Jessica Simpson oli ihailtu laulaja ja kaikki näytti täydelliseltä – todellisuudessa taustalla kupli karmiva trauma, joka oli tuhota hänet täysin - Viihde - Ilta-Sanomat

Jessica Simpson oli ihailtu laulaja ja kaikki näytti täydelliseltä – todellisuudessa taustalla kupli karmiva trauma, joka oli tuhota hänet täysin

Jessica Simpson kertoo pian ilmestyvässä elämäkerrassaan, miten lapsuuden trauma vainosi häntä vuosia ja miten hän yritti haudata sen pois mielestään.

Jessica Simpsonin elämä ajautui syöksykierteeseen, kun hän yritit lääkitä pahaa oloaan alkoholilla ja lääkkeillä.­

22.1.2020 19:35

Texasilainen Jessica Simpson ponnahti 2000-luvun alkupuolella maailman tietoon, kun popparin kappaleet keikkuivat listoilla ja tv:ssä nähtiin tosi-tv-sarja, jossa seurattiin hänen avioliittoaan.

Simpsonista tuli nopeasti seurattu tähti, joka hurmasi fanit aitoudellaan ja ärsytti vihamiehiään varomattomilla, mutta viattomilla lausahduksillaan.

Laulaja avasi julkisuudessa myös yksityiselämäänsä, kun tv:ssä nähtiin maailmalla ja Suomessa sarja Newlyweds, jossa seurattiin Simpsonin ja hänen silloisen puolisonsa Nick Lacheyn yhteiseloa.

Simpsonin elämä vaikutti laulajan faneista täydelliseltä ja jopa kadehdittavalta. Todellisuus oli kuitenkin aivan muuta, sillä kuuluisuuden ja hulppean elämäntyylin taustalla kupli lapsuuden trauma, jonka Simpson oli sivuuttanut vuosien ajan.

Laulaja kertoo tällä viikolla ilmestyvässä Open Book -elämäkerrassaan, että hän kävi lopulta lähellä täyttä tuhoa turruttaessaan itseään alkoholilla ja lääkkeillä, jotta unohtaisi lapsuudessaan tapahtuneen hyväksikäytön.

– Minä tapoin itseäni juomalla ja pillereillä, Simpson kertoo kirjassaan CNN:n mukaan.

Peoplen mukaan Simpson paljastaa elämäkerrassaan, että hän joutui kouluikäisenä lapsena hyväksikäytön uhriksi ja että tapahtumat jäivät vaivaamaan häntä vuosiksi. Vanhat traumat puskivat pintaan vielä pari vuotta sitten, jolloin Simpson tajusi, että hänen oli muutettava elämäntyyliään tai hän voisi kuolla.

CNN:n mukaan Simpson joutui perhetuttavan hyväksikäyttämäksi 6-vuotiaana. Kaikki alkoi, kun hän nukkui samassa sängyssä perheystävän tyttären kanssa.

– Se alkoi selkäni kutittelulla ja eteni asioihin, jotka olivat äärimmäisen epämukavia, Simpson kuvailee kirjassaan Peoplen mukaan.

6-vuotias Simpson jähmettyi kauhusta eikä tiennyt mitä tehdä. Hän koki, että tapahtumat olivat hänen vikansa eikä hän uskaltanut siksi puhua niistä kenellekään.

– Halusin kertoa vanhemmilleni. Minä olin uhri, mutta jotenkin minusta tuntui väärältä, Simpson kertoo Open Book -kirjassaan.

Nuori laulaja päätti avata suunsa kamalista tapahtumista vasta vuosia myöhemmin. Kun hän oli 12-vuotias, otti hän perheystävän luona tapahtuneet asiat puheeksi vanhempiensa kanssa kesken automatkan.

Simpsonin äiti nappasi hänen isäänsä kädestä kiinni ja huusi tajunneensa jo aikaa sitten, että jotain oli vialla.

– Isäni piti katseensa tiessä eikä sanonut mitään. Me emme enää koskaan viettäneet aikaa vanhempieni ystävän talossa, mutta emme myöskään koskaan puhuneet siitä, mitä minä kerroin, Simpson kertaa automatkan tapahtumia Peoplen mukaan.

Kun Simpsonista sitten tuli kuuluisa, alkoi julkisuuden paine, lapsuuden tapahtumat ja tähteys viedä veronsa. Hän yritti haudata ahdistuksensa pois mielestään. Vain lähimmät ystävät ja perhe tiesivät, mitä hän oli lapsena käynyt läpi.

Vuonna 2017 Simpson tajusi, ettei hän voinut paeta menneisyyttään enää. Halloween-juhlien jälkeen hän avautui ystävilleen ja kertoi, että koki alkoholin olevan ongelma ja että hänen olisi luovuttava siitä.

– Alkoholista luopuminen oli helppoa. Minä olin vihainen sille pullolle. Sille, miten se oli pitänyt tyytyväisenä ja turtana, Simpson kuvailee elämäkerrassaan.

Sen sijaan vaikeaa oli terapia ja se, että Simponin oli käytävä läpi lapsuutensa tapahtumat päästäkseen niistä yli.

CNN:n mukaan Simpson käy yhä terapiassa kaksi kertaa viikossa ja saa apua myös lääkäritiimiltä. Myös pian ilmestyvä elämäkerta, Simpsonin itse lukema äänikirja teoksesta ja kuusi uutta kappaletta ovat myös olleet hänelle keino käsitellä kokemuksiaan.

– Se on ollut pitkä, vaikea ja tunteikas matka. Sellainen, jonka avulla olen löytänyt aidon onnellisuuden ja tyytyväisyyden ja itseni hyväksymisen. Olen käyttänyt kipuani ja kääntänyt sen joksikin, joka voi olla kaunista ja toivottavasti myös inspiroivaa muille ihmisille.

Nykyään 39-vuotias Simpson on onnellisesti naimisissa NFL-tähti Eric Johnsonin kanssa ja heillä on kolme lasta.

Viime vuonna laulaja teki mullistavan elämänmuutoksen ja laihdutti peräti 45 kiloa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?