Julkkispappi Kari Kanala järkyttyy totaalisesti nähdessään viikon ruokansa – ”Ihan hyvä, että olen elänyt 52-vuotiaaksi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Julkkispappi Kari Kanala järkyttyy totaalisesti nähdessään viikon ruokansa – ”Ihan hyvä, että olen elänyt 52-vuotiaaksi”

Kuvituskuva
Julkaistu: 15.1. 6:42

Olet mitä syöt -ohjelmassa käy ilmi, että kirkkoherra Kari Kanala on tiukasti koukussa juustoon, jota miehellä kuluu peräti pari kiloa viikossa.

Olet mitä syöt -sarjan keskiviikkoillan jaksossa päästään kurkistamaan kirkkoherra Kari Kanalan rempallaan olevaan ruokavalioon.

Tv:stä tutun julkkispapin elämäntavat ovat niin huolestuttavalla tolalla, että mies itsekin myöntää, että muutosta on tapahduttava ja pian. Elopainoa 52-vuotiaalle miehelle on kertynyt jo hieman reilu 102 kiloa ja vyötärönympäryskin näyttää 114 senttimetriä.

– 29-vuotiaaksi oli helppoa, sitten alkoi painoa kertymään. Niihin aikoihin painoin reilu 60 kiloa, Kanala kertoo jaksossa.

Kuvituskuva

Kirkkoherran työpäivät ovat epäsäännöllisiä ja aikataulullisesti haastavia, joten syöminen on päässyt repsahtamaan totaalisesti.

– Kun katson peiliin, näen itseni kunnossa, jossa en haluaisi olla, Kanala myöntää ja kertoo syöneensä jo 13 vuoden ajan verenpainelääkkeitä.

Sanansa sanottavanaan on myös Kanalan vaimolla Milla Mäkitalolla, joka on yrittänyt valjastaa miestään kohti terveellisempiä elämäntapoja.

– Hän on sellainen ”sit ku” -eläjä. ”Sit kun mä laihdun” ja ”ensi viikolla helpottaa”, Milla-vaimo kuvailee.

Suurin houkutus miehelle on ehdottomasti juusto. Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka järkyttyykin miehen jääkaapin sisällöstä, josta löytyy nopeastikin vilkaistuna kuutta eri juustoa.

– Oli niin monenlaisia juustoja, etten pysynyt edes laskuissa, Pippa huokaisee.

Erityisen järkyttävä on Kanalan viikon ruuat, jotka on koottu esille havahduttamaan kirkkoherraa.

– Okei.. joo, Kanala toteaa häkeltyneenä nähdessään pöydän.

Kuvituskuva

Viikon ruuat pitävät sisällään muun muassa 34 siivua juustoa, 4 pizzaa, 4 hampurilaista, 3 annosta ranskalaisia, 2 annosta bataattiranskalaisia ja 13 palaa ruisleipää. Kaiken kruunaa yli 3 litraa limua ja 5 litraa olutta.

– Oli se aika järkyttävää, Kanala myöntää.

– Voisin mennä nurkkaan häpeämään. Kaikkein kamalinta oli nähdä kuinka yksipuolista ruokaa olin syönyt koko viikon.

Pippa Laukka täräyttääkin karun totuuden Kanalalle: hän syö uskomattomat pari kiloa juustoa viikossa.

– Ja kaikki muu siihen lisäksi, Laukka päivittelee.

– Mietin, että olenko merkinnyt ruokapäiväkirjaan tarpeeksi juustoa, kun närpin sitä koko ajan. Näköjään olen, kun 2 kiloa sitä oli. Se oli järkyttävää. Ja olen elänyt koko elämäni noin, Kanala pudistelee päätään.

Myös suolan määrä oli hälyttävä, sillä suolaa kuuluisi saada terveyssuositusten mukaan maksimissaan 140 grammaa kuukaudessa. Kanalan kuukauden annos oli yli puolet enemmän, 300 grammaa.

– Siihen ei tarvita lääkäriä tai pappia toteamaan, että se ei ole terveellistä. Tämä nopeuttaa ajasta ikuisuuteen pääsyä, Laukka tylyttää.

– Ihan hyvä, että olen elänyt 52-vuotiaaksi tällä tyylillä. Ehkä ehdin vielä tehdä muutoksia, Kanala pohtii.

Miten Kari Kanalan elämäntapamuutoksessa käy? Katso jakso keskiviikkona 15.1. MTV3-kanavalta kello 20.

Tuoreimmat osastosta