Instagram-tähden älytön tempaus raivostuttaa – kiipesi Gizan pyramideille ja joutui vankilaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Instagram-tähden älytön tempaus raivostuttaa – kiipesi Gizan pyramideille ja joutui vankilaan

Vitali Zdorovetski joutui Egyptissä telkien taakse kiipeiltyään pyramideilla.

Vitali Zdorovetski joutui Egyptissä telkien taakse kiipeiltyään pyramideilla.

Julkaistu: 19.1. 17:51

Sometähti Vitali Zdorovetski joutui Egyptissä vankilaan kiivettyään pyramidin huipulle.

Venäläis-amerikkalainen sometähti Vitali Zdorovetski tunnetaan paremmin YouTubessa käyttämällään nimimerkillä VitalyzdTV.

Zdorovetski tunnetaan älyttömistä tempauksistaan ja nyt Instagram-tähti kertoo sosiaalisessa mediassa viimeisimmän temppunsa vieneen hänet vankilaan.

Zdorovetski julkaisi Instagramissa yli 3 miljoonalle seuraajalleen kuvan, jossa hän heiluttelee jalkojaan pyramidin huipulla. Egyptiläisviranomaiset eivät suhtautuneet miehen kiipeilypuuhiin myötämielisesti, vaan sometähti kertoo joutuneensa vankilaan.

– Sanat eivät riitä kertomaan, mitä olen kokenut viimeisen viiden päivän aikana. Minut vangittiin Egyptissä, sillä kiipesin Gizan pyramideille, hän kirjoittaa Instagramissaan.

– Olen ollut vangittuna useita kertoja, mutta tämä on pahin. Näin hirvittäviä asioita, joita en toivo kenenkään joutuvan näkemään. Oliko se sen arvoista? V*ttu oli! Tein sen hyvän asian puolesta, Zdrorovetski hehkuttaa.

Hän on julkaissut kiipeämisestään videon YouTubessa, jossa selviää, että viranomaiset vangitsivat Zdorovetskin heti kun hän kapusi pyramidista alas. Mieheltä vietiin passi ja hänet kuskattiin poliisiasemalle.

Videolla sometähti selittää haluavansa herättää tempauksellaan huomiota Australian tuhoisiin maastopaloihin.

– Egypti, rakastan sinua, enkä halua olla epäkunnioittava. Haluan vain herättää ihmisten huomion. Miljoonat eläimet kuolevat ja miljoonat ihmiset kärsivät, Zdorovetski sanoo YouTubessa ja kannustaa ihmisiä lahjoittamaan rahaa australialaisille hyväntekeväisyysjärjestöille.

Gizan pyramidiryhmään kuuluvat Kheopsin pyramidi, Khefrenin pyramidi ja Mykerinoksen pyramidi. Niitä pidetään yhtenä maailman seitsemästä ihmeestä ja ne ovat osa Unescon maailmanperintöä.

Zdrorovetski on saanut sosiaalisessa mediassa valtavan palauteryöpyn siitä, että hän on kiivennyt mittaamattoman arvokkaan kulttuurihistoriallisen rakenteen päälle.

– Miksi et lahjoita omia rahojasi sen sijaan että kiipeät historiallisen rakenteen päälle ilman mitään syytä? Instagramissa sihistään.

– Paljonkos olet itse lahjoittanut Australialle? Vai yritätkö vain saada julkisuutta ja rahaa Australian tragedialla?

Zdorovetski yritti aiemmin uraa rullalautailun ammattilaisena, mutta loukkaantumiset pakottivat hänet lopettamaan.

Zdorovetski tunnetaan muun muassa jalkapallon MM-kisoissa 2014 tapahtuneesta välikohtauksesta, jossa hän juoksi loppuottelussa kentälle. Hänet taltutettiin nopeasti ja vietiin pois kentältä.

Zdorovetski tunnetaan muun muassa jalkapallon MM-kisoissa 2014 tapahtuneesta välikohtauksesta, jossa hän juoksi loppuottelussa kentälle. Hänet taltutettiin nopeasti ja vietiin pois kentältä.

Tuoreimmat osastosta