Harri Moisio juhli Linnassa pitkän kaavan kautta – kotiutui vasta aamuyöllä: ”Se oli keski-ikäiselle radiojuontajalle ihan tarpeeksi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Harri Moisio juhli Linnassa pitkän kaavan kautta – kotiutui vasta aamuyöllä: ”Se oli keski-ikäiselle radiojuontajalle ihan tarpeeksi”

Harri Moisio oli lukenut, että kättelytilanteessa tulisi esitellä itsensä presidenttiparille.

Harri Moisio oli lukenut, että kättelytilanteessa tulisi esitellä itsensä presidenttiparille.

Julkaistu: 11.12.2019 8:00

Pitkän linjan radiojuontaja Harri Moisio otti ilon irti Linnan juhlista.

Radiojuontaja ja media-alan ammattilainen Harri Moisio juhlisti Suomen itsenäisyyspäivää viime perjantaina ainutlaatuisessa paikassa, Linnan juhlissa. Hän oli yksi niistä toimittajista, jotka saivat kutsun tasavallan presidentin juhlavastaanotolle.

Harri Moisio kertoo Ilta-Sanomille Linnan juhlien olleen paljon rennompi tilaisuus, mitä hän oli uskonut.

– Luulin, että se on sellaista jäykistelyä. Ne olivat paljon rennommat juhlat kuin kuvittelin. Ihan kivat bileet. Ylittivät kaikki odotukseni, Moisio kertoo.

Presidenttiparin kättelytilanne oli jännittävä hetki myös Moisiolle. Hän oli tutkinut etukäteen netistä, mitä presidentille tulisi kättelyssä sanoa.

– Sanoin vain, että hyvää itsenäisyyspäivää. En siinä oikein muuta osannut sanoa, vaikka olin lukenut, että presidentti toivoo, että vieras esittelisi itsensä. ”Harri Moisio Helsingistä”, siinä tilanteessa se tuntui niin epäluonnolliselta, että en saanut sanottua muuta kuin ”hyvää itsenäisyyspäivää”, hän kertoo.

– En usko kuitenkaan tehneeni siinä suurta etikettivirhettä.

Harri Moisio kuvattuna Laura Paloheimon Sinut haluan vain -äänikirjasarjan julkistamistilaisuudessa.

Harri Moisio kuvattuna Laura Paloheimon Sinut haluan vain -äänikirjasarjan julkistamistilaisuudessa.

Linnassa Moisio tutustui kuuluisaan booliin, joka valmistetaan salaisella reseptillä.

– Booli oli oikein hyvää! Sanotaanko näin, että sitä tuli kyllä juotua, mutta jääköön arvoitukseksi, että kuinka paljon, Moisio nauraa ja jatkaa.

– Tosiasiassa minulla tulee alkoholin kanssa nopeasti päänsärky. Siihen lisättynä vielä Linnan valtaisa kuumuus, niin siinä täytyi olla varovainen. Pari lasia join.

Linnan juhlista juhlaväki on perinteisesti siirtynyt jatkoille Hotel Kämpiin tai ravintola Teatteriin. Myös Moisio juhli itsenäisyyspäivää pitkän kaavan kautta.

– Otin kaiken irti. Olin Linnan juhlien jälkeen pormestari Jan Vapaavuoren virka-asunnolla jatkoilla. Sieltä lähdin vielä Kämpiin. Se oli tällaiselle keski-ikäiselle aamuradiojuontajalle ihan tarpeeksi ja olin vasta neljän aikaan aamuyöllä kotona, hän virnistää.

Tuoreimmat osastosta