Jouluna kuolleen Ari Behnin vanhemmat avoimena poikansa viimeisistä hetkistä – Olav-isä kohtasi pahimman painajaisen - Viihde - Ilta-Sanomat

Jouluna kuolleen Ari Behnin vanhemmat avoimena poikansa viimeisistä hetkistä – Olav-isä kohtasi pahimman painajaisen

Julkaistu: 14.1. 12:08

Ari Behnin isä kertoo löytäneensä poikansa kuolleena vieraillessaan tämän kotona jouluna.

Joulupäivänä kuollut norjalaiskirjailija Ari Behn, 47, siunattiin haudan lepoon reilu viikko sitten. Behnin kuolema oli itsemurha.

Nyt Behnin vanhemmat Marianne Behn, 66, ja Olav Bjørshol, 67 ovat kommentoineet julkisuudessa poikansa traagista kuolemaa. Vanhemmat kertovat, että Olav-isä löysi poikansa kuolleena.

– Ari oli kuuluisa henkilö. Päätimme kertoa tästä välttääksemme spekulaatiota – ja toivottavasti voimme samalla auttaa muita, Marianne Behn sanoo norjalaiselle Se og Hør -medialle.

Yllä olevalta videolta näet Ari Behnin vanhempien puheen hautajaisissa.

Behn kuoli 47-vuotiaana 25. joulukuutta.

Behn kuoli 47-vuotiaana 25. joulukuutta.

Behnin vanhemmat kertovat haastattelussa poikansa viimeisistä hetkistä. Olav-isä vieraili poikansa luona sekä jouluaattona että joulupäivänä. Isä löysi poikansa kuolleena joulupäivänä.

– Minä olin se, joka löysi hänet. Tällä hetkellä olen todella kiitollinen, että sain mahdollisuuden olla hänen kanssaan, Behnin isä Olav kertoi.

Norjalaislehden mukaan Behnin oli tarkoitus viettää joulua Norjan kuninkaallisen perheen, hänen lastensa ja prinsessa Märtha Louisen kanssa. Suunnitelma ei koskaan toteutunut, sillä Behn ei voinut hyvin. Behn päättikin viettää joulun tämän vanhempien luona Larkollenissa.

Kun Behn ei saapunut paikalle, Olav päätti mennä käymään poikansa luona.

– Ari ei ollut yksin, kun hän päätti päättää elämänsä. Vaikuttaa siltä, että Ari löysi jonkunlaisen rauhan viimeisenä päivänä, Olav kertoo norjalaismedialle.

Olav ja Marianne Behn Arin hautajaisissa.

Olav ja Marianne Behn Arin hautajaisissa.

Behnin elämää varjostivat mielenterveysongelmat, kertoo Expressen. Mies on itse kertonut paniikkikohtauksista, joita sai avioeronsa jälkeen.

Paniikkihäiriöiden lisäksi Behnillä oli korvassa kysta, joka aiheutti hänelle huimausta, kuulon heikkenemistä ja voimakasta kipua. Terveydellisten haasteiden kanssa mielenterveysongelmat olivat miehelle todella vaikea paikka.

Paikalla Behnin hautajaisissa oli koko Norjan kuninkaallinen perhe, Behnin lapset ja vanhemmat sekä muuta lähipiiriä.

Paikalla Behnin hautajaisissa oli koko Norjan kuninkaallinen perhe, Behnin lapset ja vanhemmat sekä muuta lähipiiriä.

Ari Behnin hautajaisia viettiin Oslon tuomiokirkossa viikko sitten perjantaina. Paikalla oli koko kuninkaallinen perhe sekä Behnin perhe.

Behnin vanhemmat Marianne ja Olav pitivät kirkossa koskettavan puheen poikansa muistolle. Behnin äiti Marianne puhui pitkään, muisteli poikansa elämää ja tämän tekemään työtä kirjailijana.

– Viimeinen keskustelumme ei ollut enää vain tuskaa ja kipua. Vaan enemmän valoa. Valoa, jossa on rakkautta. Elämä on valon ja pimeyden risteys. Valon ja pimeyden, jotka antavat meille värejä ja sävyjä, Marianne puhui.

Ari Behn on Norjan prinsessa Märtha Louisen ex-mies.

Ari Behn on Norjan prinsessa Märtha Louisen ex-mies.

Behn on tullut tunnetuksi myös Norjan prinsessa Märtha Louisen entisenä aviopuolisona. Pari avioitui vuonna 2002 ja erosi vuonna 2016. Heillä on kolme yhteistä tytärtä: Maud Angelica Behn, 16, Leah Isadora Behn, 14, ja Emma Tallulah Behn, 11.

Tuoreimmat osastosta