Kansainväliseltä huippustylistiltä täyslaidallinen Miss Suomen heikosta menestyksestä Miss Universum -kisoissa: huomasi heti, missä vika piilee - Viihde - Ilta-Sanomat

Kansainväliseltä huippustylistiltä täyslaidallinen Miss Suomen heikosta menestyksestä Miss Universum -kisoissa: huomasi heti, missä vika piilee

Riku Campo sanoo, ettei Miss Suomi Anni Harjunpään lavasäteily riittänyt ammattimissimaiden joukossa.

Onko Miss Suomi Anni Harjunpää liian ujo ja herkkä? kysyy Campo.­

9.12.2019 13:41

Amerikassa uran huippumeikkaajana tehnyt ja alan kirjojakin kirjoittanut Riku Campo ei edelleenkään ymmärrä, miksi Miss Suomea ei valmenneta paremmin kansainvälisiin kisoihin.

– Miss Suomi -organisaatio aloitti tänä vuonna koulutuksen hyvissä ajoin. Se on varmasti hieman auttanut uusia ja nuoria missikokelaita pääsemään suuren maailman missikisojen tunnelmaan. Vielä on kuitenkin paljon kehittämisen varaa varsinkin siinä, miten lava otetaan haltuun ja kuinka lavalla kävellään, Riku Campo sanoo.

Riku Campo peräänkuuluttaa jo edesmenneiden alansa ammattilaisten, Sanelma Vuorteen ja Kerttu Selinin ammattitaidon ja mannekiininkoulujen perään.

Rikun mielestä Anni Harjunpäällä on mahdollisuus todelliseksi kansainväliseksi kaunottareksi, mutta ujous ja herkkyys eivät valitettavasti pure Miss Universum -kisassa.

– Olen sitä mieltä, että Miss Suomi -kilpailuun pitää saada kunnon catwalk-harjoitusviikot. Heille tulisi antaa vain korkokengät ja heidän tulisi harjoitella suurten peilien edessä. Ehdokkaiden olisi myös hyvä katsoa, miten aiemmat Miss Universum -voittajat ja perintöprinsessat ovat kävelleet, Riku neuvoo.

Riku huomauttaa, että kävellessään Suomen misseillä ei lantiokaan oikein liiku.

– Etelä-Amerikan misseille lantion liikuttaminen on itsestäänselvyys, mikä suomalaisilta puuttuu. Suomen missit voisivat vaikka käydä sambakursseja tai opetella salsaa peilien edessä korkokengät jalassa hyvien opettajien opastuksella, Riku huomauttaa.

Uuden Miss Universumin voitto oli Rikun mielestä oikeutettu.

– Etelä-Afrikan missin voitto oli voitto Afrikan naiskauneudelle ja tummaihoisille. Hän on todella upea, uuden ajan missi lyhyessä hiusmallissaan, Riku ihastelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?