Helsinkiläinen Tiuku, 47, inspiroitui Emma Gaalan erikoisista asuista ja teki hulvattoman kuvaimitaation: ”Tarkoitus ei ole pilkata ketään” - Viihde - Ilta-Sanomat

Helsinkiläinen Tiuku, 47, inspiroitui Emma Gaalan erikoisista asuista ja teki hulvattoman kuvaimitaation: ”Tarkoitus ei ole pilkata ketään”

Helsinkiläisnainen matki gaalavieraiden asuja pilke silmäkulmassa.

Helsinkiläinen Tiuku Pennola inspiroitui imitoimaan gaalavieraiden asuja.­

9.2.2020 17:40

Helsinkiläinen Tiuku Pennola, 47, istui lauantai-iltana raitovaunun kyydissä, kun puhelimeen kilahti uutinen Emma Gaalan asuloistosta. Pennola katseli kuvia huvittuneena ja inspiroitui imitoimaan gaalavieraiden asuja. Pengottuaan vaatekaappinsa syövereitä hän ikuisti luomuksensa humoristiseen kuvasarjaan.

Kuvissa hän on pukeutunut julkkisten gaala-asuja muistuttaviin asuihin ja poseeraa samoissa asennoissa. Yhdessä kuvassa hän imitoi Anna Puuta, jonka asukokonaisuuteen kuului erikoinen roikkuva metallipäähine. Toisessa kuvassa hänellä on päällään räikeää pinkkiä kuten Erika Vikmanilla. Lisäksi hän matki Alma Hätösen ja Nelli Matulan iltapukuja. Silmään pistää myös laulaja Pinskun Karviainen-pehmoleluista tehdyn asun hulvaton versio.

Tiuku Nelli Matulana.­

Tiuku Anna Puun asussa.­

– Otin kuvat täysin huumorilla, tarkoitus ei ole pilkata ketään, monikulttuurisuustyön asiantuntijana työskentelevä Pennola painottaa.

Pennola julkaisi kuvia luomuksistaan Facebookissa. Kuvat saivat varsin huvittuneen vastaanoton sekä Pennolan ystäviltä että tuntemattomilta ihmisiltä. Tykkäyksiä kertyi.

– Otokset ovat naurattaneet ihmisiä ja herättäneet paljon hupia. Ihanaa, että heillä on ollut yhtä hauskaa katsoa kuvia kuin minulla oli niitä ottaessa, Pennola naurahtaa.

Tiuku Erika Vikmanina.­

Tiuku teki oman version Pinskun Karvinen-pehmoleluista tehdystä asusta.­

Pennola seurasi hämmästyneenä Emma Gaalan vieraiden asuvalintoja. Mielenkiintoisimmaksi asuksi hän nimittää laulaja ja tubettaja Pinskun pehmoleluasun.

– Tuli sellainen keisarin uudet vaatteet -fiilis. Vaikuttaa siltä, että tämän ajan ilmiönä on pukeutua mahdollisimman huomiota herättäviin asuihin, Pennola arvioi.

– Kyllä ne asut naurattivat monilta osin, mutta nostan hattua, että he rohkenivat pukeutua sellaisiin.

Hän on mielissään siitä, että nykypäivänä ekologisuus ja kantaaottavuus näkyvät julkkisten pukeutumisessa.

Tiuku Alma Hätösenä.­

Valokuvaukseen intohimoisesti suhtautuva Pennola on aiemminkin hauskuuttanut ystäviään erilaisia parodioita tekemällä. Hän kertoo saaneensa inspiraationsa australialaiskoomikko Celeste Barberilta, joka parodioi julkisuuden henkilöitä sosiaalisessa mediassa.

– Itsensä nolaaminen on minun juttuni, tykkään naurattaa ihmisiä sekä nauraa itselleni, Pennola tiivistää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?