Nightwish-laulaja Floor Jansen valittiin vuoden artistiksi Hollannissa – peittosi jättihitillään jopa maan viisuvoittajan

Nightwishistä tutun Floor Jansenin duetoima kappale nousi viime vuonna jättihitiksi Hollannissa.

Floor Jansen lähetti videokiitoksensa Ruotsista, jossa hän tällä hetkellä asuu.

21.1.2020 22:30

Nightwish-yhtyeen Floor Jansen, 38, on valittu Hollannissa vuoden artistiksi. Kyseinen Popprijs-palkinto myönnetään bändille tai artistille, joka on tehnyt merkittävimmän teoksen hollantilaisessa popmusiikissa viime vuonna.

Jansen nousi viime vuonna suureen suosioon Hollannissa esiinnyttyään Dear Singers -ohjelmassa. Siinä hän duetoi Phantom of the opera -kappaleen yhdessä Henrik Poortin kanssa, ja kappaleesta tuli maassa viraalihitti.

Jansen ei päässyt vastaanottamaan palkintoa henkilökohtaisesti lauantai-iltana. Hän kertoi videotervehdyksessään täydelle Great Hall Oosterpoortille olevansa kiitollinen kunnianosoituksesta.

– Tämä tunnustus yli kahdenkymmenen vuoden kovasta työstä on poikkeuksellista, Jansen kiitti videolla.

Jansen peittosi palkintokisassa jopa viime vuoden euroviisuvoittajan Duncan Laurencen, joka oli myös ehdolla palkinnon saajaksi. Laurence edusti Alankomaita Tel Avivissa kappaleella nimeltään Arcade.

Floor Jansen on Nightwishin kolmas solisti.

Metallimusiikin jättiläinen Nightwish on yksi suurimmista suomalaisista vientiyhtyeistä. Sisäiset ristiriidatkin ovat asettuneet, kun laulusolistiksi valikoitui parin vaihdoksen jälkeen hollantilainen Floor Jansen.

Jansen hyppäsi Nightwishiin solistiksi vuonna 2013 Annette Olzonin paikalle. Olzonin edeltäjä Tarja Turunen oli yllättäen erotettu bändistä vain muutama vuosi aiemmin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?