Eeva: Aviomies jätti ex-ministeri Maija Perhon, 71, täysin yllättäen 20 vuoden jälkeen: ”Onhan se nöyryyttävää” - Viihde - Ilta-Sanomat

Eeva: Aviomies jätti ex-ministeri Maija Perhon, 71, täysin yllättäen 20 vuoden jälkeen: ”Onhan se nöyryyttävää”

Kuvituskuva
Julkaistu: 15.1. 10:58

Kokoomuksen entinen kansanedustaja ja ex-ministeri Maija Perho kertoo Eeva-lehden haastattelussa avioerostaan ja siitä, kuinka rankka paikka ero hänelle oli.

Entinen kansanedustaja Maija Perho, 71, on ollut naimisissa kaksi kertaa. Hän erosi lastensa isästä nelikymppisenä. Toisen kerran ex-ministeri asteli alttarille 1997. Perho kuvailee Eeva-lehden haastattelussa parilla olleen yhteisiä mielenkiinnonkohteita ja hän oletti, että he tulisivat viettämään loppuiän yhdessä.

Kun he molemmat jäivät eläkkeelle, Perho odotti heillä olevan aikaa yhteisille harrastuksille. Perho sanoo Eevalle, ettei työelämästä luopuminen ollut kuitenkaan yhtä helppoa miehelle. Tunnelma kotona muuttui apeaksi ja mies ei ollut halukas puhumaan tunteistaan.

Perho sanoo Eevalle ehdottaneensa pariterapiaa, mutta mies ei halunnut ulkopuolista apua. Väitellen pari ajautui erilleen ja neljä vuotta sitten mies pudotti Perhon syliin todellisen pommin. Hän ilmoitti rakkauden loppuneen.

– Se oli rankka surutyön syksy, itkin paljon ja kävin läpi monenlaisia tunteita häpeästä vihaan ja epätoivoon.

– Onhan se nöyryyttävää joutua vanhana naisena jätetyksi, mutta se ei saa viedä koko ihmisen arvoa, hän sanoo Eevalle.

Kuvituskuva

Perho kertoo entisen aviomiehensä sairastuneen vakavasti eron jälkeen ja hakeneen tukea ex-vaimoltaan. Perho kertoo olleensa surullinen ennen kaikkea miehen lasten vuoksi, kun mies menehtyi puolitoista vuotta sitten.

– Kuolema tuntui tietysti pahalta, mutta olin jo tehnyt oman surutyöni. Kävin monesti sairaalassa hänen viimeisinä kuukausinaan, ja ne tapaamiset jotenkin puhdistivat minut eron tuoman kaunan ja katkeruuden kuonasta.

Maija Perho toimi kokoomuksen kansanedustajana vuosina 1991–2007 ja sosiaali- ja terveysministerinä 1993–2003. Hän oli kokoomuksen puoluesihteerinä vuosina 1995–1999.

2018 Perho nimitettiin kokoomuksen kunniajäseneksi.

– Sain aikoinaan nykyisen tasavallan presidentin Sauli Niinistön kirjoittamaan nimen kokoomuksen jäsenanomukseen, kun työskentelimme yhdessä Turun ylioppilaskunnan kuppilassa, Perho kertoi Forssan lehdelle 2018.

Oletko joskus kohdannut vastaavan tilanteen? Kerro kokemuksesi osoitteessa uutiset@iltasanomat.fi.

Tuoreimmat osastosta