Hän sanoi, että hänellä on tapana heittää vieraille alatyylisiä vitsejä ja esittää tunnettuja sketsihahmojaan.

– Totean, että tuomitsen jyrkästi kaikenlaisen ahdistelun enkä hyväksy seksuaalista ahdistelua itseltäni enkä muilta. Esillä olevassa tapauksessa olen kiistänyt syytteet, koska näkemykseni mukaan seksuaalista ahdistelua ei ole tapahtunut, Hirviniemi on kirjoittanut Facebookissa.

Käräjäoikeus katsoi, ettei riittävällä varmuudella voida päätellä, että tilanne olisi ollut jollakin tapaa seksuaalisävytteinen. Käräjäoikeuden mukaan Hirviniemen menettelyn sopivuuden voi perustellusti kyseenalaistaa, mutta se ei riitä täyttämään seksuaalisen ahdistelun tunnusmerkistöä.

Syyttäjä on tästä eri mieltä.

– Molemmat asianomistajat ovat lisäksi heti tapahtumayönä, noin kuukautta myöhemmin esitutkinnassa sekä edelleen käräjäoikeudessa kertoneet kokeneensa Hirviniemen koskettelun ahdistavana ja ärsyttävänä, syyttäjän hovioikeuteen toimittamassa valituksessa lukee.

– Ottaen huomioon (...) molempien asianomistajien torjuva suhtautuminen ja tuntemukset, kysymys on ollut molempien asianomistajien kohdalla konkreettisesta seksuaalisesta itsemääräämisoikeuden loukkaamisesta, syyttäjä kirjoittaa.

Myös Hirviniemi sai hovioikeudelta jatkokäsittelyluvan. Hovioikeudessa kiistellään hänen käräjäoikeusvaiheisista oikeuskuluistaan.