Lotta Backlund teki suuren elämänmuutoksen – otti lopputilin töistä ja täräytti itsensä epämukavuusalueelle - Viihde - Ilta-Sanomat

Lotta Backlund teki suuren elämänmuutoksen – otti lopputilin töistä ja täräytti itsensä epämukavuusalueelle

Lotta Backlundin tuleva vuosi on hyvin erilainen kuin kulunut. Hän odottaa innolla, mitä uudet tuulet tuovat mukanaan.

Lotta Backlund juhli Linnassa ja kertoi odottavansa innolla uutta, erilaista vuotta.­

8.12.2019 12:06

Yksi tämän vuoden Linnan juhlien ensikertalaisista oli Lotta Backlund. Backlund saapui Linnaan yksin, mutta viihtyi illan aikana muun muassa radiojuontaja Harri Moision kanssa.

Backlund kertoi Linnassa, että hänellä on nyt edessä täysin uudet tuulet. Syksyllä Backlund irtisanoutui pitkäaikaisesta työpaikastaan tuotantoyhtiön johtoportaassa. Hän ehti työskennellä pestissään yli seitsemän vuotta, kunnes koki, että oli aika tehdä jotain aivan muuta.

– Yläpuolellani oli enää toimitusjohtaja enkä halunnut itse olla toimitusjohtaja. En ollut enää kauhuissani töissä ja silloin jos ei ole välillä kauhuissaan töissä, ei yleensä enää opi uutta.

– Koin, että piti täräyttää itsensä epämukavuusalueelle ja hypätä ihan muihin hommiin.

39-vuotias Backlund ilmoitti irtisanoutumisestaan sosiaalisessa mediassa ja sai heti lukuisia työtarjouksia. Hän kuitenkin päätti lopulta torjua ne kaikki ja keskittyä siihen, mikä tuntui parhaalta: oman yrityksen perustamiseen.

– Olen perustanut yrityksen, joka liittyy lahjoihin. Se on nettikauppa, josta saa ostaa vähän erilaisia lahjoja.

– Sain kyllä super mielenkiintoisia työtarjouksia ja harkitsin niitä, mutta aina kun mietin omaa firmaa, olin super fiiliksissä. Se fiilis, mikä siitä tuli, oli sellainen, että mun on kokeiltava sitä. Ajattelin, että jos yrityksestäni ei tulekaan mitään, niin ehkä voin sitten puolen vuoden päästä nöyränä anella niitä töitä itselleni.

Muutos ei pelota Backlundia. Hän kertoo odottavansa innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja mihin hänen ideansa riittää.

– Nyt on ihan täysin uudet tuulet ja se tuntuu sairaan kivalta. Olen tosi innoissani kaikesta.

Oman yrityksen lisäksi Backlund kirjoittaa myös kirjaa.

– Kirjoitan self help -kirjaa, joka kertoo itseluottamuksesta ja sen sellaisesta. Kirja ilmestyy luultavasti ensi vuoden aikana.

Backlund tunnetaan stand up -koomikkona, poliitikkona ja televisiopersoonana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?