Kotiliesi: Välikohtaus pojan lapsuudessa sai Sikke Sumarin järkyttymään omasta käytöksestään: ”Tilanne oli hirveä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kotiliesi: Välikohtaus pojan lapsuudessa sai Sikke Sumarin järkyttymään omasta käytöksestään: ”Tilanne oli hirveä”

Julkaistu: 2.1. 18:38

Sikke Sumari muistelee Kotilieden haastattelussa vuosikymmenten takaista tilannetta, joka saa hänet edelleen tunteelliseksi.

Ravintoloitsija Sikke Sumari, 68, kertoo Kotiliesi-lehdessä tilanteista, joissa hänen tunteensa ryöpsähtävät herkästi. Sumari sanoo lehdelle tasapainotelleensa tulisen temperamenttinsa ja kärsimättömän luonteensa kanssa koko ikänsä.

Sumari nostaa haastattelussa esille erään tilanteen vuosien takaa, jossa hänen tuolloin nelivuotias poikansa oli saanut kiukkukohtauksen autossa. Sumari oli läimäyttänyt poikaa poskelle, aivan kuten hänen oma äitinsä oli aikoinaan läimäyttänyt Sikkeä ja hänen sisaruksiaan.

– Tilanne oli hirveä. Päätin heti, että en ala toistaa äitini virheitä. Läimäytys polttelee kättäni vieläkin, vaikka se ei ollut kova. Menen yhä tunteelliseksi, kun ajattelen sitä. Sen jälkeen en ole kurittanut lapsiani muuten kuin sanan säilällä, hän sanoo lehdelle.

Sumari kuvailee Kotiliedelle, että nykyään hän panostaa riitelytilanteissa verbaliikkaan, ennen saattoivat astiatkin lennellä.

– Oma aviomies voi ärsyttää aivan järjettömästi. Enää hän ei tosin saa minua raivon partaalle yhtä helposti kuin nuorempana.

Sumari sanoo lehdelle opetelleensa hillitsemään itseään, etenkin työelämässä. Enää hän ei hermostu yhtä herkästi arkipäiväisissä tilanteissa, joissa asiat tapahtuvat hänen mielestään liian hitaasti.

– Kuohahduksen jälkeen häpeän. Tietysti minulle tulee aina äkkipikaistumisen jälkeen huono omatunto. Kysyn itseltäni, että enkö koskaan opi. Enkö ikinä kasva aikuiseksi?

Sikke Sumari kuvattuna Kokkisota-ohjelman kuvauksissa Kari Aihisen (vas.) ja Antti Melasniemen kanssa.

Sikke Sumari on tuttu lukuisista tv-ohjelmista, etenkin suositusta Kokkisodasta, jota hän juonsi vuosina 1999-2004. Hän palasi ohjelman juontajaksi vuonna 2017.

Sumari palkittiin parhaan tv-esiintyjän Venla-palkinnolla Kokkisota-ohjelmasta vuonna 2000. Sumarin puoliso on ravintoloitsija Tony Ilmoni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?