UMK-kilpailu tekee jälleen paluun – viisupaikkaa hamuavat Erika Vikman ja Pyhimyksen suurhitistä tuttu ääni - Viihde - Ilta-Sanomat

UMK-kilpailu tekee jälleen paluun – viisupaikkaa hamuavat Erika Vikman ja Pyhimyksen suurhitistä tuttu ääni

Julkaistu: 21.1. 13:31

Euroviisupaikkaa havittelee tänä vuonna kuusi artistia UMK-kisassa.

UMK20-kilpailijat julkistettiin tänään Kämp-hotellin peilisalissa. Laulukisan voittaja edustaa Suomea kevään euroviisuissa Rotterdamissa Alankomaissa.

Avoin kilpailu on tehnyt tänä vuonna paluun, sillä viime vuonna Suomen edustajaksi valittiin ilman karsintaa Darude ja Sebastian Rejman. Kilpailijat ovat valinneet YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakasen luotsaama, musiikkialan pioneereista muodostunut raati.

Euroviisupaikasta kilpailee tänä vuonna kuusi artistia. Tässä he ovat:

Tika – I Let My Heart Break

Tika on tullut tunnetuksi X Factor -kisan voittajana. Hän osallistui tv-sarjan toiselle tuotantokaudelle keväällä 2018.

– Hain mukaan UMK:hon, koska rakastan euroviisuja ja UMK on mielestäni mahtava konsepti. Sain mahdollisuuden olla osa tätä ja se on tosi ihanaa.

Tika on televisiosta tuttu laulaja.

Erika Vikman – Cicciolina

Tangotaituri Erika Vikman kertoo vaihtaneensa tangon omanlaiseen musiikkiin kisaa varten. Tänä vuonna hän edustaa kisan rohkeinta linjaa.

– Teimme laulun, josta minulle tuli heti vahva olo, että tämä sopisi Euroviisuihin.

Erika Vikman kisaa viisupaikasta uudenlaisen musiikin kera.

Aksel Kankaanranta – Looking Back

Voice of Finland -kisasta tuttu Aksel Kankaanranta teki läpimurtonsa Pyhimyksen Jättiläinen -suurhitistä. Turkulaistaustainen Aksel haluaa näyttää, että ujous ei ole este esiintymiselle.

– Haluan toteuttaa itseäni ja herättää syviä tunteita ja reaktioita ihmisissä. Haluan välittää herkkyyttä ja sielukkuutta.

Aksel Kankaanranta on vieraillut eturivin artistien kappaleilla.

F3M – Bananas

Kisan ainoa yhtye on F3M, joka koostuu kolmesta nuoresta laulajattaresta. Trion tähtäimessä on olla 2020-luvun Spice Girls.

Heidän musiikkinsa säkenöi villiä energiaa ja persoonallinen kolmikko osoittaa esimerkillään, että jokainen meistä on upea juuri sellaisena kuin on.

Tyttötrio F3M laulaa suvaitsevaisuudesta ja tasa-arvosta.

Sansa – Lover View

Viileää elektrotunnelmaa kisaan tuo tänä vuonna Sansa. Hän on tehnyt musiikkia jo pitkään sekä lämmitellyt Bryan Adamsia. Sansalle Suomen edustaminen viisuissa olisi unelmien täyttymys:

– Olen euroviisufani, joten kisaan osallistuminen on ollut mun unelma jo pikkutytöstä lähtien. Nyt minusta tuntui, että vihdoin aika ja biisi on oikea.

Sansa on tehnyt musiikkia itse jo pitkään.

Catharina Zühlke – Eternity

Catharina Zühlke on tullut tutuksi vuoden 2017 UMK-kisasta, jolloin hän sijoittui toiseksi. Nainen on jo kokenut artisti: hän on rakastanut esiintymistä pienestä tytöstä saakka ja toiminut ammattimuusikkona jo vuosia. Vuonna 2013 hän osallistui Idolsiin sijoittuen viidenneksi.

Catharina Zühlke osallistuu kilpailuun jo toisen kerran.

Kilpailijoiden kappaleet julkaistaan kevään mittaan. UMK-finaali nähdään 7. päivä maaliskuuta Tampereen Mediapoliksessa.

Finaaliohjelman juontaa Krista Siegfrids ja kommentaattorina kuullaan Mikko Silvennoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?