Samu Haber julkaisi herkän kirjoituksen Sunrise Avenuen jäsenten välisestä tunnemyrskystä: ”Tunnen syyllisyyttä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Samu Haber julkaisi herkän kirjoituksen Sunrise Avenuen jäsenten välisestä tunnemyrskystä: ”Tunnen syyllisyyttä”

Sunrise Avenuen solisti kertoo epäilleensä, suostuvatko bändikaverit hänen kanssaan jäähyväiskiertueelle.

5.12.2019 3:21

Sunrise Avenue -yhtyeen nokkamies Samu Haber kirjoittaa tunteikkaassa Instagram-julkaisussaan, miten bändin jäsenet ottivat vastaan Haberin päätöksen lopettaa yhtyeen toiminta.

– Tunnen syyllisyyttä. Tiedän, että pysäytän elokuussa myös Raulin, Samin, Rikun ja Osmon unelmajunan – sekä kaikkien teidän, jotka ovat työskennelleet ahkerasti sen eteen, mitä olemme tänä päivänä, Haber kirjoittaa.

Kirjoituksesta voi lukea rivien välistä, että jäsenten välit ovat olleet tunteita herättäneen päätöksen takia koetuksella. Laulaja kirjoittaa, ettei ollut varma, suostuvatko muut yhtyeen jäsenet Sunrise Avenuen jäähyväiskiertueelle.

– En ollut varma suostuvatko he, kun kysyin, pitäisikö meidän tehdä jäähyväiskiertue. Olisin ymmärtänyt kieltävän vastauksen.

Haber kertoo yhtyeen kuitenkin lopulta hyväksyneen raskaan päätöksen. Hän kertoo bändin viime kuukausien olleen tunnemyrskyn täyttämiä.

– Reaktionne (fanien) oli juuri sellainen, mitä bänditreenit ja videokuvaukset ovat viime kuukausina olleet. Täynnä surua ja hämmennystä, mutta silti rakkauden- ja hyväksynnäntäyteisiä.

Lopettamispäätös syntyi nopeasti

Haber kertoi Ilta-Sanomille aiemmin tällä viikolla lopettamispäätöksen taustoista.

Vielä viime keväänä Haber oli ajatellut, että kaikki on hyvin, mutta lopullinen päätös sanottiin ensimmäisen kerran ääneen jo kesällä tukholmalaisessa studiossa.

– Lähdin tekemään biisejä. Sitten rupesin ajattelemaan, että ei saakeli, en halua enää tuohon myllyyn. Silti kelasin, että ehkä tämä tunne menee ohi, Haber kertoi IS.lle.

Sunrise Avenue -yhteen solisti Samu Haber.­

– Siinä sitä väännettiin kolmistaan kahden tutun tuottajan kanssa studiossa kolmatta päivää, eikä mikään tuntunut miltään. Silloin sanoin, että tehdäänkö Sunrise Avenuen viimeinen biisi?

Laulaja kertoi olleensa aluksi päätöksensä ja tunteidensa kanssa yksin. Hän kertoi pyöritelleensä tunteitaan myös Vain elämää -sarjan leirillä.

Tänä syksynä Haber osallistui sarjaan uudelleen sen 10. tuotantokauden kunniaksi. Hän kertoi ohjelmassa siitä, miten hän uhrasi hänelle tärkeitä asioita tavoitellakseen unelmaansa ja panostaakseen Sunrise Avenuen menestykseen.

Lopettamispäätös selvisi aiemmin tällä viikolla. Yhtye ilmoitti päätöksestään Helsingissä, hotelli Clarionissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Dramaattisen käänteen saanut tilaisuus jätti ulkomailta asti matkustaneita faneja järkyttyneiksi ja itkuisiksi.

Yhtyeen viimeinen konsertti järjestetään Helsingissä

Vuonna 2002 perustettu Sunrise Avenue on noussut jättisuosioon etenkin Saksassa. Yhtyeen jäsenet ovat Keski-Euroopassa supertähtiä, ja bändi esiintyy valtavilla stadioneilla.

Haber on tullut Saksassa tutuksi myös tv-kasvona, kun hän on toiminut Saksan Voicen tuomarina.

Sunrise Avenuen jäähyväiskiertue starttaa kesäkuussa Saksassa, ja huipentuu lopulta Helsingin Olympiastadionille 15. elokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?