Pyhimys avoimena hullusta vuodestaan Instagramissa: tyttärien piirtämä kortti veti hiljaiseksi ja nyt mikään ei ole enää ennallaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Pyhimys avoimena hullusta vuodestaan Instagramissa: tyttärien piirtämä kortti veti hiljaiseksi ja nyt mikään ei ole enää ennallaan

Pyhimys voitti kuluneena vuonna kuusi Emmaa ja Juha Vainio -palkinnon. Emmat muuttivat hänen elämänsä täysin ja Junnu Vainio -tunnustus oli hänelle itselleen äärimmäisen tärkeä.

Pyhimys ja kuusi Emma-patsasta.­

31.12.2019 16:19

Räppäri Pyhimykselle vuosi 2019 oli käänteentekevä. Kaikki alkoi, kun hän kahmi helmikuun alussa järjestetyssä Emma-gaalassa peräti kuusi palkintoa ja voitti jokaisen kategorian, jossa oli ehdolla.

– Aika kreisi fiilis. Toki ajattelen, että on jokunen patsas olisi tulossa, mutta tämä ylitti kaikki odotukset. Tosi vaikeaa kuvailla tätä tilannetta, räppäri kuvaili fiiliksiään heti Emma-gaalan jälkeen.

Nyt Pyhimys muistelee Instagramissa kulunutta vuotta ja sitä, miten hullu se oli. Räppäri julkaisi kuvakollaasin vuoden yhdeksästä tykätyimmästä Instagram-kuvastaan ja kertoo kuvatekstissä, mitä hetket hänelle merkitsivät ja mitä vuoden aikana tapahtui.

Ensimmäisenä kollaasissa on Pyhimyksen jälkikasvun askartelema kortti. Itse piirretyssä kortissa Pyhimys poseeraa kuuden Emma-patsaan kanssa ja kuvan alla lukee isoilla kirjaimilla ”onnea isi”.

Jokainen Emma on eri värinen ja Pyhimykselle on piirretty kaulaan rusetti. Kortin yläreunassa lukee ”KUUSI EMMAA”. Räppäri kertoo, että kortit oli hänelle hyvin merkityksellinen.

– Tää oli mun kohokohta ihan henkilökohtasellakin tasolla ja siks oon niin ilonen, että tää on ykkönen myös ig:ssä. Jotenki se itse gaala meni sumussa, mutta aamulla vasta tajus, että sen oli muutkin nähny, myös omat lapset, Pyhimys kertoo kuvatekstissä.

Artisti myöntää Instagramissa, että Emma-gaala oli hänelle häkellyttävä kokemus ja kuusi patsasta pitivät huolen siitä, ettei mikään ole enää ennallaan.

– Emmat muutti mun elämän. En vielä tiedä oliks se hyvä asia vai ei. Mut mikään ei oo ollu kuten ennen.

Pyhimyksen vuoden kohokohtiin on päässyt myös pipo päässä poseeraava Emma-patsas ja Juha Vainio -palkinnon vastaanottanut artisti.

– Kaikista isoin tunnustus itelle ikinä oli Junnu Vainio - palkinto. Mä en yhtään tiedä mikä yleinen arvostus tällä on, mut jos pääsee ikinä elämässä osaks sitä listaa jotka tän on saanu, niin tietää jotain joskus skrivanneensa. Ei tartte enää mitään palkintoja tän jälkeen.

Merkittävälle suomalaiselle sanoittajalle vuosittain myönnetty palkinto on annettu aiemmin muun muassa Hectorille, Juice Leskiselle, Gösta Sundqvistille, Paula Vesalalle, Ismo Alangolle ja J. Karjalaiselle.

Pyhimyksen vuoden tykätyimmissä kuvissa on mukana myös kuva mäkikotka Matti Nykäsestä, jonka kuolema järkytti koko Suomea talvella 2019.

– R.I.P. Matti, oli kunnia tutustua ja nähä mitä on olla oikeesti koko kansan omaisuutta, hyvässä ja pahassa. Niin auki, mut samalla niin iso mysteeri, Pyhimys toteaa kuvatekstissä.

Vuoden 2019 aikana Suomi pääsi nauttimaan urheilujuhlasta, kun Leijonat voittivat MM-kultaa ja myös Pyhimys juhli sitä isosti.

Räppäri teki lisäksi vuoden aikana uutta musiikkia ja kertoo uuden albuminsa ilmestyvän tammikuun alussa. Sen jälkeen hän aikoo pitää lomaa, sillä hullu vuosi vaati veronsa.

– Tää on ollu taas ihan äärirankka vuosi ja joulu meni sängyn pohjalla, ku uupumus iski päälle. Mut kyl se kai siitä taas ja jotenki toi levy onneks sopii tähän moodiin täydellisesti, hän päättää pitkän kirjoituksensa.

38-vuotias Pyhimys tunnetaan sooloartistina sekä Teflon Brothers- ja Ruger Hauer -yhtyeistä. Hän on myös levy-yhtiöpomo ja tuotantopäällikkö. Koko kansalle Pyhimys tuli tutuksi, kun hän osallistui Vain elämää -ohjelmaan viime vuonna ja Maria Veitola vieraili hänen kotonaan Yökylässä Maria Veitola -sarjassa.

Pyhimys on naimisissa opettajana työskentelevän Liisa-puolisonsa kanssa ja heillä on kaksi tytärtä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?