Jeremy Clarkson tylytti Greta Thunbergia – ei voi sietää nuorta ilmastoaktivistia: ”Hän on hullu ja vaarallinen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jeremy Clarkson tylytti Greta Thunbergia – ei voi sietää nuorta ilmastoaktivistia: ”Hän on hullu ja vaarallinen”

Jeremy Clarkson tylyttää Greta Thunbergia kovin sanoin.

Jeremy Clarkson on arvostellut Greta Thunbergia.­

5.12.2019 12:19

Top Gear -ohjelman juontaja ja suusuosioon noussut Jeremy Clarkson, 60, solvaa jälleen ilmastoaktivistina tunnettua 16-vuotiasta Greta Thunbergia, uutisoi Daily Mail. Clarksonin mukaan Greta Thunbergin tulisi ”mennä takaisin kouluun ja pitää suunsa kiinni”.

Jeremy Clarkson tuli tunnetuksi Top Gear -ohjelman juontajana.­

Clarkson haukkui Thunbergia promotessaan uusinta Grand Tour -sarjan uusinta tuotantokautta australialaisessa chat-ohjelmassa torstaiaamuna.

Clarkson on tunnettu aiemmin siitä, ettei hän usko ilmanostonmuutokseen. Mies on puhunut aiheesta julkisuudessa lukuisia kertoja. Hiljattain tapahtuneen mielipiteenmuutoksen johdosta Clarkson kuitenkin myönsi ohjelmassa, että ilmastonmuutos on totta.

Greta Thunberg tunnetaan nuorena ilmastoaktivistina.­

Haastattelijan kysyessä Clarksonilta Thunbergista, teki mies selväksi, ettei ole nuoren ilmastoaktivistin suurin fani.

– Hän on hullu ja hän on vaarallinen. Hän aiheuttaa idiotismillaan pienille lapsille unettomia öitä, Clarkson sanoi.

Clarksonilla oli myös mielipide siitä, mitä Thundbergin tulisi tehdä.

– Ajattelen, että hänen pitäisi mennä takaisin kouluun ja pitää suunsa kiinni, Clarkson tylytti.

Jeremy Clarkson myönsi hiljattain, että ilmastonmuutos on totta.­

Clarkson myönsi hiljattain ilmastonmuutoksen olevan todellinen ongelma. Clarkson matkusti Grand Tour -sarjansa kuvauksissa Vietnamiin, jossa hän todisti omin silmin Mekong-joen kuivumista. Clarksonilta kysyttiin, saiko tämä hänet muuttamaan mieltään ilmastonmuutoksesta.

– Ei, olemme olleet tietoisia ilmastonmuutoksesta jo jonkin aikaa, ja se yksi outo ruotsalainen juoksee ympäriinsä sanomassa, että ”me kaikki kuolemme”, joten olemme kaikki siitä tietoisia, Clarkson vastasi Independentin mukaan.

– Mutta pomppimisen ja käsien heiluttelun sijaan sinne voi mennä itse ja sanoa, ”Hemmetti, katsokaa mitä ilmastonmuutos on tehnyt tälle paikalle.”

– Me vain sanoimme: ”Tässä on siitä esimerkki.” Mitä minun nyt pitäisi tehdä? Nousta hiilikuituveneeseen ja mennä huutamaan Donald Trumpille?

Clarkson myös väitti, että hänen ohjelmansa on hiilineutraali, koska hän istuttaa satoja puita vuodessa omistamallaan tilalla.

Kun toimittaja huomautti Clarksonin tyttären Emilian olevan Thunbergin äänekäs kannattaja, Clarkson jatkoi ruotsalaisteinin solvaamista.

– Hän on idiootti, sillä tiedemiehet ratkaisevat tämän eikä kukaan ratkaise sitä juoksemalla ympäriinsä ja lakkoilemalla ja menemättä kouluun, koska silloin ei opi tieteestä, joten hän on hölmö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?