Oma aika: Ylellistä seurapiirielämää viettänyt tv:stä tuttu Pauliina Littorin erosi bisnesmiehestään – muutti Kämp-hotelliin - Viihde - Ilta-Sanomat

Oma aika: Ylellistä seurapiirielämää viettänyt tv:stä tuttu Pauliina Littorin erosi bisnesmiehestään – muutti Kämp-hotelliin

Taideasiantuntija Pauliina Littorin kertoo Oma aika -lehdessä tuoreesta avioerostaan.

Sverker ja Pauliina Littorin ovat eronneet. Pari aviotui vuonna 2014.­

10.1.2020 14:59

Taideasiantuntija Pauliina Littorin, 49, kertoo tuoreimmassa Oma aika -lehdessä uudesta elämäntilanteestaan. Littorin on hiljattain eronnut ruotsalaisesta aviomiehestään Sverker Littorinista. Pauliina ja Sverker Littorin avioituivat vuonna 2014.

Lehden mukaan Littorin asuu eron myötä Helsingin keskustassa Kämp-hotellissa ja etsii parhaillaan pysyvää kotia.

Ex-aviopari asui yhdessä Ruotsissa, jossa Pauliina kertoo joutuneensa pois mukavuusalueeltaan.

– Menin naimisiin ulkomaalaisen kanssa, joka oli viisitoista vuotta minua vanhempi. Asuimme ympäristössä, jossa en voinut puhua äidinkieltäni. Yhteisön koodit olivat erilaiset, eikä minulla ollut pitkää historiaa ihmisten kanssa, joita siellä tapasin, Littorin kertoo Oma aika -lehdelle.

Littorin kertoo lehdelle, että nuorempana hän inhosi ruotsin kieltä, eikä tahtonut puhua sitä lainkaan. Hän toteaakin lehdessä, että sitten hänen kohtalokseen tuli ruotsalainen avioliitto. Lehden mukaan Pauliinan ex-puoliso Sverker Littorin oli tapakulttuuriasioissa hyvin konservatiivinen ja hänen ruotsalainen piirinsä vieläkin perinteisempi. Lehden mukaan näissä piireissä nainen ei esimerkiksi saanut hörpätä lasistaan viiniä ennen kuin mies oli skoolannut hänelle.

Pauliina ja Sverker Littorin kuvattuna Helsingissä vuonna 2018 Katariina Sourin 50-vuotisjuhlissa.­

Lehden mukaan Pauliina Littorin pitää myös ruotsalaista yhteiskuntaa paljon suomalaista kilpailuhenkisempänä.

– Olin aiemmin turvallisuushakuinen. Sverkerin kanssa minusta tuli rohkea ja itsevarma myös kansainvälisissä kuvioissa. Tästä olen kiitollinen. Mutta elämä hänen kanssaan oli kuin olisin ollut tivolissa ja sen kaikissa laitteissa joka päivä. Tivolissa on hetken hauskaa, mutta siellä ei saa sielunrauhaa, Littorin sanoo Oma aika -lehdelle.

Vuonna 2015 Pauliina ja Sverker Littorin kertoivat IS:lle tuoreesta onnestaan ja vuotta aiemmin vietetyistä häistään.

– Menimme kihloihin Sansibarissa, naimisiin New Yorkissa ja liitto siunattiin sekä hääjuhlat pidettiin Etiopiassa, Pauliina Littorin kertoi tuolloin IS:lle.

Suomen tunnetuimpiin taideasiantuntijoihin kuuluva Pauliina Littorin muistetaan myös tv:n puolelta. Viimeksi hänet nähtiin vuonna 2018 Huutokaupan metsästäjät -tv-sarjan suomalaisversiossa. Aiemmin hänet on nähty taideasiantuntijana muun muassa Rojua, rojua -ohjelmassa.

Sverker ja Pauliina Littorin olivat tuttu näky seurapiiritapahtumissa. Kuva vuodelta 2016.­

Taidepariskunnan avioliitosta kerrottiin vuonna 2016 Gloria-lehdessä julkaistussa artikkelissa, jossa toimittaja vieraili pariskunnan Helsingin-kodissa. Artikkeli oli otsikoitu: Taideasiantuntijan ja herrasmiehen täydellinen liitto: Kaukomatkoja ja yläluokan juhlia.

Artikkelissa kuvailtiin, kuinka pari eli ylellisessä kodissa, jossa oli muun muassa poreamme ja kattoterassi. Parin kerrottiin myös nauttivan yhdessä jokapäiväisistä luksushetkistä perinteisessä Ekbergin kahvilassa suunnitellen uusia lomamatkoja.

Pauliina Littorin kertoi myös tutustumisestaan ruotsalaiseen yläluokkaan.

– Sverkerin tuttavapiirissä ei koskaan puhuta rahasta, vaan korostetaan humanistisia arvoja ja sivistystä. Ja jos ostetaan uudet metsästysvaatteet, ne mieluusti liataan ensin, jotta ne näyttävät siltä, että ne on peritty, Pauliina Littorin kuvaili Gloria-lehdelle.

Artikkelissa kerrottiin, kuinka Sverker tekee työkseen ulkomaankauppaa ja on Etiopian kunniakonsuli, minkä vuoksi Afrikkaan saattaa toisinaan tulla äkkilähtö. Pari kertoi käyvänsä ulkomailla kuukaudessa ainakin pari kertaa.

– Eräänä perjantaina Sverker alkoi pohtia, että olisi kiva lähteä jonnekin. Maanantaina olimme Keniassa, Pauliina Littorin kertoi Gloria-lehdelle.

Pauliina Littorin kertoi myös mahtipontisista ystävien pitämistä juhlista, joihin he miehensä kanssa osallistuivat.

– Ruotsalainen yläluokka suorastaan kilpailee syntymäpäiväjuhlillaan. Kerran menimme lentokentälle ja tiedossa oli vain, että destination unknown. Syntymäpäiväsankari oli vuokrannut kaksi Boeing-lentokonetta ja lennätti 300 ihmistä Marrakeshiin Marokkoon, Pauliina Littorin kuvaili.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?