Näyttelijä Jasmin Hamid paljastaa blogissaan, miten hänen avioliitossaan jaetaan rahat: ”Vähän jopa nolottaa myöntää, että...” - Viihde - Ilta-Sanomat

Näyttelijä Jasmin Hamid paljastaa blogissaan, miten hänen avioliitossaan jaetaan rahat: ”Vähän jopa nolottaa myöntää, että...”

Näyttelijä Jasmin Hamid kertoo olevana nykyään varsin suurpiirteinen, mitä perheen yhteisiin raha-asioihin tulee.

Jasmin Hamid kertoo blogissaan, miten hänen ja Santtu-puolison perheessä menetellään rahan suhteen.­

18.1. 12:52

Näyttelijä Jasmin Hamid, 35, kertoi hiljattain blogissaan varsin avoimesti siitä, miten hänen perheessään menetellään rahan suhteen. Hamid on ollut naimisissa Santtu-puolisonsa kanssa vuodesta 2015 alkaen ja parin perheeseen lukeutuu myös reilun vuoden ikäinen poikalapsi.

Hamid neuvoo blogikirjoituksessaan lukijoitaan avaamaan yhteisen tilin kumppaninsa kanssa. Hamid myös muistuttaa, että tilille siirrettävissä summissa on tärkeää huomioida pariskunnan kummankin osapuolen henkilökohtaiset tulot.

– Mikäli tuloissa on eroa, ei ole lainkaan oikeudenmukaista että pariskunnan molemmat osapuolet laittavat tilille saman summan, nainen huomauttaa.

Jasmin Hamid kirjoittaa blogissaan rahasta ja muistuttaa sen olevan asia, josta parisuhteessa kannattaa puhua.­

Muun muassa Salatut elämät ja Sorjonen-sarjoista tuttu näyttelijä kuitenkin tunnustaa, ettei elä nykyisessä suhteessaan lainkaan kuten hän itse opettaa. Hän kertoo olleensa aiemmissa suhteissaan raha-asioista hyvin tarkka, mutta avioliiton ja lapsen myötä ote on hellittänyt.

– Vähän jopa nolottaa myöntää, että nykyisessä parisuhteessani olemme paljon suurpiirteisempiä kulujen tasaisen jakautumisen suhteen. Vaikea sanoa mistä tämä huithapelius oikein johtuu. Ehkä avioliitosta, ehkä lapsesta. Vaikka puolet avioliitoista päätykin eroon, tuntuu vahvasti siltä, että juuri me onnistumme liitossamme, Hamin pohtii.

– Ja kun tässä nyt suunnitellaan olevamme pidemmän aikaa yhdessä, ajattelen että vuosikymmenten saatossa on erilaisia vaiheita ja erilaisia tulotasoja, eikä homma vuositasolla ole niin tarkkaa. Välillä toinen maksaa asumisen, ja toinen enemmän ruokakuluja – ja sitten taas toisinpäin, hän jatkaa.

Hamid tunnetaan myös intohimoisena sijoittajana ja hän onkin kertonut julkisuudessa avoimesti säästöistään ja sijoituksistaan.­

Hamid kuitenkin painottaa hänelle olevan hyvin tärkeää, että sekä hänellä että hänen puolisollaan on omat rahat, lainat ja sijoitukset. Nainen myös vannoo sen nimeen, että raha-asioista on hyvä puhua jo suhteen alkutaipaleella – onhan raha iso osa jokapäiväistä elämäämme.

– Vaikken olekaan pilkuntarkan budjetoinnin ystävä, kannattaa minunkin mielestäni perheen rahatilanne tsekata kerran vuodessa. Kun tulot, menot, velat ja säästöt ovat selvillä, voi asettaa tavoitteen seuraavalle vuodelle, tai vaikka kymmenen vuoden päähän. Samassa yhteydessä voi puhua laajemminkin siitä, mistä haaveilee ja mitä vielä elämältään haluaa, Hamid kirjoittaa.

Jasmin Hamid nousi julkisuuteen Salattujen elämien Katariinana, mutta nainen on sittemmin ollut monessa mukana.­

Hamid on ollut monessa mukana uransa varrella. Salatuissa elämissä hän ihastutti vuosina 2009–2013, mutta nainen on sittemmin tullut tutuksi myös lottojuontajana sekä Helsingin kaupunginvaltuutettuna.

Myös intohimoisena sijoittajana tunnetuksi tullut Hamid on puhunut varsin avoimesti rahasta aiemminkin. Lokakuussa Hamid kertoi Ilta-Sanomille säästävänsä ja sijoittavansa, koska se vähentää stressiä ja tunnustautui pitkän tähtäimen sijoittajaksi.

– Haluan, että elämä on mahdollisimman leppoisaa ja stressitöntä. Teen kaikki muutkin elämänvalintani samalla periaatteella. Minua rauhoittaa ajatus siitä, että puskuria on tarpeeksi, hän kertoi tuolloin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?