HS: Sami Aaltonen oli yksi tunnetuimmista tv-juontajista, kunnes katosi täysin parrasvaloista: ”Ei ainakaan lisännyt julkisuudessa olemisen halua” - Viihde - Ilta-Sanomat

HS: Sami Aaltonen oli yksi tunnetuimmista tv-juontajista, kunnes katosi täysin parrasvaloista: ”Ei ainakaan lisännyt julkisuudessa olemisen halua”

Sami Aaltonen tuli suomalaisille tutuksi tv-ohjelmista ja radiosta.

4.1. 13:40

Sami Aaltonen toimi juontajana asia- ja lastenohjelmissa sekä radiossa vuosien 1986-2010 aikana. Hänet muistetaan esimerkiksi Lista ja N.Y.T. -ohjelmista.

Tv-kameroiden edessä Aaltosta ei kuitenkaan ole nähty sitten vuoden 2010, jolloin hän juonsi MTV:n Ihana aamu -ohjelmaa. Viime vuosina Aaltonen onkin keskittynyt ohjaamiseen ja käsikirjoittamiseen.

Hän kertoo Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa siirtyneensä kokonaan kameran taakse, mutta muistelevansa tv-aikojaan lämmöllä.

– Usein jonkun uusinnan kohdalla ajattelen, että ai niin, mä tein tuotakin. Sain jo joskus 1990-luvulla kultalevyn, kun lähetyksiä oli takana niin valtava määrä. Kultalevy oli toki työryhmän vitsailua, mutta silloin tuli kyllä tehtyä ihan valtavasti ohjelmia radioon ja televisioon, hän sanoo HS:lle.

Aaltonen ei ole jäänyt kaipaamaan julkisuutta ja sen mukanaan tuomaa huomiota. Hän nostaa haastattelussa esille vuoden 2004, jolloin hän ja pitkäaikainen naisystävä muusikko Maija Vilkkumaa erosivat.

– Ei tuo aika ainakaan lisännyt julkisuudessa olemisen halua, koska olin sitä ennen jo siirtynyt pääasiassa kameran taakse. Ei siihen ole muuta kommentoitavaa, eikä vielä tässä iässä ole elämäkertojen aika, hän sanoo lehdelle.

Sami Aaltonen kuvattuna 1995.­

Ilta-Sanomat kertoi vuonna 2004, että Maija Vilkkumaa erosi tuottaja-ohjaaja Sami Aaltosen kanssa 11 vuoden jälkeen. He olivat kihloissa ja asuivat yhdessä ennen eroa.

Aaltonen myönsi IS:lle, miten Vilkkumaasta lähtöisin ollut ero tapahtui.

– Tässä tapahtui klassinen tosielämän muusikkovitsi, joka on valitettavasti nyt totta. Maija hurahti bändinsä soittajapoikaan, Aaltonen sanoi.

Aaltonen on kertonut Ilta-Sanomien haastattelussa 2015 hänellä olevan hienoja muistoja tv- ja radiotyöstään.

– Olen esimerkiksi laulanut Steven Tylerin kanssa duettoa kesken haastattelun. Erikoista oli, kun Jon Bon Jovin turvamies takavarikoi meidän haastattelunauhan Ruisrockissa sen jälkeen, kun kuvasimme haastatteluun liittyvää kuvituskuvaa. Bon Jovia ei kuulemma saa kuvata menemässä vessaan.

Ikimuistoinen on myös Big Brother -tosi-tv-ohjelma, jonka parissa hän aikoinaan toimi käsikirjoittajana.

– Itselle todellinen korkeakoulu alalle oli Big Brother: se oli täysvastuullinen ohjelma, jossa pyöritin 120 ihmisen työporukkaa päivässä. Vaikka ohjelmasta olisi mitä tahansa mieltä, niin siinä piti täydentään omaa tietämystään ihan huolella. Sitä tehdessä jokainen työntekijä oli myös kovilla – niin tuottaja, ohjaaja, kuvaajat, leikkaajat kuin toimittajatkin. Kyse oli ihmisten kanssa työskentelystä, jossa jokaisella oli mielipiteensä – myös osallistujilla ja katsojilla, hän sanoi IS:lle.

– Sain jopa tappouhkauksia ohjelmaa tehdessä, kun katsojat ottivat niin sydämeensä kaiken, mitä osallistujille tapahtui. Kaikki se, mitä asukkaiden keskuudessa tapahtui, oli muka käsikirjoittajan tai ohjaajan vastuulla, vaikka niitä tapahtumia ei käsikirjoitettu millään tavalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?