Antti Ketosen kirkkokeikka Kauhajoella peruttiin – taustalla kiista neljästä kappaleesta: kirkkoherra latasi suorat sanat Facebookiin - Viihde - Ilta-Sanomat

Antti Ketosen kirkkokeikka Kauhajoella peruttiin – taustalla kiista neljästä kappaleesta: kirkkoherra latasi suorat sanat Facebookiin

Kuvituskuva
Julkaistu: 6.12.2019 14:55

Antti Ketosen kirkkokonsertti Kauhajoella on peruttu. Kirkkoherralla ja Ketosella on eriävät näkemykset siitä, mitä tapahtui, mutta tilanteeseen vaikutti pyyntö neljän kappaleen vaihtamisesta ohjelmistosta.

Laulaja Antti Ketonen kertoo Facebook-tilillään, että hänen joulukonserttinsa Kauhajoen kirkossa on jouduttu perumaan.

Ketosen piti päättää marraskuun alussa Kemistä alkanut Joululauluni-kiertue Kauhajoen kirkkoon sunnuntaina 22. joulukuuta.

– Nyt Kauhajoen kirkon konsertti joudutaan kuitenkin perumaan Kauhajoen kirkon kirkkoherran koettua osan konsertin ohjelmistosta kirkkoon sopimattomaksi. Ketonen esittää joulukiertueellaan kappaleita vuonna 2015 julkaisemaltaan joulualbumilta, omia suosikkijoululaulujaan sekä tuoreen Olisitpa sylissäni -levynsä toivotuimpia kappaleita herkkinä akustisina versioina, Ketosen Facebook-sivulla torstaina julkaistussa tiedotteessa kerrotaan.

– Antti Ketonen on pahoillaan, ettei pääse jouluohjelmistollaan Kauhajoen kirkkoon tänä vuonna.

Kauhajoen seurakunnalla on kuitenkin eriävä näkemys asiasta. Kauhajoen seurakunnan kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilä on julkaissut oman näkemyksensä tilanteesta kirkon Facebook-sivulla.

Hän muun muassa kertoo ihmettelevänsä tilanne aivan yhtä paljon kuin Ketosen fanitkin ja sanoo, ettei hän ole peruuttanut konserttia. He ovat kirkkoherran mukaan pyytäneet vain Ketosta vaihtamaan muutamia kappaleita ohjelmistosta.

– Esitän muutaman tiedossani olevan faktan: 1) Seurakunta eli käytännössä kirkkoherra ei ole peruuttanut konserttia tai kieltänyt konsertin järjestämistä konsertin sisältöön liittyvin perustein; 2) Kun saimme muutama päivä sitten biisilistan, pyysin kanttoriamme Sirkku Ratusta käymään sen lävitse; 3) Sirkku kiinnitti huomioni siihen, että ohjelmaan sisältyi muutama kappale, jotka kuuntelun perusteella poikkesivat tavanomaisesta jouluisesta kirkkokonserttiohjelmistosta, Ala-Prinkkilä kirjoittaa.

Kirkkoherra kertoo, että hänen pyynnöstään kanttori otti yhteyttä keikan järjestäjään ja esitti pyynnön neljän kappaleen vaihtamisesta, koska se on normaali käytäntö kaikissa seurakunnissa.

– Joudumme välillä harkitsemaan, millainen musiikki sopii missäkin tilanteessa kirkkotilassa esitettäväksi. Kirkkohan poikkeaa luonteeltaan jonkin verran esimerkiksi Kauhajoen Kasinosta, hän jatkaa tekstiään hymynaaman kera.

Ala-Prinkkilän mukaan Ketonen ei ole ollut seurakuntaan missään yhteydessä ennen kuin hän julkaisi tiedotteen keikan peruuntumisesta ja he saivat tiedon itse sähköpostiinsa vasta useita tuntia Ketosen Facebook-sivuilla julkaistun ilmoituksen jälkeen.

Antti Ketosen promoottori Marko Riihelä vahvistaa Ilkka-lehdelle keikan peruuntumisen.

– Konsertti peruttiin siksi, ettei tiettyjä kappaleita saa esittää. Konsertti on yhtenäinen kokonaisuus, ja Antti ilmoitti, ettei hän pysty tällä aikataululla tekemään uutta biisilistaa. Oli pakko jättää koko konsertti pois.

Kuvituskuva

Nämä kappaleet kirkko olisi halunnut vaihtaa

Kauhajoen kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilä kertoo Ilkalle, että vaihdettavaksi toivottuja Antti Ketosen kappaleita olivat Niin kaunis, Näkymättömiin, Olisitpa sylissäni ja Ehjäksi särkynyt.

Kirkko ei ole kertonut, miksi he halusivat vaihtaa juuri kyseiset kappaleet. Kappaleiden sanoituksissa puhutaan ihmissuhteista ja rakkaudesta sekä fyysisestä kanssakäymisestä.

Olisitpa sylissäni -kappaleessa lauletaan muun muassa kuumista suudelmista:

”Mutta yössä kun valvot niin tunnet myös kaipauksen

Salaa muistelit hetkiä kuumien suudelmien.”

Niin kaunis -kappaleessa puolestaan lauletaan täydellistä yöstä, jota ei koskaan unohdeta sekä öisistä salaviesteistä.

”Olet niin kaunis, täydellinen, yötämme koskaan unohda en

Suudelmat jotka mä sain ne sielussa polttaa nyt vain

Matkaani teen sun luo edelleen

Ei riitä mulle nää, salaviestit öiseen aikaan, kuumaa huumaa vaan,

Sydän jyskyttää taas kun nuoren villin pojan kun se riuhtoo vimmoissaan

Ja tää mua järkyttää, kuinka mä kestänkään, jos ilman sua jään.”

Kiistasta kertoivat aiemmin muun muassa Ilkka, Seinäjoen Sanomat ja Yle.

Tuoreimmat osastosta