Miss Suomi Anni Harjunpää muutti yhteen toisen missikokelaan kanssa – kimppakämpän etsimisestä ikävä lieveilmiö: ”Ihmiset arvostelivat, että miksi sä tuot itseäsi esille” - Viihde - Ilta-Sanomat

Miss Suomi Anni Harjunpää muutti yhteen toisen missikokelaan kanssa – kimppakämpän etsimisestä ikävä lieveilmiö: ”Ihmiset arvostelivat, että miksi sä tuot itseäsi esille”

Sonja Länsivuori ja Anni Harjunpää muuttivat kimppakämppään.

Sonja Länsivuori ja Anni Harjunpää muuttivat kimppakämppään.

Julkaistu: 3.12. 18:20

Miss Suomi Anni Harjunpää ja Miss Suomi -finalisti Sonja Länsivuori ovat muuttaneet kimppakämppään.

Miss Suomeksi syyskuussa kruunattu Anni Harjunpää ja Miss Suomi -finalisti Sonja Länsivuori ovat muuttaneet kimppakämppään.

Missimittelön aikana tutustuneet ja ystävystyneet kaverukset julkaisivat lokakuussa Facebookin vuokra-asuntoihin keskittyneessä ryhmässä ilmoituksen, jossa he kertoivat etsivänsä yhteistä kotia.

– Heippa! Miss Suomi 2019 sekä Miss Suomi 2019 -finalisti, etsii asuntoa Helsingistä, läheltä keskustaa tai hyvien kulkuyhteyksien varrelta. Etsinnässä kaksio tai kolmio, joka soveltuu kimppakämpäksi, kaksikko kirjoitti ilmoituksessaan.

– Olemme rehtejä ja rehellisiä vuokralaisia, maksamme vuokran ajoissa eikä meillä ole lemmikkejä, he lupasivat.

Ilmoituksen yhteyteen Harjunpää ja Länsivuori olivat liittäneet yhteiskuvan, jossa he poseerasivat missinumerot ranteissaan.

Anni Harjunpää on parhaillaan Atlantassa, jossa järjestetään Miss Universum -kilpailut. Anni nähdään kisalavalla muun muassa tässä fantasia-asussa.

Anni Harjunpää on parhaillaan Atlantassa, jossa järjestetään Miss Universum -kilpailut. Anni nähdään kisalavalla muun muassa tässä fantasia-asussa.

Harjunpää kertoo, että vaikka ilmoitus ehti olla Facebookissa vain muutamia tunteja, niin se herätti valtavasti huomiota ja sitä kommentoitiin ahkerasti. Läheskään kaikki kommentit eivät kuitenkaan olleet asuntotarjouksia.

– Minusta on tosi jännä, että jos mä olisin lääkäri ja laittaisin samanlaisen ilmoituksen, niin kaikki olisivat, että joo hän on varmasti tosi luotettava ja vuokrataan hänelle ja kertoisivat kaikista näkemistään vapaista asunnoista. Mutta kun kerroin, että olen Miss Suomi ja teen töitä yrittäjänä, niin se oli kaikista ihan hirveää. Ihmiset arvostelivat, että miksi sä tuot itseäsi esille, Harjunpää harmittelee.

– Mä oon kyllä Miss Suomi, mutta olen myös ihminen ja mä tarvitsen paikan missä asua. Nykyään lähes kaikki hakee asuntoja netistä ja Facebookista. Sinne laitetaan ilmoitus, että kuka sä olet, mitä sä teet ja millaista asuntoa etsit. On jännä, että en saisi ihmisten mielestä sanoa ääneen, että olen Miss Suomi.

Vaikka kunnollisia vastauksia tuli vain ihan muutama, niin lopulta uusi koti kuitenkin löytyi. Ystävykset ovat muuttanut asumaan suurehkoon kaksioon Helsingin Punavuoreen.

– Kyllä siinä meinasi välillä usko loppua, mutta asunto kuitenkin löytyi ja pari viikkoa olemme nyt asuneet Sonjan kanssa kämppiksinä.

Uusi asunto on 60 neliön kokoinen kaksi, jossa molemmilla on omat huoneet ja lisäksi löytyy iso keittiö. Yhteisiä oleskelutiloja asunnossa ei ole, mutta se ei ole naisia haitannut.

– Meillä on iso keittiö ja aika paljon hengailemme toistemme huoneissa, jos haluamme viettää aikaa yhdessä.

Harjunpää kertoo, että hänen edellinen asuntonsa Tampereella oli 21-neliöinen yksiö, jossa oli pieni keittiö ja kylppäri. Pienen sängyn lisäksi asuntoon ei juuri muuta mahtunutkaan.

– Nyt mun oma huone on isompi kuin mun edellinen asunto kokonaisuudessaan. Se on luksusta, hän nauraa.

Harjunpää muutti asuntoon hieman Länsivuoren jälkeen, ja muutto suoritettiin aikataulusyistäkin todella yksinkertaisesti.

– Vuokrasin pakettiauton, otin kaverin mukaan ja nostimme tavarat autoon. Minä ajoi pakun Helsinkiin ja kannoimme kamat sisälle. Se oli sellainen tuumasta toimeen -ratkaisu.

Ystävyksien yhteiseloa ei ole kestänyt kuin vasta kaksi viikkoa, mutta kaikki on mennyt Harjunpään mukaan oikein mallikkaasti.

– Meillä synkkasi tosi hyvin jo missikiertueella, ja kun vietimme kuukauden samassa hotellihuoneessa, niin naureskelimme puoliksi vitsillä, että muutetaanko Helsinkiin kimppakämppään. Kun minut sitten kruunattiin ja tiesin, että minun pitää muuttaa Tampereelta Helsinkiin, niin kuiskasin Sonjalle, että nyt voidaan sitten muuttaa yhdessä.

– Vaikka on tottunut asumaan yksin, niin on se kivaa, kun siinä on kaveri, jonka kanssa voi olla. Ja jos haluaa olla yksin, niin siitä voi sanoa ja mennä omaan huoneeseen. Mutta harvemmin on tullut sellaista tilannetta. Sonja oli nyt lomalla Lontoossa ja ehdin jo laitella hänelle monta viestiä, että milloin sä tuut takaisin, Harjunpää naureskelee.

Kämppisten välisestä luottamuksesta kertonee sekin, että Länsivuori ei päässyt mukaan asuntonäyttöön, mutta hän luotti Harjunpään sanaan siitä, että asunto on hyvä.

– Hän ei ollut nähnyt koko asuntoa, mutta tuli suoraan muuttokuorman kanssa Kuopiosta Helsinkiin. Siinä on luotto kohdillaan, Harjunpää nauraa.