Katso video! Antti Tuisku palasi keikkatauolta näyttävästi Emma-gaalassa – uskonnollissävytteinen esitys sai somekansalta yksimielisen tuomion - Viihde - Ilta-Sanomat

Katso video! Antti Tuisku palasi keikkatauolta näyttävästi Emma-gaalassa – uskonnollissävytteinen esitys sai somekansalta yksimielisen tuomion

Keikkatauolta palannut Antti Tuisku sai kunnian käynnistää vuoden 2020 Emma-gaalan.

8.2.2020 20:18

Tänään juhlittavan Emma-gaalan päräytti näyttävästi käyntiin pitkältä tauolta palannut Antti Tuisku. Tuisku esitti gaalan avausnumerossa kappaleen Kerran vuodes kirkkoon ja Tuiskun lisäksi lavalla nähtiin runsaasti tanssijoita sekä pahvisia lampaita.

Tuiskun paluu keikkalavoille sai Emma-gaalan yleisöltä sekä sosiaalisen median käyttäjiltä yksimielisen tuomion. Keskustelu kävi Tuiskun esityksen aikaan kuumana muun muassa viestipalvelu Twitterissä, jossa miehen esitystä hehkutettiin lähes kilpaa.

– Kyllä meillä on nyt uusi jumala. Antti Tuisku on ihan omaa luokkaansa, eräs kommentoi.

– Antti on vaan niin omaa luokkaansa, vau! komppasi toinen.

– On se kova. Pakko myöntää, kirjoitti puolestaan kolmas.

– Semmonen show sieltä. Magee alotus Emma-gaalalle, eräs Twitter-käyttäjä hehkutti.

Suomen suosituimpiin poptähtiin lukeutuva Tuisku jättäytyi kesäkuussa 2018 määrittelemättömän mittaiselle tauolle ja muutti Espanjaan. Taukonsa aikana mies opiskelu myös itselleen uuden ammatin ja toukokuussa 2019 hän sai käsiinsä liikunta-alan ammattitutkinnon.

Tuisku palasi tauoltaan julkisuuteen Vain elämää -suosikkiohjelman 10. tuotantokauden merkeissä tänä syksynä ja teki pienimuotoisen paluun myös keikkalavoille Hartwall Arenalla nähtyjen Vain elämää -konserttien myötä joulukuussa.

Uuden Valittu kansa -albuminsa mies julkaisi perjantaina 7. helmikuuta. Albumin nimikkosingle ja sen musiikkivideo puolestaan julkaistiin jo keskiviikkona, ja kappale ehti jo aiheuttaa pienimuotoisen kohunkin uskonnollisella sävyllään.

Valittu kansa -musiikkivideolla Tuisku on kansanjohtaja, jota palvotaan muun muassa valelemalla öljyä hänen päälleen. Raamatussa öljy on pyhää henkeä kuvaava symboli, samoin kuin kyyhkynen, joka viihtyy videolla Tuiskun kädellä.

Uskonnollista kuvastoa edustaa myös kultainen vasikka, jolla Tuisku ja Jeesuksen näköinen hahmo ratsastavat. Kultainen vasikka oli Raamatun mukaan israelilaisten Mooseksen poissa ollessa rakentama epäjumalankuva.

  • Voit katsoa Antti Tuiskun haastattelun Emma-gaalan punaiselta matolta ylläolevalta videolta.

Albumi kertoo Tuiskun mukaan ihmisen täydellisestä epätäydellisyydestä ja hän käsittelee aihetta myös omien virheidensä kautta.

– Albumilla kuuluu ihmisen kaipuu hengelliseen kotiin - sellaiseen rauhaan, jota varmasti kaikki tällä planeetalla ennemmin tai myöhemmin etsivät. Kappaleissa kyseenalaistetaan suuria auktoriteetteja ja sitä kautta myös ihmisiä, jotka asettuvat korkeampaan asemaan arvostelemaan muita, Tuisku kuvaili uutuusalbumiaan aiemmin tällä viikolla.

– En ajattele enkä halua kertoa ihmisille totuuksia elämästä tai siitä miten sitä pitäisi elää. Tahdon kuitenkin herättää keskustelua ja kyseenalaistaa joitain asioita, joita meille on lapsesta asti syötetty. Kappaleista voi löytää monenlaisia merkityksiä siitä riippuen kuka niitä kuuntelee.

Antti Tuisku edusti Emma-gaalan punaisella matolla.­

Marraskuussa Tuisku ilmoitti esiintyvänsä ensi kesänä myös uudistetulla Helsingin Olympiastadionilla. Bailantai-konsertit järjestetään 21.–22. elokuuta. Perjantain lisäkonsertti päätettiin järjestää, sillä alkuperäisen Bailantai-konsertin liput myytiin loppuun vain muutamissa minuuteissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?