Martina Aitolehti tuomittiin 2025 euron päiväsakkoihin

Martina Aitolehti tuomittiin päiväsakkoihin Helsingin käräjäoikeudessa.

9.1.2020 10:58

Hyvinvointiyrittäjä ja televisiotähti Martina Aitolehti tuomittiin kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta päiväsakkoihin.

Poliisi pysäytti Aitolehden Helsingissä Runeberginkadulla 6.3.2019. Aitolehti ajoi autoa, vaikka hänellä ei ollut voimassa olevaa ajokorttia. Poliisi oli määrännyt Aitolehden aiemmin 12 viikon mittaiseen ajokieltoon kertyneiden ylinopeussakkojen takia.

Aitolehti oli tekohetkellä jo ajallisesti kärsinyt ajokieltonsa, mutta hän ei ollut palauttanut ajokorttiaan poliisille, eikä hakenut uutta tilalle. Tästä syystä hänen ajo-oikeutensa ei ollut vielä voimassa, Helsingin käräjäoikeus päätti torstaina.

37-vuotias Aitolehti kiisti syytteen. Hän ei ollut oikeudenkäsittelyssä torstaina itse läsnä. Aitolehti ei kertomansa mukaan tiennyt, että hänen olisi pitänyt palauttaa ajokortti ajokieltonsa aikana poliisille.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Aitolehden kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 25 päiväsakkoon, joka teki hänen tuloillaan 2025 euroa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä osapuolet voivat valittaa siitä halutessaan hovioikeuteen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?