”Ylivoimaisesti kaunein” – Tässä on lukijoiden suosikki rouva Jenni Haukion itsenäisyyspäivän kymmenestä juhlaeleganssista - Viihde - Ilta-Sanomat

”Ylivoimaisesti kaunein” – Tässä on lukijoiden suosikki rouva Jenni Haukion itsenäisyyspäivän kymmenestä juhlaeleganssista

Rouva Jenni Haukion Linnan juhla -tyyli vuodelta 2014 on IS:n lukijoiden suosikki.

Rouva Jenni Haukion Linnan juhla -tyyli vuodelta 2014 on IS:n lukijoiden suosikki.

Julkaistu: 6.12.2019 13:20

Ilta-Sanomien lukijat valitsivat suosikkinsa rouva Jenni Haukion Linnan juhla -tyyleistä.

Tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio on ihastuttanut eleganssillaan Linnan juhlissa vuodesta toiseen.

Haukion tämän vuoden Linnan-puvusta ei ole hiiskuttu vielä sanakaan, mutta hän on edustanut tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kymmenen kertaa aiemminkin.

Ilta-Sanomien lukijat saivat äänestää omaa suosikkiaan rouva Jenni Haukion Linnan juhla -puvuista.

Ääniä annettiin yhteensä reilut 28 000 ja lukijoiden suosikiksi nousi vuoden 2014 puku, joka sai 18 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

2014

2014

Haukion yllä nähtiin tuolloin hänen luottosuunnittelijansa Sari Nordströmin suunnittelema hennon vaaleansininen iltapuku, jossa oli näyttävä valkoinen laahus. Asun viimeisteli valkoinen kangasvyö, joka yhdistyi laahukseen.

Kuvituskuva

Lukijat kommentoivat Haukion asua muun muassa seuraavasti:

– Vuoden 2014 on ylivoimaisesti kaunein iltapuku.

– Vuoden 2014 puku ”pukee söpöä Jenniä” kauneimmin. Hänen tyylinenkin enemmän, kuin kiiltävät puvut.

– 2014 niin herkkä ja kaunis! Juuri niin kuin rouva Jenni Haukio.

Kuvituskuva

Toiseksi äänestyksessä nousi vuoden 2010 puku, ja se sai 16 prosenttia äänistä.

Vuonna 2010 Haukio edusti toista kertaa Linnan juhlissa ja hän työskenteli kokoomuksen viestintäpäällikkönä. Hän saapui Linnan juhliin yksiolkaimisessa tummassa iltapuvussa iltapuvussa. Puvun vyötäröä koristi musta vyö, jonka koristeellinen solki kiinnitti katseet.

2010

2010

Kolmanneksi äänestyksessä sijoittui Jenni Haukion juhlaeleganssi vuodelta 2013. Puku sai 15 prosenttia koko äänisaalista.

Vuonna 2013 itsenäisyyspäivän vastaanottoa juhlittiin poikkeuksellisesti Tampereella Presidentinlinnan remontin vuoksi.

Samalla itsenäisyyspäivän vastaanoton etikettiä muutettiin löyhemmäksi niin, että vieraat saivat pukea ylleen myös lyhyemmän mekon. Rouva Haukio noudatti tätä rennompaa pukukoodia ja pukeutui Tampere-talolla vietettyyn juhlaan kimaltelevaan, yksiolkaimiseen leninkiin. Polvipituisen mekon vyötäröä korosti musta vyö. Asun suunnitteli Sari Nordström.

2013

2013

Rouva Jenni Haukion Linnan juhlien iltapuku on aina aivan viime hetkille saakka tarkoin varjeltu salaisuus, kuten myös tänäkin vuonna. Toistaiseksi Haukion järjestyksessään 11. Linnan-puvusta ei olla hiiskuttukaan julkisuuteen.

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana on tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Presidentti Sauli Niinistöltä kysyttiin juhlien tiedotustilaisuudessa viime viikolla, miten tämä vuoden teema näkyy Haukion puvussa.

– Ei se ole valtavan paljastava, Niinistö vitsaili.

Tuoreimmat osastosta