Tosi-tv-tähdet ajautuivat mukaan härskiin huijaukseen – mainostivat somessa laihdutusjuomaa, joka sisältää vaarallista myrkkyä - Viihde - Ilta-Sanomat

Tosi-tv-tähdet ajautuivat mukaan härskiin huijaukseen – mainostivat somessa laihdutusjuomaa, joka sisältää vaarallista myrkkyä

Brittiläiset tosi-tv-tähdet joutuivat tietämättään mainoskasvoiksi laihdutusjuomalle, joka sisältää myrkyllisiä ainesosia.

Zara Holland on myös entinen Miss Iso-Britannia.­

19.12.2019 22:09

Brittilehti Mirror uutisoi hiljattain vaarallisesta mainoshuijauksesta, johon maan seuratuimmat tosi-tv-tähdet ajautuivat tietämättään mukaan. Kohun uhreiksi joutuivat muun muassa Love Islandista tuttu, entinen Miss Iso-Britannia Zara Holland sekä Towie-realitysarjaa tähdittänyt Lauren Goodger.

Holland, Goodger sekä niin ikään Towie-sarjassa nähty Mike Hassini olivat tiettävästi koe-esiintymässä BBC:n uutta ohjelmaa varten, kun heitä alettiin videokuvaamaan salaa. Samalla kolmikkoa pyydettiin koekuvaustarkoituksessa mainostamaan Cyanora-nimistä juomaa, jonka luvattiin olevan tehokas apu laihdutukseen.

Lauren Goodger on tuttu Towie-sarjasta.­

Mirrorin mukaan kyseinen laihdutusjuoma sisältää monia kyseenalaisia ainesosia, muun muassa syanidihappoa. Syanidihappo on myrkyllistä ja sitä on käytetty muun muassa natsien aikaisilla keskitysleireillä sekä kuolemanrangaistuksissa.

Kolmikolta kysyttiin videolla, voisivatko he kenties mainostaa Cyanora-laihdutusjuomaa siitäkin huolimatta, ettei se ole vielä täysin valmis. Holland kieltäytyi, mutta Hassini ja Goodger suostuivat ehdotukseen. He eivät kuitenkaan tienneet, että materiaalia käytettäisiin myöhemmin mainostarkoituksiin.

– Tottakai, ei ongelmaa. Mielestäni se näyttää melko luonnolliselta, Hassini totesi.

Zara Holland on myös entinen Miss Iso-Britannia.­

Kolmikkoa ei myöskään informoitu juoman myrkyllisistä ainesosista. Aiemmin Goodger, 33, oli mainostanut juomaa myös Instagramissa ja kertonut laihduttaneensa sen avulla. Tilanteesta kuvatulla videolla nainen kuitenkin tunnustaa, ettei ole koskaan edes maistanut kyseistä juomaa.

Holland, 24, kommentoi kohua brittimedialle hiljattain. Hän totesi, ettei ikinä suostuisi tietoisesti markkinoimaan seuraajilleen tuotetta, jota hän ei olisi itse kokeillut.

– En ikinä johtaisi seuraajiani harhaan tai mainostaisi tuotetta, joka on näin vaarallinen, Holland linjasi.

Mike Hassinia ei tavoitettu kommentoimaan kohua.­

Myös Goodgerin edustaja otti kantaa tapaukseen. Hän kertoi, ettei Goodger todella tiennyt, mitä ainesosia juoma sisälsi. Goodgerin agentin julkaiseman tiedotteen mukaan naista oli pyydetty tuotteen mainoskasvoksi, mutta mitään sopimusta ei oltu allekirjoitettu.

– Ennen tapaamista meillä ei ollut mitään tietoa kyseisen tuotteen ainesosista, tiedotteessa todettiin.

– Minua pyydettiin lukemaan käsikirjoitus ja luin sen koekuvausmielessä. Se annettiin minulle siinä hetkessä. Mitään sopimuksia ei allekirjoitettu ja kyse oli koe-esiintymisestä. En ikinä mainostaisi mitään tuotetta, joka sisältää myrkkyjä tai jota ei olisi huolella testattu, Lauren itse puolustautui.

Mirror ei tavoittanut kohun kolmatta osapuolta Mike Hassinia kommentoimaan tapausta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?