Anni Harjunpää pettyi Miss Universum -menestykseen – kisoissa saatu palaute lupaili parempaa tulosta: ”Sellaista olen täällä kuullut” - Viihde - Ilta-Sanomat

Anni Harjunpää pettyi Miss Universum -menestykseen – kisoissa saatu palaute lupaili parempaa tulosta: ”Sellaista olen täällä kuullut”

Suomi ei sijoittunut 20 parhaan joukkoon Miss Universum -kisoissa. Anni Harjunpää ei usko, että hän olisi voinut tehdä kisassa mitään toisin.

Miss Suomi Anni Harjunpää ei sijoittunut Miss Universum -kisoissa.­

9.12.2019 20:01

Himoitun Miss Universumin kruunun sai tänä vuonna kutreilleen Miss Etelä-Afrikka Zozibini Tunzi, 26. Seuraavat sijat menivät Puerto Ricon ja Meksikon edustajille. Tittelistä kamppaili yli 90 kaunotarta eri puolilta maailmaa.

Viime vuoden universumin kaunein Catriona Grey asetti kruunun Zozibini Tunzin päähän.­

Miss Suomi Anni Harjunpää ei yltänyt kilpailussa 20 parhaan joukkoon, vaan tippui ensimmäisellä kierroksella. Edellisen kerran Suomi on päässyt missikarkeloissa palkintosijoille vuonna 1996, jolloin Lola Odusoga kruunattiin toiseksi perintöprinsessaksi.

Miss Universum -kisassa missit saivat pitää pienen puheen. Kisan voittanut Zozibini Tunzi on saanut paljon kiitosta koskettavasta puheestaan, jossa hän sanoi haluavansa olla esikuva nuorille tytöille. –Kasvoin maailmassa, jossa naisia, jotka näyttävät minulta, ei pidetty kauniina. Tänään on tullut sen aika päättyä.­

Anni Harjunpää sanoo Ilta-Sanomille olevansa onnellinen kisakokemuksesta, mutta 20 parhaan joukosta tippuminen harmittaa.

– Huippu kokemus, mutta toki harmittaa, etten päässyt top 20 joukkoon. Tiedän, että minulla oli siihen oikeasti mahdollisuudet. Sellaista palautetta olen täällä kuullut. Ei riittänyt tällä kertaa, hän sanoo.

– En vaihtaisi tätä kokemusta mihinkään. Tämä on ollut huippu viikko. Harvoin pääsee tapaamaan näin monta kansallisuutta saman viikon aikana.

23-vuotias Anni Harjunpää edusti kisoissa Suomea.­

Julkisuudessa on käyty keskustelua siitä, että saavatko Suomea kisoissa edustavat missit tarpeeksi aikaa kansainvälisiin kisoihin valmistautumiseen. Anni Harjunpää kruunattiin Miss Suomeksi syyskuun lopussa, eli valmistautumisaikaa maailman suurimpaan ja arvostetuimpaan missikisaan jäi kaksi kuukautta.

– Mielestäni koskaan ei voi valmistautua liikaa. Kukaan ei voita harjoittelematta. Toki voi sanoa, että olisipa ollut enemmän aikaa, mutta en tiedä, olisiko se tuonut minun kohdallani mitään lisää, hän pohtii.

– Annoin kaiken, mitä pystyin itsestäni antamaan.

Harjunpää on ollut missikarkeloiden kisakaupungissa Atlantassa 10 päivää, jonka aikana missit ovat tutustuneet kilpakumppaneihinsa, sekä kansainvälisiin kauneuskisoja järjestäviin tahoihin.

Miss Suomen fantasiapuku on pukusuunnittelija Elina Louerannan luomus. Helmakangas on painettu 3–6-vuotiaiden lasten maalaamista freskoista ja siinä näkyvä luonto ja metsä. Sama teema näkyy myös Laura Lipiäisen tekemissä vihreissä siivissä, jotka esittävät naavan peittämiä oksia, joiden päällä lepää värikkäitä perhosia.­

Kontaktien luominen on ollut tärkeä osa kisaa, sillä ne voivat tuoda mukanaan työtarjouksia ympäri maailmaa.

– Meillä oli pressipäivä, jossa yksi nainen tuli kysymään, että haluaisinko New Yorkin muotiviikoille. Eilen meillä oli kisojen after party, jossa pystyi luomaan kontakteja. Korealaiset olivat kiinnostuneita minusta ja sanoivat, että minun kasvoilleni voisi olla käyttöä Koreassa.

Suomi on voittanut Miss Universum -kisat kaksi kertaa: 1952 Armi Kuusela valittiin maailman kauneimmaksi, vuonna 1975 Anne Pohtamo sai kutreilleen Miss Universumin kruunun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?