Linnan juhlien kuningattaret kautta aikain – katso kuvat! - Viihde - Ilta-Sanomat

Upeita kaunottaria ja säkenöiviä luomuksia – tällaisia tyylejä Linnan juhlissa on ihasteltu vuosien varrella: kuka on kaikkien aikojen suosikkisi?

Kuvituskuva
Julkaistu: 4.12. 15:23

Linnan juhlissa on vuosien saatossa nähty toinen toistaan upeampia kaunottaria. IS listasi heidät viime vuosikymmeniltä. Jutun lopussa voit antaa äänen suosikillesi!

Linnan juhlissa naisvieraiden yllä on vuosien saatossa nähty toinen toistaan upeampia pukuja. Joka vuosi jonkun juhlatyyli on noussut ylitse muiden ja hänestä on tullut Linnan kruunaamaton kuningatar.

IS listasi eräät viime vuosikymmenten upeimmat puvut ja kaunottaret. Tämän jutun lopusta löytyy äänestys, jossa voit antaa äänesi suosikillesi!

Maria Melin

Kuvituskuva

Seurapiirikaunotar Maria Melin on yksi Linnan juhlien kaikkien aikojen seuratuimmista kaunottaresta. Melin ja hänen silloinen puolisonsa Ingvar S. Melin olivat yksi Linnan juhlien seuratuimpia pareja. Maria Melinin tyyli sai vuolaita kehuja ja säväytti suomalaisia.

Vuonna 1988 kansanedustaja Melin saatteli rouvansa Linnaan legendaarisessa puvussa, jota on ylistetty erääksi kaikkien aikojen upeimmaksi Linnan juhlapuvuksi.

Kermanvärisen luomuksen olkaa koristi tuolloin elävä valkoinen kalla.

Mari Palo

Kuvituskuva

Oopperalaulaja Mari Palon yllä vuonna 2000 nähtyä hevosaiheista iltapukua on kutsuttu kautta aikojen näyttävimmäksi Linnan juhlien iltapuvuksi. Puvun suunnitteli Marcus Rotkirch.

– Marcus näytti minulle aluksi erilaisia luonnoksia iltapuvusta. Minua viehätti puvun malli ja väri, ja hevonen oli upea, erikoinen yksityiskohta, Palo kertoi puvusta tuolloin.

Jaana Pelkonen

Kuvituskuva

Kansanedustaja Jaana Pelkonen on vuosittain ollut Linnan seuratuimpia kaunottaria. Pelkonen osallistui ensimmäistä kertaa Linnan juhliin 2007 Suomessa järjestetyn euroviisufinaalin jälkeen. Tämän jälkeen Pelkonen on nähty toinen toistaan lumoavammissa asuissa.

Vuonna 2014 Pelkonen valitsi ylleen voimakkaan vihreän iltapuvun. Spagettiolkaimisessa puvussa oli näyttävä laahus.

Satu Taiveaho

Kuvituskuva

Ex-poliitikko Satu Taiveaho on ollut Linnan juhlien jokavuotinen ehdokas Linnan kuningattareksi. Taiveaho on onnistunut vuodesta toiseen säväyttämään tyylillään itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla.

Vuonna 2011 Taiveaho edusti ensi kertaa Linnassa ex-kansanedustajana. Hän kertoi tuolloin olkaimettoman iltapuvun olevan Pikku-Pariisi-liikkeestä.

Tanja Karpela

Kuvituskuva

Entinen kansanedustaja ja kulttuuriministeri Tanja Karpela on ollut vuodesta toiseen Linnan kuvatuimpia vieraita. Karpelan puvut ovat olleet näyttäviä ja naisellisia. Asujen väriskaala on vaihdellut hehkuvan punaisesta jylhän tummansiniseen, kuten vuonna 2001.

Marja Tiura

Kuvituskuva

Entinen kansanedustaja Marja Tiura muistetaan lukuisista kauniista juhlapuvuistaan. Tiura on kertonut Ilta-Sanomien haastattelussa kiinnittävänsä erityisesti huomiota asujen yksityiskohtiin. Vuonna 2006 hänen yllään nähtiin näyttävä, fuksianpunainen iltapuku.

– lltapuvussa pitää olla aina joku juju, jokin pieni yksityiskohta, Marja Tiura luonnehti tyyliään aiemmin.

Maria Guzenina

Kuvituskuva

Sosiaalidemokraattien pitkäaikainen kansanedustaja Maria Guzenina on kääntänyt katseita Linnan juhlissa niin ikään jo monien vuosien ajan. Vuonna 2008 entinen peruspalveluministeri valitsi ylleen yksinkertaisen tyylikkään mustan iltapuvun.

Minna Kauppi

Kuvituskuva

Suunnistaja Minna Kauppi saapui vuonna 2008 Linnaan asussa, joka henki Hollywoodin glamouria. Puku oli Voglian suunnittelija Johanna Vilenin käsialaa. Kauppi kertoi tuolloin, että päälinjat suunnittelutyöstä tehtiin yhdessä. Muuten hän antoi Vilenille vapaat kädet.

– Olin todella tyytyväinen lopputulokseen. Harmi, ettei pukua luultavasti tule käytettyä enää. En tiedä mikä olisi niin juhlava tilaisuus, että sen voisi pistää päälle, Kauppi sanoi IS:lle.

Chisu

Kuvituskuva

Laulaja Chisu juhli Linnassa valkoisessa iltapuvussa vuonna 2010. Olkaimeton luomus käänsi katseita ja keräsi runsaasti ylistystä muotiasiantuntijoilta.

Chisun puku oli korsetti- ja hattusuunnittelija Kirsi Nisosen käsialaa. Nisosen suunnittelema korsetti nähtiin Chisun päällä myös Sama nainen -musiikkivideolla.

Maria Ylipää

Kuvituskuva

Näyttelijä-laulaja Maria Ylipää ihastutti Hanna Sarénin suunnittelemassa tummanpunaisessa puvussa vuonna 2012. Näyttävässä asussa oli sekä avonainen selkä että kaula-aukko.

– Halusin vanhan ajan Hollywood-glamouria modernilla twistillä, Ylipää kertoi asuvalinnastaan tuolloin Ilta-Sanomille.

Elina Kanerva

Kuvituskuva

Kansanedustaja Ilkka Kanervan puoliso Elina Kanerva (ent. Kiikko) on nähty Linnan juhlissa useaan otteeseen mitä näyttävimmissä puvuissa.

Vuonna 2014 hän säväytti keltaisessa ja hyvin yksinkertaisessa iltapuvussa, joka oli Stella McCartneyn luomus. Pikanttina yksityiskohtana hänen puvussaan nähtiin kultainen vyö, joka hänellä oli Linnan juhlissa myös edellisvuonna.

Kiira Korpi

Kuvituskuva

Entinen taitoluistelija Kiira Korpi on hurmannut kauneudellaan luistelukaukaloiden lisäksi myös Linnan juhlissa. Korpi edusti upeana myös vuonna 2014. Tuolloin hän oli valinnut ylleen Tom Fordin suunnitteleman valkoisen iltapuvun. Tyköistuvan iltapuvun juju löytyi kauluksesta, jossa yhdistyivät erikoiset leikkaukset ja mustat yksityiskohdat.

Anna Puu

Kuvituskuva

Laulaja Anna puu oli yksi viime vuoden kuvatuimpia Linnan-kaunottaria. Puu saapui juhlimaan punaisenhohtoisessa luomuksessa, jossa huomion varasti dekolteen ympäri kiertävä metallinen korsetti.

Laulajan puvun on suunnitellut suomalaisjulkkisten luottosuunnittelijana mainetta niittänyt Teemu Muurimäki.

Jenni Vartiainen

Kuvituskuva

Laulaja Jenni Vartiainen nähtiin Linnan juhlissa vuonna 2011. Vartiainen hehkui kirkkaanoranssissa Katri Niskasen suunnittelemassa puvussa, jota on ylistetty yhdeksi kaikkien aikojen näyttävimmistä Linna-tyyleistä.

Kreikkalaisjumalattaren mieleen tuovan tyylin viimeistelivät tiukka, muhkea nuttura sekä näyttävät kultaiset korut.

Maria Jungner

Kuvituskuva

Maria Jungner edusti Linnassa vuonna 2009 Johanna Lätin suunnittelemassa punaisessa iltapuku, joka oli tummakutriselle naiselle todellinen nappivalinta. 50 000 euron timanttiset lainakorva- ja rannekorut sekä klassinen nutturakampaus viimeistelivät eleganssin.

Eija-Riitta Korhola

Kuvituskuva

Entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola ei ole koskaan pelännyt pelata Linnan juhlissa näyttävyydellä. Vuonna 2007 Korhola säväytti kiiltävässä olkaimettomassa luomuksessa, joka ei varmasti jäänyt keneltäkään huomaamatta.

Sirpa Selänne

Kuvituskuva

Kautta historian Linnan kuvatuimpia daameja visiiteillään on ollut Sirpa Selänne, joka on juhlinut itsenäisyyspäivää Presidentinlinnassa miehensä Teemu Selänteen kanssa jo kolmesti. Vuonna 2014 Selänne valitsi ylleen yksiolkaimisen iltapuvun, joka henki tyylikästä glamouria.

Minttu Räikkönen

Kuvituskuva

Minttu Räikkönen ihastutti vuonna 2017 Linnassa safiirinvihreässä luomuksessa, joka jätti olkapäät kauniisti paljaaksi. Tummat hiuksensa kaunotar oli sitonut hillitylle nutturalle. Asu oli Armani Privén Räikköselle henkilökohtaisesti suunnittelema, ja sitä ylistettiin yhdeksi linnan upeimmista.

Susanna Koski

Kuvituskuva

Kansanedustaja Susanna Koski käänsi päät vuonna 2015 tyköistuvassa ja osittain läpikuultavassa puvussa, jossa oli väreinä kultaa ja punaista. Asusteena Koskella oli Alexander Tillanderin kultaseppämestari Jouni Salon 70 000 euron kaulakoru, jossa on 605 timanttia ja sinisafiiri.

Jenni Haukio

Kuvituskuva

Presidentti Sauli Niinistön puoliso rouva Jenni Haukio on ollut koko Niinistön presidenttikauden ajan Linnan juhlien kuvatuin kaunotar.

Haukion asun paljastuminen onkin ollut monesti yksi koko illan odotetuimmista hetkistä. IS:n lukijat ovat myös äänestäneet hänet monesti Linnan juhlien kruunaamattomaksi kuningattareksi.

Vuonna 2016 Haukio valitsi ylleen jälleen voimakkaan violetin iltapuvun. Lyhythihainen puku oli jo neljättä vuotta Nordströmin käsialaa, ja se valmistettiin silkistä. Haukio yhdisti yksinkertaiseen pukuun 100-vuotiasta Suomea juhlistavat Mika Tarkkasen korut.

Kuka kaunottarista nousi suosikiksesi? Äänestä alla olevasta äänestyksestä!