Donald Trump raivostui, kun kirja hänen vaimostaan paljastui – mutta Melania itse saattaa olla eri mieltä - Viihde - Ilta-Sanomat

Donald Trump raivostui, kun kirja hänen vaimostaan paljastui – mutta Melania itse saattaa olla eri mieltä

Melania Trumpin todellinen persoona on pysynyt hyvin salassa julkisuudelta.

Melania Trumpin todellinen persoona on pysynyt hyvin salassa julkisuudelta.

Uutuuskirja esittelee Melania Trumpin vahvana naisena, joka pitää presidenttiä tiukassa otteessaan huolimatta siitä, että pariskunta nukkuu täysin eri puolilla Valkoista taloa.

Julkaistu: 8.12.2019 9:36

Yhdysvaltain presidentin puolisosta Melania Trumpista, 49, julkaistiin viime tiistaina tuore elämäkerta Free, Melania: The Unauthorized Biography. Sen on kirjoittanut CNN:n toimittaja Kate Bennett. Kirja on tehty osittain yhteistyössä Valkoisen talon kanssa. Kirjailija on seurannut Melania Trumpin elämää jo vuosia.

Useat kansainväliset lehdet ovat nyt uutisoineet, että kirja paljastaa Yhdysvaltojen ensimmäisestä naisesta aivan uuden puolen.

People-lehden mukaan presidentti Trump pahoitti mielensä kirjan sisällöstä ja iski heti takaisin. Valkoisen talon tiedottaja Stephanie Grisham tiedotti oikopäätä, että kirja on ”petollinen”.

– Teimme Katen kanssa töitä hyvässä uskossa hänen kirjaansa kohtaan. Uskoimme, että hän tekee rehellistä työtä. Surullista kyllä, se sisältää paljon epätosia yksityiskohtia ja mielipiteitä. Ne osoittavat vain sen, että Bennett puhui monille ihmisille, jotka eivät edes tunne ensimmäistä naista.

– Toimittajat haluavat vain hyötyä presidentin perheestä kirjoittamalla väärää tietoa, kuului tiedote.

Barron-pojan kerrotaan olevan äitinsä silmäterä.

Barron-pojan kerrotaan olevan äitinsä silmäterä.

Kirja maalaa Melaniasta kuvan vahvana ja jopa feministisenä naisena, joka tekee aina juuri niin kuin itse haluaa.

Siinä esitetään, että Melania ei olisi tällä hetkellä kovin kiinnostunut tehtävästään presidentin puolisona. Sen sijaan hän on omistautunut 13-vuotiaalle pojalleen Barronille.

Kirjassa kerrotaan, että Melanialla olisi vahva vaikutusvalta puolisonsa ajatuksiin ja päätöksiin ja että myös Melania itse tekisi harkittuja kannanottoja julkisuudessa.

Näistä esimerkkinä mainitaan se kuuluisa kerta, kun Melania matkusti tapaamaan siirtolaislapsia rajaseudulle. Hän puki ylleen muotiketju Zaran takin, jonka selässä luki I really don’t care, do u? (En todellakaan välitä, välitätkö sinä?). Takin kirjoitus herätti valtavasti erilaisia tulkintoja.

Kirjassa väitetään, että Melania ei lähes koskaan tee vaatevalintojaan ilman taustamerkitystä. Bennettin mukaan Melania piinaa miestään pukeutumalla miehekkäisiin vaatteisiin aina silloin, kun hän ei ole tyytyväinen puolisoonsa.

Melanian takkivalinta herätti valtavan määrän spekulaatiota kesällä 2018.

Melanian takkivalinta herätti valtavan määrän spekulaatiota kesällä 2018.

Kohauttava on myös tieto siitä, että Melanialla on Valkoisessa talossa oma siipensä ja makuuhuoneessa, joissa hän nukkuu kaukana presidenttipuolisostaan.

Bennett arvioi, että vaikka suhde on ainakin nykyään näin etäinen, Melanialla on silti raudanluja ote presidentistä.

– On huomionarvoista, että Trump nukkui kaikkien aiempien vaimojensa kanssa samassa makuuhuoneessa, mutta ei Melanian. Nuo suhteet eivät kestäneet läheskään yhtä kauan kuin heidän.

Kuvassa Donald ja Melania vuonna 2004. Pariskunta on ollut yhdessä yli 20 vuotta.

Kuvassa Donald ja Melania vuonna 2004. Pariskunta on ollut yhdessä yli 20 vuotta.

Melania tapasi puolisonsa vuonna 1998, kun Donald oli vielä naimisissa entisen vaimonsa Marla Maplesin kanssa. Ero astui voimaan vuonna 1999. Melania ja Donald kihlautuivat vuonna 2004 ja menivät naimisiin vuonna 2005.

Kirjan mukaan juuri Melania patisti miestään eteenpäin presidentinvaaleissa. Melania tiesi, että Trump lopulta voittaisi vaalit. Bennettin mukaan onkin yleinen julkisuudessa sinnittelevä harhaluulo, että Melania ei olisi halunnut puolisonsa voittavan.

Trump esitteli vaimonsa virkaanastujaisseremonioiden yhteydessä tammikuussa 2017.

Trump esitteli vaimonsa virkaanastujaisseremonioiden yhteydessä tammikuussa 2017.

Tähän asti Melania on antanut itsestään hyvin yksityisen vaikutelman. Omassa siivessä asumisen lisäksi hän ei anna haastatteluita medialle tai puhu julkisissa tilaisuuksissa. Bennettin mukaan hän hädin tuskin sanoo sanaakaan edes omille henkivartijoilleen. Hän saattaa kyllä lähettää henkilökunnalleen hymiöitä merkiksi kiitollisuudestaan.

Guardian-lehdessä nostetaan esiin, että Trump voisi olla vielä suositumpi äänestäjiensä keskuudessa, jos Melania ottaisi edes jonkinlaisen julkisen roolin politiikassa. Guardian huomauttaa, että esimerkiksi Michelle Obaman julkisella roolilla oli huomattava vaikutus Barack Obaman suosioon.

– Kuvitelkaa, millaiset kannatusluvut (Trumpilla) olisivat, jos Melania oikeasti ottaisi säännöllisesti kantaa isoihin, merkittäviin asioihin? Bennett kysyy.

Tuoreimmat osastosta