Kriisikokouksesta poissuljettu Meghan oikaisi hurjan väitteen – herttuatar ei itse halunnut osallistua tapaamiseen: ”Ei välttämätöntä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kriisikokouksesta poissuljettu Meghan oikaisi hurjan väitteen – herttuatar ei itse halunnut osallistua tapaamiseen: ”Ei välttämätöntä”

Sussexin herttuaparin mukaan Meghanin läsnäolo ei ollut välttämätöntä historiallisessa kriisikokouksessa.

Kuningatar halusi maanantaina saada selvyyden Sussexin herttuaparin kohtaloon hovin riveissä.­

14.1.2020 14:56 | Päivitetty 14.1.2020 15:43

Britannian kuninkaallisessa perheessä kokoonnuttiin maanantaina kriisikokoukseen, jonka tarkoituksena oli selkeyttää Sussexin herttuaparin, prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin tulevaa roolia hovissa.

Aiempien tietojen mukaan herttuatar Meghanin uskottiin osallistuvan kokoukseen videopuhelun välityksellä Kanadasta, mutta Daily Mailin mukaan hovi torppasi idean turvallisuusriskinä. Brittilehden mukaan Meghan jätettiin kokouksen ulkopuolelle, sillä hovista pelättiin, että keskustelua voitaisi salakuunnella.

Brittimedian uusimpien tietojen mukaan pariskunnan Kensingtonin palatsin edustaja on tänään kiistänyt väitteet siitä, että Meghan olisi suljettu kokouksen ulkopuolelle. Hänen mukaansa ”Sussexit päättivät lopulta, ettei herttuattaren läsnäolo ole välttämätöntä”.

Herttuatar Meghan on parhaillaan Kanadassa hänen ja Harryn Archie-pojan kanssa.­

Sandringhamin kartanossa järjestetyssä kriisikokouksessa läsnä olivat kuningattaren, prinssi Charlesin, prinssi Williamin ja prinssi Harryn lisäksi kuningattaren lähimmät neuvonantajat. Sussexien tulevaisuudesta olivat neuvottelemassa kuningattaren henkilökohtainen sihteeri Edward Young, Walesin prinssin oikea käsi Clive Alderton, prinssi Williamin avustaja Simon Chase ja Sussexin herttuaparin henkilökohtainen sihteeri Fiona Mcilwham.

Hovin sisäpiiriläisten mukaan kuningatar oli tarkoituksella järjestänyt kriisikokouksen yhteyteen lounaan, jotta tunteet eivät kuumenisi pöydän ääressä liikaa.

Hovin lähteiden mukaan tilanne on äärimmäisen raskas Harrylle, joka ei halua tuottaa kuningattarelle pettymystä. Hän on kuitenkin pattitilanteessa, sillä Meghan ei viihdy hovissa ja Harry haluaa tukea vaimoaan.

Hovin sisäpiiriläisten mukaan kuningatar oli tarkoituksella järjestänyt kriisikokouksen yhteyteen lounaan, jotta tunteet eivät kuumenisi pöydän ääressä liikaa.­

Kaksi tuntia kestäneen kokouksen päätteeksi kuningatar Elisabet julkaisi virallisen lausunnon, jossa hän antoi epäsuoran siunauksensa pojanpoikansa ja tämän puolison päätökselle.

– Perheeni ja minä tuemme Harryn ja Meghanin halua luoda itselleen uuden elämän tuoreena perheenä. Vaikka olisimme toivoneet heidän jatkavan täysipäiväistä työtään kuninkaallisen perheen jäseninä, kunnioitamme ja ymmärrämme heidän toivettaan elää itsenäisempää elämää perheenä samalla, kun he pysyvät tärkeänä osana omaani, kuningatar totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?