Onko tämä ällöttävyyden huippu? Taiteilija väittää käyttävänsä teoksissaan kulttijohtaja Charles Mansonin tuhkaa - Viihde - Ilta-Sanomat

Onko tämä ällöttävyyden huippu? Taiteilija väittää käyttävänsä teoksissaan kulttijohtaja Charles Mansonin tuhkaa

Vuonna 2017 kuolleen Charles Mansonin tuhkat ovat päätyneet newyorkilaisen tatuointitaiteilijan käyttöön, mikäli uskomme hänen tarinaansa.

15.12.2019 20:28

Charles Manson johti 1960-luvulla nuorista ihmisistä koostunutta kulttia, joka syyllistyi useisiin murhiin. Tunnetuin kultin uhri oli elokuvaohjaaja Roman Polanskin vaimo Sharon Tate. Manson suunnitteli murhat, mutta ei osallistunut itse tappamiseen. Vuonna 1971 Manson ja osa hänen kannattajistaan tuomittiin elinkautisiin vankeusrangaistuksiin.

Manson kuoli vankilassa marraskuussa 2017. Hänet tuhkattiin.

Nyt maalari ja tatuointitaiteilija Ryan Gillikin kertoo TMZ-sivustolle yhdistäneensä voimansa maskeja tekevän Rick 'Sik Rik' Fisherin kanssa ja tehneensä kaksi naamiota, joissa on käytetty ihmisen verta ja Mansonin tuhkaa.

Fisher puolestaan ei ole kuka tahansa taiteilija. Hän on tehnyt maskeja ja veistoksia muun muassa Iron Maidenille ja Motörheadille.

TMZ ei tiedä, kuinka paljon Mansonin tuhkaa on jäljellä, sillä Gillikin väittää tehneensä kulttijohtajan pölystä paljon muutakin: ainakin yhden tatuoinnin ja maalauksia.

Gillikin on kertonut toisessa haastattelussa olleensa läheisissä väleissä Mansonin lähipiirin kanssa 1990-luvulla.

– Kun Manson kuoli, otin yhteyttä hänen pojanpoikaansa ja esittelin hänelle idean sarjasta maalauksia, joissa käyttäisin hänen vertaan ja Mansonin tuhkia, Gillikin historioi.

– Hän kieltäytyi ja minä hylkäsin idean. Muutamaa viikkoa myöhemmin katselin erästä Stoner VanHoutenin tekemää Facebook-liveä. Hän on kova Manson-tietäjä ja vetää kierroksia Spahn Ranchilla, jossa Mansonin seuraajat asuivat. Otin ideani uudelleen puheeksi tämän kaverin kanssa – saman tien siinä livessä. Kävi ilmi, että hän on Mansonin pojanpojan ystävä ja oli saanut osan Mansonin tuhkista itselleen hautajaisten jälkeen. Teimme diilin ja lupasin hänelle maalaussarjani ensimmäisen teoksen.

Gillikin väittää käyttäneensä Mansonin tuhkaa kulttijohtajaa esittävässä tatuoinnissa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?